Şimdi Ara

Ram aldım. xp de çalışıyor win7 ve 8 de reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir ram aldım 2 gb ddr2 şuan da işletim sistemim xp.

Xp kullanırken ram herhangi bir sorun çıkarmıyor ama gelelim ki windows 8 veya 7 yüklediğim zaman ara ara rest atıyor pc ama o ramı çıkarınca rest atmıyor.ram ı garantiye yolladım ramda arıza yok dedıler.

Diğer donanımlarımı kontrol ettim hiçbir arıza yok çare bulamadım yardım edin lütfen...

Ana kartımda ram için 2 slot var. 667 mhz 4gb a kadar desteğide var.

Sorun neden kaynaklıdır. Xp ye mahkum olmak istemiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bu ip ram aldığınızda twin ramlerden almanız daha önemlidir. bazı ramler bu tip işletim sistemlerde stabil çalışmamakta..
  • Anakartta sıkıntı olabilir belki, sisteminiz eski ise güncellemek daha faydalı olur bu bağlamda ancak ddr2 ram de eski de kaldı. Belki ikinci el tarafında daha güncel bir board ile deneyebilirsiniz.
  • kaç nin windows 7 sürümü ne kaç bit olduğunu yazarsan sevinirim
  • rami daha yeni aldım. servisede gönderdim sorunsuz dediler. windows 7 64 bit kurdum. 8 i de 64 bit. 32 bit lerdi de denedim bi farkı olmadı. Twin ram olayı nedir biraz açıklarsan sevinirim.
  • Öncelikle böyle yardım talebi olmaz. Bir insan düşünün bakaya giriyor, vezne görevlisine "ben geldim, paramı verin" veya "ben geldim, alın buda paranız" deyip işlem yapıyor. Bu sizede saçma ve aptalca geldimi acaba!!!

İnsan öncelikle bilgisayarının özelliklerini belirtir, bir notebook ise marka ve model numarası yazılır, yaşları sorun ile alakalı ise 4 yıldır, 3 aylık gibi belirtilir, sonrasında işletim sisteminden bahsedilir ismi ve kaç bit olduğu yazılır, sorunun kısa ve öz açıklaması yapılır, varsa eldeki veriler gönderilir, bunlar bir resim veya video olabileceği gibi mavi ekran hatalarında gördüğümüz dump dosyaları veya gerekli diğer materyaller olabilir.

Ben ve benim gibi insanları buraya para aldıkları için gelmiyorlar. Bir ünvan ve makam sahibide olunulmuyor. Tüm maksat insani bir yardım. Benim vaktim kısıtlı, günde 1- 1,5 saat kadar vakit ancak ayırabiliyorum (çoğu zaman 3 günde bir) maksat olabildiğince çok sıkıntı çeken insana ulaşıp problemlerini çözme konusunda yardımcı olabilmek. Benimkisi Allah rızası için yapılan bir yardım, yaradanın bahşettiği bilgiyi mümkünse ihtiyacı olupta bu konuda eksiği olan bir muhterem ile paylaşabilmek. Ancak, sayfayı açıyorum, özellikle "0" "sıfır" cevaplı olanları açmaya gayret ediyorum ki kimsenin elini sürüp yardımcı olmak istemediği kardeşime ben yardımcı olayım diye. Lakin ne bilgisayar bileşenleri var, ne işletim sistemi ne probleme dair özenli bir açıklama nede durum ait bir veri (resim, video vs). Sarı çizmeli Mehmed Ağa gel beni bul der gibi bir yardım çağrısından başka hiç bir şey yok. Bir başkasına yardımcı olabileceğim vakti bu ve bunun gibi sayfaları açıp okuyup birde stres ve asabiyet dolarak kapatmak çok can sıkıcı.

2 Gün önce benzer bir durum: Hiç bir bilgi göndermemişsiniz gönderirseniz yardımcı omaya çalışırım. Cevap: 3 ay öncede olmuştu o zaman yine gelip buraya yazmıştım oradan gerekli olanları bulabilirsin..

Benim vaktimi boş yere aldığınız için biraz streslendim, birazda asabileştim ama bir bardak su içtim ve düzeldi. Sizin gibi yardıma ihtiyacı olupta, her şeyini olması gerektiği gibi yapan bir kardeşime ayırabileceğim vakti bu anlamsız sayfayı açarak tükettiğim için içimde oluşan öfkemi hiç bir şey dindiremiyor maalesef.

Şimdi, bence bu sayfa bu hali ile yardımı hiç mi hiç haketmiyor....Yinede bir defa daha bir yardım talebini boş çevirmiyeceğim ki bu yalnızca yardıma ihtiyacınız olduğuna inanmamdan ötürü olacak..

NOT: Bu yazıyı yamaktan bıktığım için sabit bir dosyaya kopyaladım, gerektiği her hal için ordan alıp kopyala/yapıştır yapıyorum ki daha çok zaman sarfiyatına mani olsun.

Probleme geçersek; yardım sayfası için gerekecek tüm gerekli bilgileri yazın (yukarıda ayrıntılı açıklama mevcut), win7 ve win8 de c:\windows\minidump\ klasörü içerisindeki dump dosyalarını gönderin inceleyelim bakalım sorun nereden kaynaklanıyormuş. Tabi yardıma hala ihtiyacınız varsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 12 Mayıs 2014; 1:02:13 >

• xp de çökme olmuyor ve şu anda xp kurulu. dolayısıyla o dasyayı yollasam sorun gözükmez.
  • o rami değiştirmekten başka çaren yok, ram ve işletim sistemi uyum meselesi. ramdaki chipsetle anakarttakiler bazen uyuşmazimiş
  • ee başka ram alsam da aynı uyuşmazlık çıkarsa. ram uyuşmazlığı nasıl oalabilir ki ya :D
  • arkadaşlar xp de çalışan ram nasıl olurda win 7 veya win 8 de rest atmaya sebep olur ? o ram yokken windows 8 kullanabiliyorum sıkıntı olmadan ama o rami takınca sıkıntılar başlıyor.
  • RAm test programları ile ram ininiz tast edebilirsiniz. ayrıca garantiden size verdikleri bilginin de nekadar samimi oldukları ayrıca tartışılır
  • memtest ile test ettim hata göstermiyor ama win8in kendi bellek testi var onla test ettin o hata gösteriyordu başka tavsiyeleriniz var mı ?
  • yardımcı olacak arkadaşımız yok mu :(

rest attıran ram özellikleri

BilgiAlanı Değer
    Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Adı Kingston
    Seri Numarası 763DFC27h (670842230)
    Üretim Tarihi Hafta 25 / 2012
    Birim Boyutu 2 GB (2 ranks, 8 banks)
    Birim Türü Unbuffered DIMM
    Bellek Türü DDR2 SDRAM
    Bellek Hızı DDR2-667 (333 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Birim Voltajı SSTL 1.8
    Hata Tespit Yöntemi Yok
    Yenileme Hızı İndirgenmiş (7.8 us), Self-Refresh

Bellek Zamanlamaları
    @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-43-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-34-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-26-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

Bellek Birimi Nitelikleri
    Analysis Probe Mevcut Değil
    FET Switch External Etkin Değil
    Weak Driver Destekliyor

Bellek Birimi Üreticisi
    Firma Adı Kingston Technology Corporation
    Ürün Bilgisihttp://www.kingston.com/products/default.asp

sağlam ram özellikleri

BilgiAlanı Değer
    Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Adı A-Data
    Seri Numarası Yok
    Birim Boyutu 1 GB (2 ranks, 4 banks)
    Birim Türü Unbuffered DIMM
    Bellek Türü DDR2 SDRAM
    Bellek Hızı DDR2-667 (333 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Birim Voltajı SSTL 1.8
    Hata Tespit Yöntemi Yok
    Yenileme Hızı İndirgenmiş (7.8 us), Self-Refresh

Bellek Zamanlamaları
    @ 333 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 20-35-3-5-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

Bellek Birimi Nitelikleri
    Analysis Probe Mevcut Değil
    FET Switch External Etkin Değil
    Weak Driver Destekliyor

Bellek Birimi Üreticisi
    Firma Adı ADATA Technology Co.
    Ürün Bilgisihttp://www.adata-group.com/index.php?action=product&cid=6&lan=en

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.