merhaba arkadaşlar.arabanın motorunu yeni yaptırdım conta yaktı diye söktüler bi sürü eksik çıktı çok uğraştım.benim sorum şu olcak radyötörün tıkalı oldugunu düşünüyorum motor toplanırken usta şişlettirelim dedi unuttuk gittik öle kaldı doğrusu paramda bitti.biraz araştırdım motor suyuna bi litre sirke koyup iki gün gezince açıyor diyolar.bunu yapmanın su tesisatına bir zararı olurmu içinizde kullanan varmı.?birde motor yeni oldugu için usta motor yagını tekrar değiştirelim diyo sebebini anlamadım.artık akraba olduk adamla nerdeyse para kazanmak içinmi yapıyo yoksa bi mantıgımı var o işin bilmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: sercan6666
merhaba arkadaşlar.arabanın motorunu yeni yaptırdım conta yaktı diye söktüler bi sürü eksik çıktı çok uğraştım.benim sorum şu olcak radyötörün tıkalı oldugunu düşünüyorum motor toplanırken usta şişlettirelim dedi unuttuk gittik öle kaldı doğrusu paramda bitti.biraz araştırdım motor suyuna bi litre sirke koyup iki gün gezince açıyor diyolar.bunu yapmanın su tesisatına bir zararı olurmu içinizde kullanan varmı.?birde motor yeni oldugu için usta motor yagını tekrar değiştirelim diyo sebebini anlamadım.artık akraba olduk adamla nerdeyse para kazanmak içinmi yapıyo yoksa bi mantıgımı var o işin bilmiyorum
Radyatörün motorla ilişkisi olan bütün bağlantılarını sök. Kireç çözücüyü bas içine biraz kalsın içinde sonra üstten su alttan boşaltma bu işlemi 15.20 kez uygula. kireç çözücüyü iyice temizlemen lazım.!
o ilaçlar bişeye yaramıyomuş diyolar ama sirkeyi uygulayıp faydasını görenler var
Çok arabanın radyatörüne döktüm o ilaçlardan;faydasını da gördüm.Çatlakları kapatıyor;yolu da açıyor.Yine de sen bilirsin..
Aslında en güzeli;söktür radyatörü;şişlettir.
Radyatör temizlemek zor iş.Bende kireç çözülsün diye 1 bardak çamaşır sodasını radyatöre döktüm.Ancak radyatörün alttan tapası yok.Hortumla tazyikli su tutarak denedim bence olmadı.Suyu boşaltamadığımdan bütün kış antifriz eklemedim.Şimdi kara kara suyu nasıl değiştiririm diye düşünüyorum.1 ay kadar çamaşır sodasıyla gezdim arabam 99 model palio 1.6
Hocam nesine kara kara düşünüyorsun?Zaten fan müşürünü söktüğün zaman otomatikman su boşalacak senin Palio'da.Onu yapamam diyorsan bir ustaya git;boşaltiversin..