Merhaba arkadaşlar ben dizüstü bilgisayarıma 4 gb ram almak istiyorum yanlız alırken dıkkat etmemız gereken bı husus var mı yanı ddr3 alcam notebook ramı olcak bunları bılıyorum soktum laptopu bos slot var zaten tek 4 gb varmıs 4 daha alıp 8 yapcam bu ddr3 ve notebook ramı harıcınde baska dıkkat etmem gereken bırsey var mı ?
Merhabalar; makinenizin marka ve modelini belirtebilirseniz uyumlu ram kontrolünü yapabilirim. 1066,1333 ya da 1600MHz desteği olabilir. Makine bilgisi doğrultusunda karar verilmesi daha sağlıklı olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilendenal Destek
Merhabalar; makinenizin marka ve modelini belirtebilirseniz uyumlu ram kontrolünü yapabilirim. 1066,1333 ya da 1600MHz desteği olabilir. Makine bilgisi doğrultusunda karar verilmesi daha sağlıklı olacaktır.
DELL İNSPİRON 5520-6169 modeli
notebook upgrade olayi masaustu gibi degil.kagit uzerinde calismasi gereken ayni yerden ayni marka model aldigin ramler calismayabiliyor mavi ekran verebiliyor.4gb ram yeterli 8gb makineyi hizlandirmaz.
bana yetersiz geliyor ayrıca bir sorun cıkacagını pek zannetmıyorum
Ram kadar işlemcide önemli.Onu iyi kullanabilmek için iyi işlemci lazım
quote:
Orijinalden alıntı: Killer Men
Ram kadar işlemcide önemli.Onu iyi kullanabilmek için iyi işlemci lazım
sizin notebookunuzda çoğu notebooka göre farkı 4 slotunun olması . 4 gb 1333 dual rank ramlerle toplam 16 gb a çıkabilirsiniz. kullanabileceğiniz ram aşağıdaki linkte var.