Şimdi Ara

RAİD 0 SIKINCALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben raid 0 yapmak istiyorum ama biliyorsunuz ki sakıncaları var.Araştırırken bi yerde elektirik kesilirse sıkıntı olur veriler siliniyor diyor.BU yükleme ya da kurulum yaparken mi normal nette gezinirken böyle bi sıkıntı olmaz değil mi?
    Ya da başka sorunlar var mı ?

• Olay sadece elektrik kesintisi kaynaklı olmayabilir o ihtimaller içindedir, özellikle raid kart kullanmıyorsanız anakart üzerindeki software raid yapı içinde hatalı yazım hatalı senkronize durumları olabiliyor, biz sunucu tarafında sıkça raid kullanıyoruz ancak veri güvenliği için battery cache özelliği olan fiziksel raid kartlar kullanıyoruz fiziksel raid kart olduğu için hatalı işlem oranı daha düşük ayrıca olası bir güç kaybında raid kart üzerinde dönen son işlemleri tamamlayıp diskleri kapatıyor kayıp riski azalıyor.

İlla raid yapacağım diyorsanız güç konusu için mutlaka sistemi 5 dakika açık tutacak bir ups kullanmalısınız, software raidin getireceği diğer risklerede hazırlıklı olmalısınız.
  • Bildiğim kadarıyla RAID 0'da diskler veri parçalarını paylaşıyorlar hızlı işlemek için.
    Disklerden 1 tanesi bozulursa eksik bölümler tamamlanamayacağı için veriler kullanılamaz ve büyük ihtimalle de kurtalarılamaz hale gelecektir.
    Elektrik kesintisi olayı hard diskler bu konuda hassas olduğu için söylenmiş olsa gerek. Yoksa elektrik kesildi %100 bozulacak diye birşey yok.
  • Hocam ben zaten ssd raid 0 yapmak istiyorum hard diskten farkı olur herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: funny_halil

Hocam ben zaten ssd raid 0 yapmak istiyorum hard diskten farkı olur herhalde

Tabiki ssdlerin standart haraketli disklere göre fiziksel arıza yaşama olasılığı daha azdır ama yinede risk her zaman vardır ufakta olsa, bunun dışında elektrik konusunu çözseniz bile raid yapıyı ne ile oluşturacaksınız o önemli, anakart üzerinden yapılan raid software raiddir ve risklidir, bu işi için üretiken fiziksel raid kartlarında stabilite daha yüksektir.
  • teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.