307 sahibi arkadaşlar sizinle bi konuyu hm paylaşmak hmde fikir edinmek istiyorum
Biliyorsunuz ki 307 lerimizin arkası torsiyonlu olduğu için fazlasıyla ses yapmakta sanki araba 15 senelimiş gibi neyse gelelim mevzuya
Yetkili bi ağızdan oğrendiğime göre (oda tam olarak bilmemektedir) VW Boraların torsiyon burçları bizim 307lere uymaktaymış onlarınki daha yumuşakmış bide şu var yine VW Boraların arka amortisörleri 307lere uymaktaymış valla imkanı olan veya sanayiden yakın tanıdığı olan varsa deneyebilirse vede başarılabilinirse mükemmel olur kanısındayım...
Bu arada bnm aracım 2007 1.6 HDI 90 Hp Desingtech ve arka amortisörü patlak bnde inadına deiştirmiyorum sonuçta arabanın içi yine yıkılacak sesten...
aslında hazır sizn amortisör de patlakken deneseniz bora süspansiyon seti taktırmayı. Sonuçları paylaşırsınız ona göre 307 sahipleri yenilemeye gidebilirler.
dostum doğru diyosunda şu anda biraz zor mali açıdan yoksa hmn yaptırırım malum bizim ordu'nun yolları mahvediyo arabayı haliyle bizide...
quote:
Orjinalden alıntı: otmotvmhndsi
aslında hazır sizn amortisör de patlakken deneseniz bora süspansiyon seti taktırmayı. Sonuçları paylaşırsınız ona göre 307 sahipleri yenilemeye gidebilirler.
ne olacak bu pug ların hali
arabam pug olsun istiyorum ama wv konforu istiyorum acaba çok şeymi istiyorum
Çok şey istiyosun gibime geliyo
quote:
Orjinalden alıntı: LordMayros
quote:
VW konforunu değilde süspansiyon sertliğini iyi bilirim. Bir hız kesiciden geçekerken adamı çok korkutuyor. Bence en konforlu arabaları fransızlarla, italyanlar yapıyor...
Bana biri bu seslerin arka koltuk kafalıklarından geldiğini söylemişti.Nekadar doğru bilmiyorum..
turgay kardes aracına dvd player takdırdın sanırım nasıl memnun musun kaça takdırdın markası ve özellikleri nelerdir.2. el mi almıstın bilgi verirsen sevinirim.
dvd nin markası trident fw-8700.google den aratarak özelliklerine bakabilirsin.ben sıfır olarak aldım.2 yıl garantili.ben gayet memnunum.ayrıca geri görüş kamerasıda bağladım.şimdiye kadar sorunsuz şekilde çalışıyor.
Amortisör yapısı nedeniyle özellikle kasislerde değil de kesilmiş asfalt bölgelerinde ve çukurlarda açma kapama işleminde geç kalınca burçlardan ses geliyor. Burçları değiştirince bir miktar ses kesiliyor. Onun dışında arka pandozitten de ses geliyor. Birde amortisör körükleri eğer aşağı düşüyorsa o da ses yapıyor.
Valla ben de amortisör seslerinden şikayetçiyim,takozlarla ilgili olduğunu duymuştum..
quote:
Orjinalden alıntı: 110HDI
Amortisör yapısı nedeniyle özellikle kasislerde değil de kesilmiş asfalt bölgelerinde ve çukurlarda açma kapama işleminde geç kalınca burçlardan ses geliyor. Burçları değiştirince bir miktar ses kesiliyor. Onun dışında arka pandozitten de ses geliyor. Birde amortisör körükleri eğer aşağı düşüyorsa o da ses yapıyor.
hocam kesinlikle dogru birkac tespit yapmişsin.gerci pandozit ne bilmiyorum ama:-) gecen gun müzik acmadan biraz gideyim dedim.daha once duymadigim bir ses duydum ama on taraftan geliyordu.tok sert bir plastik sesi .on tarafa sagina soluna bakindim birşey yoktu.sesin on taraftan geldigine neredeyse emindim.ama daha onceki tecrubelerimden bu bu tur seslerin nereden ,hangi taraftan geleceginin belli olmadıgını bilmemden arkayada bir bakayım dedim.bir baktim bo bahsettigin koruk dusmus.ve sesin ondan geldigini anladim.yerine oturttum ama yine dusuyyoer.krikoyla kaldirip biraz ugrasmam gerekecek diye dusunurken bir de baktim ki kendiligınden yerine oturmus.buyuk ihtimalle tekrar duser o.şimdi bu korugun düşmüş olmasinin cok buyuk bir zarari var midir?yerine oturtmak icin cok ugrasmalimiyiz?bir yol yordami var mi?yoksa sadece yukari dogru itip tekrar dusmemesi icin dua mi etmemiz gerekiyor?
merhaba arkadaşlar. ben pejo kullanıcısı değilim ancak bi arkadaşım 307 sini satıcak. 2005 model 1.4 16v düz vites benzinli 307. beyaz renkte. 40 bin km de araç.16 milyar istiyor. sizce nasıl fiyat. pejo kullanıcısı olarak yorumlarınızı yazarsanız çok mutlu olucam. görüşmek üzere.
ne yaparsanız yapın sesi kesemezsiniz nedenlerine gelince 307 ve 308 arka süspansıyonu bağımsız değildir ve yayların mesafesi kısa ve kalın olduğundan esneme payı çok azdır amortisörlerin mantığı araç ilk kasiste düştükten sonra yaylanarak aracın zıplamaması yoldan çıkmasın vs. yani ilk kasist için yapacak birşey yok bunu sizde araç duruyorken arkasını yere doğru bastırıp bırakarak deneye bilirsiniz yapılabilecek şey yayın daha yumuşak ve bakla sayısı az olanı bulmak ki buda neredeyse imkansız bence hiç uğraşmayın paranıza yazık çok esnesin diyosanız japon araçlarına binin zıplaya zıplaya gidin
benim de başıma bir kaç kez geldi düşünce lak lak diye ses yapıyordu aracı liftte kaldırım silokonla yapıştırdık. ama kurulmak gerekiyor eğer ıslaksa
quote:
Orjinalden alıntı: y.seyrek
quote:
Orjinalden alıntı: 110HDI
hocam kesinlikle dogru birkac tespit yapmişsin.gerci pandozit ne bilmiyorum ama:-) gecen gun müzik acmadan biraz gideyim dedim.daha once duymadigim bir ses duydum ama on taraftan geliyordu.tok sert bir plastik sesi .on tarafa sagina soluna bakindim birşey yoktu.sesin on taraftan geldigine neredeyse emindim.ama daha onceki tecrubelerimden bu bu tur seslerin nereden ,hangi taraftan geleceginin belli olmadıgını bilmemden arkayada bir bakayım dedim.bir baktim bo bahsettigin koruk dusmus.ve sesin ondan geldigini anladim.yerine oturttum ama yine dusuyyoer.krikoyla kaldirip biraz ugrasmam gerekecek diye dusunurken bir de baktim ki kendiligınden yerine oturmus.buyuk ihtimalle tekrar duser o.şimdi bu korugun düşmüş olmasinin cok buyuk bir zarari var midir?yerine oturtmak icin cok ugrasmalimiyiz?bir yol yordami var mi?yoksa sadece yukari dogru itip tekrar dusmemesi icin dua mi etmemiz gerekiyor?
lifte kaldirmadan baya bir yukari ittim.şimdilik sorun yok.ama o sesin ordan kaynaklandigini bilmek icimi rahatlatti zaten.
benm arabada bi tek sevmediim özelliği o oldu zaten sizde sanrm arada sırada yapıor ama bnde en ufak kasiste bile çok fazla tepki vereblior gerçi alıştık artk
quote:
o zaman 308 alacaksın.Bu kadar basit
quote:
Orjinalden alıntı: toyotacıyız
quote:
o zaman 308 alacaksın.Bu kadar basit
Doğru söze ne denir?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme