bilgisayarda verilerimiz harddiscte saklanıyorya...bu verilerin kablosuz iletişim kullanıldığında radyo dalgalarına dönüşmesi gerekiyor..
peki bu radyo dalgalarına dönüşmesi, gerektiğindede bilgisayarın bu radyo dalgalarını alıp tekrar kendi sistemindeki verilerine dönüştürmesi işleminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgisi olan var mı acaba.. çok ilginç bir konu aslında.. bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba????
Şimdi cesaretini kırmak istemem ama RF olayını sıfırdan öğrenmeye başlaman senin için çok daha kazançlı olacaktır. Sonra kendi sorularını kendin cevaplarsın. Yok illa birileri burda cevaplayacaksa bunun sana bu kadar ileri bir seviyede bir konu olduğu için çok soyut kalacak bir anlamı olmayacak. Nasıl peki sıfırdan başlarım diye soracaksan, ben de başlayacam, bilmiyorum bu işe sıfırdan nasıl başlanır Birkaç aydır Antrak'da Ahmet Sönmez'in makaleleri var "yeni bir merak: Radyo" diye (www.antrak.org.tr) ordan başlanabilir belki
ÇOK BASİYT BİR ŞEKİLDE HİÇ FİKRİ OLAN YOKMU.....
BASİT BİR ANİMASYON YAPACAM DA...
Bilgisayardan dijital sinyal alınır, başka bir tarafta isteniler frekansta radyo frekans dalgası oluşturulur. Radyo sinyali dijital sinyalle modüle edilir. Ve antenle çıkış yapılır. Örneğin radyo frekansımız 100 MHz olsun, dijital sinyal 1 olduğu zaman bu sinyal gönderilir, 0 olduğu zaman gönderilmez. Böylece radyo sinyali dijital sinyale göre modüle edilmiş olur yani dijital sinyale göre aç/kapa yapılır.
Alıcı tarafında da bu frekanstaki sinyalleri geçiren filtrelerle sadece istenilen sinyal alınır, sonra da detektörden geçirilerek radyo sinyali geldiği zaman devrenin çıkışının 1 olması sağlanır. Bu veri de bilgisayara verilerek kullanılır.
Tabii benim anlattığım en basit kodlama ve çözme tekniklerinden biri. Bundan başka yöntemler de var elbette. Sadece herkesçe alaşılabilir olması açısından bu şekilde basit anlattım. Umarım yardımcı olur..
quote:
Orjinalden alıntı: gamze_m
ÇOK BASİYT BİR ŞEKİLDE HİÇ FİKRİ OLAN YOKMU.....
BASİT BİR ANİMASYON YAPACAM DA...
Sen wireless sistemlerin daha gelişmiş mantıgından söz ediyorsun galiba zor ama imkansız değil. Sata veri yolunu RF dönüştürürsek olabilir...