Şimdi Ara

raid 0 disklerim göçtü :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • raid 0 disklerim düne kadar sorunsuz çalışıyordu. dün gece ofiste ben yokken tiz bir ses ardından mavi ekran olmuş, bilgisayarı kapatmışlar.
    geldiğimde bilgisayarı açtım. bootup sırasında raidin diskleri tanımaya çalıştığı bölüme gelindiğinde makineden melodik bi ses geliyor. hemen ardından disklerden dönen diske sürtünen birşeye benzer bi ses geliyor. iki ses de kısa bir süre sonra kesiliyor, fakat raid diskleri tanıyamıyor.

şu halde disklerime ne oldu? disklerin raid 0 olduğunu da göz önünde bulundurursak dataları kurtarma şansım olur mu? bütün önemli datalar 240G lik diskin 2,3 ve 4. partitionlarındaydı. birinci partitionda önemli bişey yoktu. yani diskler çalışır duruma gelebilirse ilk partition ın gitmesi bana hiç koymaz ama geriye kalan 230G ı kurtarmak için elimden geleni yapıcam. bu işi yapan işinin ehli bildiğiniz teknik servis filan var mı?

not: diskleri kurtarmak çok önemli değil, önemli olan datalar. tek disk çalışıyordur, onu takıp formatla gibi öneriler yapmayın lütfen.

tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. saygılar...

• raid 0 zaten performans seçimidir, güvenlik için kesinlikle tavsiye edilmez. geçmiş olsun.
  • şehir olarak istanbuldaysan eğer promarket bilgisayar yada artur andersene githehe
  • ankaradayım ama istanbula çok sık gidip geliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.