Şimdi Ara

M2 Nvme ssd windows kurulmuyor / disk part clean olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Msi Z270 Gaming M3
    7700k
    Gtx1080
    16Gb ddr4 ram

arkadaşlar kingspec 1 tb m2 nvme ssd almıştım bir kaç gün sıkıntısız kullandım gayet hızlı çalışıyordu, ama geçenlerde gelen bir windows güncellemesinden sonra bilgisayar durduk yere donma yaptı, bir kaç defa yaptı resetledim kendine geldi fakat en son yaptığından sonra bir daha boot olmadı.
    Şimdi sıkıntım şöyle ssd'nin içinde windows 10 yüklü fakat boot olmuyor üzerinde ki ışık sürekli yanıp sönüyor (mavi ışık,normalde çalışırken de yanıp sönerdi)
    format atayım yeniden dedim ama yükleme ekranında diski silmiyor biçimlendirmiyor yada üzerine yükleme yapmıyor. kurtarma kısmından girip CMD açıp DISKPART üzerinden clean yapayım dedim izin vermiyor hata veriyor. Boşta duran hdd me windows yükledim o hdd üzerinden boot yaptım bilgisayarım a girdiğimde ssd nin içine girmeme izin vermiyor erişilmiyor diyor. bilgisayarım disk yönetiminden de silmeye biçimlendirmeye izin vermiyor. bu durumda ne yapabilirim lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=5mEb_69xJDE

şöyle hataların resimlerini de çektim.
    https://i.hizliresim.com/XMlj8D.jpg
    https://i.hizliresim.com/QLy08g.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rk0 -- 15 Şubat 2019; 1:8:48 >

• SSD ölmüş hocam büyük bir ihtimalle. Başka bir NVMe destekleyen cihaz bulabilirseniz bir de ona takıp deneyin isterseniz. Baktınız onda da çalışmıyor, mecbur garantiye vermeniz lazım.

İçindeki bilgiler önemliyse servise bunu belirtin, eğer sorun görmezlerse servisin yönergeleri doğrultusunda SSD'yi içindeki bilgilere erişilmeyecek bir şekilde fiziksel olarak zarar verin servise göndermeden önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

SSD ölmüş hocam büyük bir ihtimalle. Başka bir NVMe destekleyen cihaz bulabilirseniz bir de ona takıp deneyin isterseniz. Baktınız onda da çalışmıyor, mecbur garantiye vermeniz lazım.

İçindeki bilgiler önemliyse servise bunu belirtin, eğer sorun görmezlerse servisin yönergeleri doğrultusunda SSD'yi içindeki bilgilere erişilmeyecek bir şekilde fiziksel olarak zarar verin servise göndermeden önce.
    windows da biçimlendirme yada formatlama yapamıyorum raw olarak gözüküyor ssd, cmd den powershell den denedim olmadı.
    linux mint live cd den gparted ile delete yaptım format ntfs yapıyorum yine olmuyor, içindekiler önemli değil çalışşsın yeter benim için
  • Büyük ihtimal bozulmuş , aldığınız yer ile iletişime geçin çok uzun süre olmadıysa alalı yada garanti veriyorsa

Kolay kolay bozulmaz bunlar hatta bende kullanıyorum başka marka çin menşei m.2 şans iste

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk AliExpress üzerinden almıştım, kingspec e mesaj attım halen cevap yok, bende direk AliExpress supporta yazdım büyük ihtimalle para iadesi yapılır diyorlar, ürünü alalı daha 30-40 gün oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla helal olsun, iyi cesaret Aliexpress üzerinden ssd almak, inşallah sorununu çözmüşsündür.
  • Raw olmuşsa chkdsk yapınca düzelmesi lazım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Raw olmuşsa chkdsk yapınca düzelmesi lazım
    Raw oldu ama windows üzerinden yeniden fat yada ntfs çevirmiyor, linux üzerinden fat yada ntfs ceviriyor, fakat şöyle bir durum var daha önce bu ssd de win10 yüklüydü hani bu windows kurarken kurtarma nın haricinde bir birim bölüm açıyor ya efi sistem bölümü orasıda raw olmuş orayı kesinlikle değiştiremiyorum windows cmd direk hata veriyor linux gparted da da orayı çevirme işlemi yaparken donuyor.

1 defasında ssd açıldı ama sonra yine kapandı raw oldu :S
  • Raw olayı benim harici hdd oluyodu.
    Usb kablosu takılıyken adaptörü çıkarttığımda raw formata dönüyordu, muhtemelen elektriksel bi arıza var ya anakart m.2 yuvasında ya ssd de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 0rk0 kullanıcısına yanıt

ben de m2 ssd aldım daha yeni 1tb, içinde sadece oyunlar yüklü bazen 1 saat bazen 4 saat sonra birden raw formatına dönüyor, aynı senin gibi dosyalara tıklayınca yanlış işlev hatası alıyorum ama bilgisayarı kapat aç yapınca düzeliyor sen problemini çözebildin mi yada garanti olayını nasıl yaptın? ben de aliexpress üzerinden aldım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.