Şimdi Ara

radyatörlerin altları ısınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ev 3+1 120m2.

9 radyatör var toplam uzunluğu 11metre.

kombi buderus gb072

2 senedir hiç şikayetim yoktu. 2 ay önce petekleri temizlettim. İlaçlı su her radyatöre tek tek basıldı. Ayrıca kombiye de basıldı. Petekleri kontrol ettiğimde çok sıcak güzel dedim. Ama odalar ısınmıyordu. Havamı var ki diye peteklerin üzerinde elimi gezdirdiğimde radyatörlerin alt kısımlarının ısınmadığını farkettim. Evdeki tüm radyatörler böyle 1-2 tanesi değil. Dolayısıyla ev de ısınmıyor. Peteklerin üst kısmı 40derece iken altları 25derece. Üst kısım 50derece iken altlar 40derece. İşin kötüsü temizleme yapılmadan önce durumun böyle olup olmadığı konusunda emin değilim.

tesisatın suyunu komple boşaltıp tekrar doldurdum düzelmedi
    radyatör havalarını tek tek aldım düzelmedi

2 aydır 2 odada üst köşelerde nemlenme ve küflenme oluştu.
    2 aydır tüketim miktarları arttı. geçen seneye göre aylık doğalgaz tüketimim %25 arttı.

pompaysa pompa kombiyse kombi ne yapmalıyım kıymetli yardımlarınızı bekliyorum.

• Peteklerin üstleri ve altları arasındaki ısı farkı normal diye biliyorum. Eskiden reglaj ayarı varsa peteklerde belki o bozulmuştur. Normal şartlarda temizlikten dolayı performansın artması lazım.
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Piyasada bu gibi sorunların üzerinden ekmek yiyen birçok insan var. Kombi servisiyle görüştüm. Problemin kombiyle hiç ilgisinin olmadığını peteklerin temizlenmesinin gerektiği söylendi. Bu işi yapan birinin kartını elime tutuşturdular. Eve çağırıp kombi örneğin 45 derecede yanarken peteklerin üst - alt arasındaki ısı farkını ölçüp göstereyim (dijital termometreyle). Temizlik yapıldıktan sonra problemin ortadan kalkacağının garantisini verirse temizleteyim diyorum.
  • hun_estergon H kullanıcısına yanıt
    Altı ile üstü arasında ısı farkı olur sıcak su üstten giriyor aşağı doğru soğuması normal. Zaten petekleri yeni temizlemişsiniz bir iki tanesindede sorun yok diyorsunuz. Reglaj ile ilgili olabilir bence sizin sorununuz. Sistem nasıl mobil sistemmi yoksa sıva üstümü eğer mobil değilse birkaç petegi kapatıp az ısınanlari tekrar kontrol edin ısınmada fark olacak mi özellikle ısınmada sorun olmayanları kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt
    evdeki tüm radyöterlerin altları soğuk. yanlış anlaşılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Petekler Isınmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.