Şimdi Ara

RAiD den anlayan zaman ayırabilecek kişi aranıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DFI LANPARTY P45 Raid destekli bi anakart kullanıorm Raid 0 desteği var ve 2 tane aynı marka aynı model 300GB samsung SATA2 HDD ye sahibim ama bu raid nasıl yapılır birtürlü çözemedim marvell raid kontrolcusu var sanırım anakartta raid hakknda hiçbişi bilmiorm diebilrm msnimi ekleyip bana ciddi ciddi yardm edebilcek ark varsa msnini yazsın eklerim

• hadi bakalım pm atıyorum
  • kolay gelsin yapana kadar illallah çekiyorsun halledene kadar ama olunca çok güzel oluyor :) söyleyeyim..!

• ama yapmayada deyiyor verdiği performans yeter
  • (Konunun üstünden yıl geçmiş ama Raid düşünen arkadaşlara referans olabilir diye yazıyorum)

Elimde öylece duran iki tane Sata2 Samsung 80 Gb. diskim vardı..geçen gün şöyle bir Raid olayına gireyim dedim ve Raid 0 Stripe uygulaması yaparak Windows 7 64 Bit kurdum..Normalde WD 500 Gb. harddiskim vardı bunuda artık yedek olarak kullanıyorum..
    Tabi kapasitesi biraz daha yüksek olursa daha iyi olurdu ama elimizdeki imkanlarla bu kadar..

Raid yapacaksan ve veri güvenliği çok önemli değil önemli olan hız diyorsan tek seçeneğin Raid 0 Stripe mod yapmak.Anakartında bu destek varsa bios altından birkaç deneme/yanılmayla nasıl yapıldığını bulabilirsin..
    Raid 0 uygulamasında veriler iki sabit diske bölünerek yazılır ve okurken her iki sabit disktende okuduğu için performans büyük ölçüde artar.Harddisk kapasiten iki sabit diskin toplamı kadar olur..

Aşağıda Samsung Raid ve WD diskin karşılaştırmalı test sonucu var bakıp bir fikir elde edebilirsin (Okuma testi)..

RAiD den anlayan zaman ayırabilecek kişi aranıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 27 Ağustos 2010; 22:41:38 >

• p45 t2rs plus ta 2 tane raid kontrolcüsü var intel olanı kullanmanı tavsiye ederim turuncu port olanlar. sarı olanlar JMB363' e ait
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.