Şimdi Ara

Radyo Televizyon Sinema Öğrencisine Bilgisayar Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kız arkadaşım rts okuyor. İlerleyen yıllarda kısa film tecrübesi, video kareleriyle oynayabilme tecrübesi lazım. Bunun için bazı programlar hakkında tecrübesi olması lazım. Ama önce bir bilgisayar lazım tabi ki Kullanmayı öğrenmesi gereken programlardan bazıları Adobe Premiere, Adobe After Effects, Photoshop vs.
    Ben bilgisayar özelliklerinden fazla anlamıyorum. Uzun süre uğraşmama rağmen sanırım hala da anlayamıyorum.
    Dikkatimi çeken Adobe Premiere nin çok yüksek özellikler istemesiydi. Sistem gereksinimleri burada:https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html

Sizce nasıl bir bilgisayar işimizi görebilir? Ne kadarlık bütçe ayırmamız lazım? En uygun bilgisayar nerden alınır? Bu konularda tardımınıza ihtiyacımız var. Özellikle rts okuyan çıkarsa anlatırsa çok güzel olur şimdiden teşekkürler

• upppp
  • up :(
  • oguzhan658 kullanıcısına yanıt
    16 gb ram ve daha yüksek bilgisayarlara bakmalısınız. Piyasadaki çoğu "oyun bilgisayarı" diye tabir edilen cihazlar işinizi görür. Yaklaşık 3000-4000 arası bir bütçeyle halledebilirsiniz. Ancak Bütçeniz nedir? Ağırlık beklentiniz nedir? Ekran boyutu sizin için önemli mi ?eğer belirtirseniz farklı seçenek sunabiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geomatik_

16 gb ram ve daha yüksek bilgisayarlara bakmalısınız. Piyasadaki çoğu "oyun bilgisayarı" diye tabir edilen cihazlar işinizi görür. Yaklaşık 3000-4000 arası bir bütçeyle halledebilirsiniz. Ancak Bütçeniz nedir? Ağırlık beklentiniz nedir? Ekran boyutu sizin için önemli mi ?eğer belirtirseniz farklı seçenek sunabiliriz.

açıkçası bütçemiz 3.000 e kadar. ekran konusunda çok abartı şeylere grek yok 15.6 lık bir ekran işimizi görür diye düşünüyorum. Programları kullanmayı öğrenebilmesi açısından işimizi görsün yeter. çok profesyonel yapımlar ortaya çıkaramayacağımızı düşünüyorum zaten öğrencilik hayatında

• Aşağıdaki ürünü inceleyebilirsiniz kullanıcısı oldukça fazla forumda. Fiyatı biraz artmış sanırım.

RAM 12 gb ama işinizi görecektir

Ekran fhd

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550vx-dm254dc-i7-6700hq-12gb-1tb-4gb-gtx950m-156-freedos-pmu353844

• quote:

Aşağıdaki ürünü inceleyebilirsiniz kullanıcısı oldukça fazla forumda. Fiyatı biraz artmış sanırım.

RAM 12 gb ama işinizi görecektir

Ekran fhd

http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-x550vx-dm254dc-i7-6700hq-12gb-1tb-4gb-gtx950m-156-freedos-pmu353844

Evet bu bilgisayarı daha önce inceleme fırsatım olmuştu ancak dediğim gibi anlamadığım için pek emin olamamıştım Bu paylaşımlı paylaşımsız ekran kartları kendi belleğinden yediği için pc yi rahatlatıyor, yani paylaşımsız olması daha iyi değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vestel televizyon önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Televizyon ses hakkında
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oguzhan658 kullanıcısına yanıt
    Evet aynen söylediğiniz gibi paylaşımsız ekran kartı daha iyidir. Bazı bileşenler önemlidir ve fiyatta belirleyici oluyorlar. Bakacağınız temel özellikler;

İşlemci :6700HQ şuanda çok yaygın ve güçlüdür( bu cihazda var)

Ekran : fhd (1920x1080) çözünürlük sizin için yeterlidir. Fiyatı attıran önemli özelliklerdendir. HD (1366x768) daha ucuzdur. (Bu cihaz fhd)

Ekran kartı: piyasada nvdia nın 960 ve 950 diye iki modeli yaygındır. 960 daha iyidir. (Bu cihazda 950 var)

Depolama: ssd ve Hdd diye 2 farklı teknoloji var hız ve performans bakımından ssd daha iyi ve pahalıdır( bu cihazda Hdd var)

Bunları göz önüne alarak farklı marka ve modellere bakabilirsiniz. Özelliklerin Hepsi üst düzey olsun derseniz fiyat 4000 e yaklaşıyor.

• quote:

Evet aynen söylediğiniz gibi paylaşımsız ekran kartı daha iyidir. Bazı bileşenler önemlidir ve fiyatta belirleyici oluyorlar. Bakacağınız temel özellikler;

İşlemci :6700HQ şuanda çok yaygın ve güçlüdür( bu cihazda var)

Ekran : fhd (1920x1080) çözünürlük sizin için yeterlidir. Fiyatı attıran önemli özelliklerdendir. HD (1366x768) daha ucuzdur. (Bu cihaz fhd)

Ekran kartı: piyasada nvdia nın 960 ve 950 diye iki modeli yaygındır. 960 daha iyidir. (Bu cihazda 950 var)

Depolama: ssd ve Hdd diye 2 farklı teknoloji var hız ve performans bakımından ssd daha iyi ve pahalıdır( bu cihazda Hdd var)

Bunları göz önüne alarak farklı marka ve modellere bakabilirsiniz. Özelliklerin Hepsi üst düzey olsun derseniz fiyat 4000 e yaklaşıyor.

doğru söylüyorsunuz. keşke imkan olsa da 1 tb lik SSD alsak ama şimdilik onlar için erken diye düşünüyorum. Çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Nvidia gtc serisinden çoğu ekran kartı işimizi görüyor sanırım ilk mesajda attığım linkte gtx 600 lü ve 700 lü modellerini yazmışlar 950 de işimizi görür diye düşünüyorum tekrardan teşekkür ederim

• En az 16gb ram ihtiyacı olacak. Veya daha sonra raha sonra rahatça yükseltebileceğiniz bir model olmalı. 1x8gb ram'i olup 2x8'den 16gb yapabileceğiniz bir model olmalı. Kurgu programları çok ram ihtiyacı duyar.

İşlemci HQ serisi olmalı, i5 6300HQ veya i7 6700HQ gibi.

Ekran çözünürlüğü 1920*1080 olmalı. Kurgu programındaki araçlara rahat erişebilmek için yüksek çözünürlük gerekli. Full HD uygundur.

Taşınabilir olması açısından ekran boyutunu 15 inç öneririm.

17 düşünürseniz 3600tl'ye Acer vn7 792g modelini öneririm. 15 düşünürseniz 3300tl civarına Dell 7559 öneririm; ancak bu modelin ekranında ışık sızması problemi olabiliyor siz araştırırsınız, forumda konusu var. 15 inç olarak asus'un N serisi laptoplarını araştırın.

Bütçe bu modellere el vermiyorsa en azından FHD ekran için şu model kağıt üzerinde iyi görünüyor (dikkat işletim sistemi yok) http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0082tx-i7-6500u-8gb-1tb-4gb-940mx-156-freedos-pmu352842

Düzenleme: Geomatik'in önerdiği laptop kağıt üzerinde uygun görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagarra -- 19 Eylül 2016; 7:37:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.