Arkadaşlar Merhaba; 1 haftadır sistemde tuhaf tuhaf sorunlar oluşmaya başladı.. chrome çökmesi firefox çökmesi bazı yazılım hataları direk mavi ekran vermeler vs.. Dedim bakayım bir format atayım heralde virüs veya driver çakışmaları meydana gelmiştir dedim.. Fakat herzaman aynı flash bellekle attığım format bir sorun veriyordu yok şu dosya yok vs.. Dedim acaba hardiskmi çöktü Fakat sonra tekrar tekrar denediğimde busefer format başarılı oldu. Anladımki hardiskte bir sorun gözükmüyor Bad sector taramaları vs yaptım bir sorun çıkmadı. Format attığımda tekrar aynı hatalar meydana geliyordu değişen hiç birşey olmadı windows başlıyor yazısı geliyor ve orada res atıyor sonra hata kurtarma yazısı vs geliyordu bende windows normal başlatı seçip masaüstüne gelebiliyordum.. Ve bir kaç saat sonra mavi ekranla aniden bilgisayar kapanıyordu bazen 5-10-20-30-40-50-60-70-80-90-100 sayıp res atıyordu mavi ekranda sayılar tam aklımda değil ama 100'e kadar sayıyordu.. Ne zaman mavi ekran vereceğide belli olmuyordu yani firefoxu kurarkende verdiği oldu normal güncelleştirme yaparkende verdiği oldu. Chrome hep hata veriyordu flash player çöktü hataları vs. 8-9 Senedir böyle hatalarla karşılaşmamıştım İlk defa başıma geliyor. Ondan sonra araştırırken ram testi yapayım dedim. memtest86 programı indirip flash belleğe boot edip denedim ramleri tek tek denedim ve birinci ramde tam başlangıçtan itibaren 15dakikada 40K Hata buldu.. Ondan sonra diğer rami denedim 1.20saatte 0 hata vardı.. Ondan sonra hatasız rami takıp format attım sorunsuz bir şekilde herşeyi kurdum yaklaşık 14saatir sorunsuz çalışıyor Acaba proplem o ramdemi? Yoksa başka birşeydemi beni aydınlatırsanız çok sevinirim Aşağıda sistem özelliklerim..
İşlemci;i2500k Ekran kartı;ati 6950 Ana kart; Msı p67a-gd55 Ram ; 8gb ddr3 1333MHz cl9 Dual 8gb ram vardı sistemde şuanda biri proplemli sandığım için çıkardım 4gb vardır. Kasa ve Psu; Cooler Master rc 932 haf 800w Hardisk ;samgung 500gb 7200 sata2
Evet arkadaşlar merak ettiğim ramdemi sorun ve ramdeyse sorun neden arıza verdi acaba :) Diğer ram Yani tek 4gb şuan 14saatir sorunsuz çalışıyor bilgisayarda aynı şekilde.. Teşekkürler.
yardımcı olabilecek yokmu
Ramlerle oynanmadıysa o ram arızalı diyebiliriz, durduk yere başka sorun oluşması zor. Hani yeni takmış olsanız yuva tozlu, arızalı gibi olasılıklar olabilir ama sizin durumunuzda sorun ram gibi görünüyor.
Sorun kesinlikle o ramde aslında çok güzel halletmişsin sorununu.
Cevaplar için teşekkürler şuanda 30saatir o tür hatalar yok demekki sorun ramdeymiş :) 9 aylık bilgisayar ram neden bozulurki acaba :) ama sonuçta elektronik bozulabilir..
9 dakkada olsa nezaman bozulacağı belli olmaz. Akşam normal kapattım sabaha bozulmuş diye çok konu açıldı.
0 ramlerde bile olabiliyor o sorunlar.sahsen aldıgım 2 tane kingston rami geri gonderdım...ne zaman olacagı da belli olmuor ram ler bozuk haneye ulastıgında hatalar belırıyor...