Şimdi Ara

Petekler Isınmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
58.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Demirdöküm Sargon Condense tipi kombimiz var ve gayet iyi çalışıyordu son bir yıldır ancak bir hafta önce bir problem başgösterdi: Kalorifer petekleri ısınmıyor. Kombide sıcaklık 60 dereceye ayarlı olmasına rağmen dijital ekranda 30 civarı rakamlar çıkıyor ve petekler de bu kadar ısınıyor. Normalde yakarak sıcaklığı 60 civarına getirmesi gerekirken yakmıyor, ama ilginç olan sıcak su çalışıyor. Sadece petekler 30lardan yukarı çıkmıyor. Teknik servisi çağırdık bir parçasını değiştirmişler-babamın dediğine göre- sonra düzelir gibi oldu fakat 2 saat içinde eski hale geri döndü, ertesi gün bir daha çağırdık bu sefer filtresini mi ne temizlemişler gitmişler ama yine düzelir görünmesine rağmen yani sıcaklık istediğimiz seviyeye gelmişken 2 saat sonra tekrar düştü, ertesi gün tekrar servis geldi bu sefer süzgecini temizlemişler ve yine aynı sonuç! Ertesi gün yine geldi servis bu sefer ben vardım yanında, ne yaptığını anlamadım alttan bir şeyler yokladı ekranın arkasındaki elektronik aksamı kontrol etti bir baktım petekler ısınmış, neden kaynaklanıyor diye sordum kirleniyor, tıkanıyor dedi sudan mı dedim şebeke suyundan, zaten dün de temizlemiştik dedi eğer yine sorun olursa tesisatın tümden temizlenmesi gerekebilir dedi gitti. 2 saat sonra yine düştü, bugün de gelip birşeyler yapmışlar ama aynı sonuç. Sorun gerçekten dedikleri gibi kirlenme mi yoksa başka bir şey mi? Ne yapabiliriz?

• Türk malı ECA olsaydı ısınırdı bence sorun bunda, başka yerde arama.

• Peteklerde hava varsa böyle bir sorun olur ama kaç kere servis gelmiş, peteklere bakmıştır herhalde, ayrıca peteklerdeki su kapalı sistem dönüyor, niye kirlensinki?
    şöyle bir deneme yapın, mesela kombi mutfakta ise en yakın petek mutfaktakidir, kombiye en yakın peteği açık bırakıni diğerlerini kapatın, su çok çabuk döneceği için petek çabuk ısınır, bir de bu şeklide test edin sistemi, sonra aynı işlemi komdiye en uzaktaki petek için yapın.
  • Eca kombisi hata veren bir üyemizin yazısınıda okuyunuz isterseniz..

Her kombinin başına gelebilicek bir olaydır yani E.C.A,Vaillant vs hiç birisi hata vermyeecek diye birşey yok sonuçta bir elektronik bir cihazdır sonuçta bozulabilirde bozulmayabilirde şans diyeceksin sadece..

Bu arada başka bir yetkili servisi çağırmayı deneyin yada bu işin ustasından yardım istemeyi deneyin çözülmeyecek sorun yoktur.

Burada bilen ustalarımız varsa yardımcı olurlar olmazsa tu*** yardım isteyebilirsin

Bu arada bizim demirdöküm kombide patlayarak yanıyor bunun çözümü yokmu acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 29 Aralık 2010; 23:14:07 >
  • radyotör anahtarı alıp küçük kelebek demir parçasıdır
    radyotörlerdeki havayı al
    yalnız havayı alırken suda püskürtür altına tasda koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

radyotör anahtarı alıp küçük kelebek demir parçasıdır

Hava yok.
    @bestwill dediğini yaptık hocam fakat en yakın petek tek başına iyi yansa da en uzaktaki fos... Bu neyi gösterir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

quote:

Orijinalden alıntı: cantosman

radyotör anahtarı alıp küçük kelebek demir parçasıdır

Hava yok.
    @bestwill dediğini yaptık hocam fakat en yakın petek tek başına iyi yansa da en uzaktaki fos... Bu neyi gösterir ki?

ha bak o zaman arkadaşım banyoda falan bir vana olur bu kalorifer peteklerinin ve boruların içindeki suları çabuk tahliye
    etme vanasıdır onu açıp bütün suları boşalt peteklerde boruda hiç su kalmasın bu arada kombiyi kapat önceden su kalmadı bar düşecek
    tekrar kombinin altında su vanası vardır aç onu kombi kapalıyken barı 1-le 2 arasına getir sonra kapat o vanayı kalariferi aç
    iyice sonuna kadar o zaman bir dene eğer yinede sıcaklık gitmesse
    o zaman o peteği değiştirmelisin peteğin gözleri pasdan tıkanıp gebermiştir.
    aynısı bana oldu salonun en sonundaki petek bir türlü ısınmıyordu peteği değiştirmek zorunda kaldım sorun düzeldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun pompadaymış şimdilik ek pompa taktılar sonra eskisi değişecek bozulmuş galiba
  • kardeş bende tecrübemi söyliyim size. şimdi burada bir dolu ustamız ve kullnıcı arkadaşlarımız var. dediklerim yanlış anlaşılmasın. öncelikle, kombinize ek pompa takıldıysa her iki pompa birdenmi çalışıyor. şayet öyleyse. 2. pompa büyük ölçüde tesisattaki tıkalı yerlerin krecini vs kırıp açacaktır. ben aslında size kombiniz için sadece 1 birim büyük pompa alın diyecektim. fakat servisiniz ilave pompa taktıktan sonra düzelme varsa siz o tesisatı 5-6 yıl daha kullanırsınız demektir. aksi durumda tesisatı temizlemek sadece pansuman tedbiri olacaktır. bilemiyorum kaç yıldır kullanıyorsunuz kombinizi bunu üzerine ortalama bir hesap yapın. çünkü pompanın gitmesi normal bir durum değil tesisatınız kesin plastiktir. belki dediğim yanlış anlaşılacak ama ben kollektör sistemi (her hatta direkt su gittiği için) hariç, plastik tesisatın kesinlikle bu sorunların tek suçlusu olarak görüyorum. çok çektim plastik tesisattan. bir boy büyük pompa önerisinide malzeme satıcısı zamanında önermişti. tesisat yaptırıp kombiyi revizyona sokmaya çalışırken 7 yıl önce çakallar benden 300 tl pompa parası istediler sadece.. bende araştırdım ve iyi bir satıcı bu pompayı al sorunun çözülmezse tesisatını öyle değiş dedi. serviside dinleme yok büyük pompa falan derler sorumluluk bende de onalara dedi. şayet pompa sorunu çözmezse, yeni tesisat şart çünkü neresinde ne var görüp parça olarak değişemezsiniz dedi. bende bir mühendis tanıdığıma sordum olur dedi 300 tl istenen pompayı 135 tl ye aldım 15 tye monte ettirdiğimi hatırlıyorum. olmayınca tesisat değişti tabi. ve peşi sıra kombinin eşanjörleri vs tam revizyona girdi. sonuç 7 yıl boyunca sadece kart arızası veren bir kullanım ömrü hala devam ediyor.. yosun yapmayan bakır tesisat ile.
    bana herkez hep aynı şeyleri yazıyor diyebilir ama, yazmak için zorum olmasa gerek amaç yardımcı olmak.
    sizede durumu anlattım. aynı şeyleri yaşamanızı istemem ama anlattığınız kadar ı ile zor gözüküyor.

quote:

sorun pompadaymış şimdilik ek pompa taktılar sonra eskisi değişecek bozulmuş galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

kardeş bende tecrübemi söyliyim size. şimdi burada bir dolu ustamız ve kullnıcı arkadaşlarımız var. dediklerim yanlış anlaşılmasın. öncelikle, kombinize ek pompa takıldıysa her iki pompa birdenmi çalışıyor. şayet öyleyse. 2. pompa büyük ölçüde tesisattaki tıkalı yerlerin krecini vs kırıp açacaktır. ben aslında size kombiniz için sadece 1 birim büyük pompa alın diyecektim. fakat servisiniz ilave pompa taktıktan sonra düzelme varsa siz o tesisatı 5-6 yıl daha kullanırsınız demektir. aksi durumda tesisatı temizlemek sadece pansuman tedbiri olacaktır. bilemiyorum kaç yıldır kullanıyorsunuz kombinizi bunu üzerine ortalama bir hesap yapın. çünkü pompanın gitmesi normal bir durum değil tesisatınız kesin plastiktir. belki dediğim yanlış anlaşılacak ama ben kollektör sistemi (her hatta direkt su gittiği için) hariç, plastik tesisatın kesinlikle bu sorunların tek suçlusu olarak görüyorum. çok çektim plastik tesisattan. bir boy büyük pompa önerisinide malzeme satıcısı zamanında önermişti. tesisat yaptırıp kombiyi revizyona sokmaya çalışırken 7 yıl önce çakallar benden 300 tl pompa parası istediler sadece.. bende araştırdım ve iyi bir satıcı bu pompayı al sorunun çözülmezse tesisatını öyle değiş dedi. serviside dinleme yok büyük pompa falan derler sorumluluk bende de onalara dedi. şayet pompa sorunu çözmezse, yeni tesisat şart çünkü neresinde ne var görüp parça olarak değişemezsiniz dedi. bende bir mühendis tanıdığıma sordum olur dedi 300 tl istenen pompayı 135 tl ye aldım 15 tye monte ettirdiğimi hatırlıyorum. olmayınca tesisat değişti tabi. ve peşi sıra kombinin eşanjörleri vs tam revizyona girdi. sonuç 7 yıl boyunca sadece kart arızası veren bir kullanım ömrü hala devam ediyor.. yosun yapmayan bakır tesisat ile.
    bana herkez hep aynı şeyleri yazıyor diyebilir ama, yazmak için zorum olmasa gerek amaç yardımcı olmak.
    sizede durumu anlattım. aynı şeyleri yaşamanızı istemem ama anlattığınız kadar ı ile zor gözüküyor.

quote:

sorun pompadaymış şimdilik ek pompa taktılar sonra eskisi değişecek bozulmuş galiba

Hocam şimdi şöyle oldu, bu sefer servis yerine bizim tesisatı döşeyen ekibi çağırdı babam onlar da gerçekten tesisatta kir tıkanıklık var mı öğrenmek için bütün suları boşaltıp yeniden bastılar en sonda ki peteği de ayrı boşaltıp bir şeyler yaptılar ben göremedim pek sonra dediler ki tesisatta kir tıkanıklık falan yok, su normal. Problemin pompanın bozulmuş olabileceğinden kaynaklandığını düşündüler, denemek için sıcak suyun geldiği boruya ek bir pompa taktılar ve yeinden başlattık kombiyi, oldu. Bütün petekler eskisi gibi ısındı. Sonra kombinin servisini aradık bayideki adam hala sorun tesisatta diyor, usta yok diyor tesisat iyi sorun pompada adam hala kombiye toz kondurmuyor. Ek pompayı bıraktılar şimdilik, bundan sonra pompanın değiştirilmesi gerekiyor işte. Adamlardan biri kombiler ses yapmasın diye küçük pompa koyuyorlar sağlam pompa taksalar sorun çıkmaz dedi galiba bizim ev büyük olduğu için gerçekten de kombinin pompası bir yılda ayvayı yedi.

• aynı durumu yaşıyoruz inanın. ok doğrudur bi boy küçük pompa taktıkları çeşitli sebeplerden. ama pompa yetersiz gelsede tıkanmaz ölmez.. sadece biraz geç ısınır.. ev büyükse oda 15 dk geçmez..pompayı tek öldüren suyu sirküle edememesi sonucu içinde kireç-yosun oluşması sonucu kendi motorunu yemesidir. öyle hemende yanmaz zır zır ses çıkartır motor devrini yitirir. bizim ev 138m2 tesisat tek hat olarak yapıldı. avantajlı durum kombiden çıkışlar düz olarak antreye ortaya ana boru yatırılıp, odalara bu borudan hat çekildi. şuan kendi evimde kullandığım kombi tesisatının ise hattı 2 ye bölünmüş durumda. burdaki kombideki pompada çok iyi değil herkez wilo iyi pompa der ama, hiç bir pompa grundfos un üstüne çıkamaz. kanatçıklarına kadar metaldir. şimdiki evde kullanılan alan 90 m2. emin olun tesisatta kullanılan metraj 138m2 evde kullanılan borudan daha fazla. ev biçimsiz L şeklinde çünkü. tesisatta çift L şeklnde yakın bölümdeki L U harfne dönmüş durumda. uzak bölümdeki lenin alt tarafıda oldukça uzun. fakat bu kombinin pompası gayet rahat suyu dağıtıyor. çünkü sürtünme sayısı 0'a yakın bakır tesisatta. şimdi ben diyemem ille kombiciniz haklı veya tesisatçınız. bana göre gene sorun tesisatta tahmininde bulunabilirim. kaç m2 alanda kullnıyorsunuz bu arada kombiyi. umarım sorun benim dediğime gelmez. gelirse tesisatçıyı babanız vursun bizde zamanında müteahh itin tesi satçısını bulduyduk adam tam yobazdı, hemen müteahh ite atıp tutmaya başladı. dedim müteahhit babamın oğlu değil sen işini yap tığın yerde bir hatan varsa onu söyle giderelim. adam bana neresi doğruki dedi. umarım geberemez tövbe tövbe. canınız cehenneme ik,nizinde dedim kapadım telefonu nedenirki başka. madem müteahhit e gıcığın var.. ekmeğini çiğneme be adam.. birde dairedeki adamın kötü duası alınırmı söyleyincede ağırlarına gidiyor. terbiyesiz heriflerin.

quote:

quote:

kardeş bende tecrübemi söyliyim size. şimdi burada bir dolu ustamız ve kullnıcı arkadaşlarımız var. dediklerim yanlış anlaşılmasın. öncelikle, kombinize ek pompa takıldıysa her iki pompa birdenmi çalışıyor. şayet öyleyse. 2. pompa büyük ölçüde tesisattaki tıkalı yerlerin krecini vs kırıp açacaktır. ben aslında size kombiniz için sadece 1 birim büyük pompa alın diyecektim. fakat servisiniz ilave pompa taktıktan sonra düzelme varsa siz o tesisatı 5-6 yıl daha kullanırsınız demektir. aksi durumda tesisatı temizlemek sadece pansuman tedbiri olacaktır. bilemiyorum kaç yıldır kullanıyorsunuz kombinizi bunu üzerine ortalama bir hesap yapın. çünkü pompanın gitmesi normal bir durum değil tesisatınız kesin plastiktir. belki dediğim yanlış anlaşılacak ama ben kollektör sistemi (her hatta direkt su gittiği için) hariç, plastik tesisatın kesinlikle bu sorunların tek suçlusu olarak görüyorum. çok çektim plastik tesisattan. bir boy büyük pompa önerisinide malzeme satıcısı zamanında önermişti. tesisat yaptırıp kombiyi revizyona sokmaya çalışırken 7 yıl önce çakallar benden 300 tl pompa parası istediler sadece.. bende araştırdım ve iyi bir satıcı bu pompayı al sorunun çözülmezse tesisatını öyle değiş dedi. serviside dinleme yok büyük pompa falan derler sorumluluk bende de onalara dedi. şayet pompa sorunu çözmezse, yeni tesisat şart çünkü neresinde ne var görüp parça olarak değişemezsiniz dedi. bende bir mühendis tanıdığıma sordum olur dedi 300 tl istenen pompayı 135 tl ye aldım 15 tye monte ettirdiğimi hatırlıyorum. olmayınca tesisat değişti tabi. ve peşi sıra kombinin eşanjörleri vs tam revizyona girdi. sonuç 7 yıl boyunca sadece kart arızası veren bir kullanım ömrü hala devam ediyor.. yosun yapmayan bakır tesisat ile.

quote:

Hocam şimdi şöyle oldu, bu sefer servis yerine bizim tesisatı döşeyen ekibi çağırdı babam onlar da gerçekten tesisatta kir tıkanıklık var mı öğrenmek için bütün suları boşaltıp yeniden bastılar en sonda ki peteği de ayrı boşaltıp bir şeyler yaptılar ben göremedim pek sonra dediler ki tesisatta kir tıkanıklık falan yok, su normal. Problemin pompanın bozulmuş olabileceğinden kaynaklandığını düşündüler, denemek için sıcak suyun geldiği boruya ek bir pompa taktılar ve yeinden başlattık kombiyi, oldu. Bütün petekler eskisi gibi ısındı. Sonra kombinin servisini aradık bayideki adam hala sorun tesisatta diyor, usta yok diyor tesisat iyi sorun pompada adam hala kombiye toz kondurmuyor. Ek pompayı bıraktılar şimdilik, bundan sonra pompanın değiştirilmesi gerekiyor işte. Adamlardan biri kombiler ses yapmasın diye küçük pompa koyuyorlar sağlam pompa taksalar sorun çıkmaz dedi galiba bizim ev büyük olduğu için gerçekten de kombinin pompası bir yılda ayvayı yedi.

• quote:

aynı durumu yaşıyoruz inanın. ok doğrudur bi boy küçük pompa taktıkları çeşitli sebeplerden. ama pompa yetersiz gelsede tıkanmaz ölmez.. sadece biraz geç ısınır.. ev büyükse oda 15 dk geçmez..pompayı tek öldüren suyu sirküle edememesi sonucu içinde kireç-yosun oluşması sonucu kendi motorunu yemesidir. öyle hemende yanmaz zır zır ses çıkartır motor devrini yitirir. bizim ev 138m2 tesisat tek hat olarak yapıldı. avantajlı durum kombiden çıkışlar düz olarak antreye ortaya ana boru yatırılıp, odalara bu borudan hat çekildi. şuan kendi evimde kullandığım kombi tesisatının ise hattı 2 ye bölünmüş durumda. burdaki kombideki pompada çok iyi değil herkez wilo iyi pompa der ama, hiç bir pompa grundfos un üstüne çıkamaz. kanatçıklarına kadar metaldir. şimdiki evde kullanılan alan 90 m2. emin olun tesisatta kullanılan metraj 138m2 evde kullanılan borudan daha fazla. ev biçimsiz L şeklinde çünkü. tesisatta çift L şeklnde yakın bölümdeki L U harfne dönmüş durumda. uzak bölümdeki lenin alt tarafıda oldukça uzun. fakat bu kombinin pompası gayet rahat suyu dağıtıyor. çünkü sürtünme sayısı 0'a yakın bakır tesisatta. şimdi ben diyemem ille kombiciniz haklı veya tesisatçınız. bana göre gene sorun tesisatta tahmininde bulunabilirim. kaç m2 alanda kullnıyorsunuz bu arada kombiyi. umarım sorun benim dediğime gelmez. gelirse tesisatçıyı babanız vursun bizde zamanında müteahh itin tesi satçısını bulduyduk adam tam yobazdı, hemen müteahh ite atıp tutmaya başladı. dedim müteahhit babamın oğlu değil sen işini yap tığın yerde bir hatan varsa onu söyle giderelim. adam bana neresi doğruki dedi. umarım geberemez tövbe tövbe. canınız cehenneme ik,nizinde dedim kapadım telefonu nedenirki başka. madem müteahhit e gıcığın var.. ekmeğini çiğneme be adam.. birde dairedeki adamın kötü duası alınırmı söyleyincede ağırlarına gidiyor. terbiyesiz heriflerin.

quote:

quote:

quote:

Hiç ısınmıyordu ama petekler, şimdi canavar gibi oldu. Neyse bakalım top babamda ben yolcuyum tatile gelmiştim dönüş vakti Sizin işler de zor olmuş, bu tesisat inşaat vs. işleri zaten çok yoran işler bir de böyle dandik adamlara denk gelince adam fitil oluyor...

• size hayırlı yolculuklar. umarım soğuk bir yerden gelip tailinizdede üşümemişsinizdir babanız tesisatçıları eve getirebildiyse. sonrasınıda getirir eski topraktır nede olsa bizler gibi çabuk alevlenmez
    quote:

Hiç ısınmıyordu ama petekler, şimdi canavar gibi oldu. Neyse bakalım top babamda ben yolcuyum tatile gelmiştim dönüş vakti
  • quote:

BU işlemi pompada arıza varmı diye yapmanı söylemiştim, siz zaten pompa arızasını bulmuşsunuz.
    Tüm petekler kapalı iken, sadece kombiye yakın petek açık iken ısınıyor, tam ters işlemle uzak petek ısınmıyorsa, pompa suyu çeviremiyor, gücü yetmiyor demektir.
  • arkadaşın bahsettiği sorun bu yıl bizdede yaşanmaya başladı acaba dedim devirdaim pompasındamı sorun var fakat baktımki devirdaim pompasının yanında kademe arttıran düğe yok fakat ortasında bir dügme var sanırım tornavida ile cevrilen ayrıca resminide koydum.bu devirdaim pompasında ayar tükseltme varmı yokmu bilgi vermenizi rica ederim..
    aynı odada kombiye yakın olan petek güzel ısınıyor diğer uzaktaki aynı sıcaklıkta olmuyor ayrıca kombiye en uzak olan petek ise 3 gün önce actım halen ısınmadı.

resmini verdiğim devirdaim pompasının kademe düğmesi varmı yokmu ortadaki ok işareti ile belirtilen cevrilen yer ne işe yarıyor

tşk ederim

http://img232.imageshack.us/i/resim003fz.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemilto -- 28 Şubat 2011; 18:14:14 >

• konuyu hortlatmak gibi olacak ama,

bizim evdeki hatta 2 hatta bölük şekilde.. ve ortalama aynı uzunluk ve peteğe sahip.. her iki hattında son petekleri pek ısınmıyor.. üstü ılık altı soğuk.. burada da pompa mı yetersiz? zira içlerinde zerre hava yok..
  • arkadaşlar benim evde kombi sistemine gectik ama gectikten sonra bi odadaki petek yarıdan aşası ısınmıyo havasını almama ramen ısınmıyo petegi söküp temizledim ama yinede ısınmıyo yardım edersenız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.