arkadaslar bilgisayarmda kingston 667mhz 1gb ram wardı . bugün yeni 1gb ram almaya gittim adama benim ramımı werdm aynısından olacak dedim adamda elinde 667mhz olmadıgını söyledi ve 800 mhz werip 2si birlikte çalısır dedi.ve bende aldım gittim eve ikisinide taktım ekrana görüntü gelmdi şimdide sadece eski ramı çıkardım bitek yeniyi taktım bilgisayar açıldı. ve şimdide yeni olan ramı söküp eskisini yanı 667mhz olanı taktım bilgisayara görüntü gelmedi kısacası
bilgisayarım önceden 667 mhzlık ramla çalısıyordu ama şimdi ; eski ram 667 mhz taktıgımda ekrana görüntü gelmiyor yeni 800mhz ramı taktıgımda ise bilgisayar sorunsuz açılıyor ama ikisini taktıgımda ekrana görüntü gelmiyor
lütfen yardım edinnn
Eski Ram üzerindeki ayaklarda kararmalık varmı ?
hayır arkadasım yeni aldgım ramı takana kadar sapa sağlam çalısıyordu
Peki farklı slotlarda denedinmi ?
çok denedim zaten 2 slot war en az 10 kere denedim ama yok
Bacakları ıslak mendil ile silip bir denermisin tabi kurulamadan takma
olmadı
arkadaslar yardım edin ltfen...
Bios u sıfırlayıp tekrar dene olmadı başka bi makinada dene ram i
bıosta dram frequency ayarını 667 olarak seç sonra 667lik rami tak sorun duzelmezse ram yanmış olabılır
anlamadıgım şey şu bugüne kadar 667lik çalısıyodu 800 ile 667 yi beraber taktım olmadı 667yi çıkardım 800lükle çlıstı ama 667de çlısmıyor :S
ram slotlarını tozdan arındırın... bir kürdanla slotun içini temizleyin... ramı dikkatlice yerine oturturken çıt sesin gelmesini ve kilitleme mandalının yerini almasını sağlayın...
mhz'leri farklı olan ramler çalışır mı yaa çalışsa da verim alınır mı ki??
calısır ama uyum sorunuda olabilir remlerin yerini değistir dene ama ekran gelmediyse pek ugraşma ekran gelse bile pcde kasma yapabilir en iyisi remin mhz lerini eşitle daha iyi performans alırsın
quote:
Orijinalden alıntı: enginco06
çalışır ama 800mhz olan ram 667 mhz olan ram ile takıldıgında 800 mhzlık ramde 667mhz olarak çalışır
quote:
Orijinalden alıntı: wesker7
quote:
çalışır ama 800mhz olan ram 667 mhz olan ram ile takıldıgında 800 mhzlık ramde 667mhz olarak çalışır
e iyi madem ben de laptopa 800lük ram almayı düşünüyordum ama 2 tane alacak durumum yok şu anda ozman alıp takabilirim yine..
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: wesker7
quote:
e iyi madem ben de laptopa 800lük ram almayı düşünüyordum ama 2 tane alacak durumum yok şu anda ozman alıp takabilirim yine..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme