Arkadaşlar şimdi ben ram almak istiyorum ama birkaç sorum var..
1-Bilgisayarımdaki ram in ddr veya ddr2 olduğunu nasıl anlayabilirim?(anakartım asus modeli P5GV-MX) 2-Bir de bunların frekansları oluyor..Bilgisayarın içindeki 512 lik ram in frekansını nasıl öğrenebilirim? 3-Yeni almak istediğim ram 1 gb lık..Birinin 512 diğerinin 1 gb olması sorun oluşturur mu? 4-Eskisi ile yenisinin frekanslarının uyumlu olması gerekir mi?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar:)
1-raminin üstüne bak mutlaka yazar pc dende öğrenebilirsin ama en basiti bu. 2-bios ekranında pause break tuşuna bas ve iyice oku orda yazar tabi ramin üstündede yazar tavsiyem rame bakman. 3-hayır 4-evet aynı olması gerekir hatta bu yetmez bazen aynı markanın aynı model rami olması gerekebilir.
4.ye ekstra cevap;
aynı olması çalışmalarını engellemez... sadece dual olarak çalışmazlar.. bu da sana %5-10 performans kaybına neden olur...
teşekkür ederim arkadaşlar ..
quote:
Orjinalden alıntı: lyndhurst
Arkadaşlar şimdi ben ram almak istiyorum ama birkaç sorum var..
1-Bilgisayarımdaki ram in ddr veya ddr2 olduğunu nasıl anlayabilirim?(anakartım asus modeli P5GV-MX) 2-Bir de bunların frekansları oluyor..Bilgisayarın içindeki 512 lik ram in frekansını nasıl öğrenebilirim? 3-Yeni almak istediğim ram 1 gb lık..Birinin 512 diğerinin 1 gb olması sorun oluşturur mu? 4-Eskisi ile yenisinin frekanslarının uyumlu olması gerekir mi?
Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar:)
1- Anakartın DDR333 ve DDR400 bellekleri kullanıyor. Buradan bakabilirsin. 2- Arkadaşlar cevap vermiş. Makinayı açamam dersen CPU-Z ile bakabilirsin. 3- Bir problem olmaz 4 GB a kadar desteği var anakartının 4- Aslında gerek yok, makinanda 333 varsa yanına 400 taktığında yeni ram de 333 calısabilir. Ama bunun kesin bir garantisi yok.