Merhaba arkadaşlar. ÖSYM sınav sonuçlarını açıkladı ve tercih günleri de yaklaşıyor. Fikrinizi almak istedim. Malesef hiç denemelerdeki gibi gelmedi sonucum, beklediğim gibi değil.
Benim YGS3 puanım 319, YGS4 puanım 312 ve TS2 puanım 307 TS2 den Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne girebiliyorum ancak formasyon işleri karıştırıyor,iş bulma imkanının da yok denecek kadar az olduğunu biliyoruz ve zaten Radyo, TV ve Sinema istiyordum. YGS4 ile Radyo ve TV Programcılığı bölümüne girip sonra DGS ile Radyo, TV ve Sinema bölümüne geçip 4 yıla tamamlamayı planlıyorum. (Sonuçta 2 yılımı bitirirken ona da gayet çalışabilirim.) İstanbul'dan ayrılmak istemiyorum ve zaten İstanbul'dan puanımın tam bursla tuttuğu özel üniversiteler var. Okan Üniversitesi,Aydın Üniversitesi,Nişantaşı Üniversitesi (4. olarak da -devlet- Çukurova Üniversitesini yazmayı planlıyorum.) Yalnız, bu üniversitelerin Meslek Yüksekokulunda İngilizce hazırlık yılı var mı ve burs kesintisi gibi bir durumla karşılaşabilir miyim? Ve tabi özellikle sormak istiyorum ki, tercih sıralamasını aşağıdaki resimdeki gibi yaparsam, kontenjana,puanıma ve üniversitelerin puanına göre yorumlarsanız girebilir miyim İstanbul'da?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme