Şimdi Ara

RAM Anakart uyumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Anakart: Gigabyte AX370M Gaming 3
    RAM: Gskill 2x8GB 3200 Mhz CL14 trident z ya da flare x hangisi denk gelirse
    Ekran kartı: MSI VGA GeForce GTX 1070 Ti ARMOR 8G
    SSD: Samsung 250GB 970 EVO, James Donkey JD480 480GB
    Kasa: XIGMATEK FRONTLINER EN8811 600W MidT ATX SİYAH KASA
    Monitör: Dell 24" S2417DG 165HZ 1ms G-Sync 2K

RAM, anakart uyumu kafamı çok kurcalıyor. Bu şekilde toplarsam RAM leri 3200e overclock etmekte herhangi bir sıkıntı çeker miyim? Zaten çok üst düzey overclock falan yapmayı düşünmüyorum. Sadece RAM lerim 3200 Mhz de çalışsın istiyorum. Bir de RAM lerin bazılarında Ryzen destekli yazıyor. Alacağım RAM lerde bu özelliği aramalı mıyım?.

• Arkadaşın dediği gibi, Gaming Plus X470 alırsanız sizin için daha mantıklı bir hamle olur. "Ryzen destekli" denen RAMler pek bir şey eklemiyor açıkçası, bildiğim kadarıyla RAM ve Bios sorunları daha 1. Nesil Ryzenlerdeyken çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Townley -- 1 Haziran 2018; 19:26:16 >
  • Ayberk1456 kullanıcısına yanıt
    X470'in biraz tuzlu kaçacağını düşündüğüm için X370'e kaymıştım biraz ama almışken X470 alcam gibi duruyor.
  • Michael Townley kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam cevabınız için. Anakartların RAM destek listeleri biraz kafamı karıştırdı bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stark_ned_52

Sağolun hocam cevabınız için. Anakartların RAM destek listeleri biraz kafamı karıştırdı bu konuda.
    Anakartın uyumlu bellek listesi şu linkte:

https://www.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-PLUS#support-mem-13

Ancak kafanı daha da karıştırmak istemem ama bu listedeki bellekler, firma tarafından birebir test edilmiş modellerden oluşur. Listede olmayanlar, bu anakartla çalışmaz anlamını da gelmez. Zaten şu an Ryzen serisi anakartlarda bellek uyumu gibi bir sorun yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart İşlemci Ram Seti
    13 sa. önce açıldı
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.