Şimdi Ara

RAM boyutları uyumluluk konusunda sorun yaratır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte 890GPA-UD3 anakartıma ikinci el RAM aldım. Aldığım RAM boyut olarak büyük, bundan 2 ay önce sıfır alıp taktığım RAM küçüktü. Bunların farkları nedir? Beraber kullanılmasında bir sakınca var mı?
    Resimdeki gibi yeni olan aşağıdaki eski olan yukarıdaki.
    Aşağıdaki Kingston ValueRam olarak geçiyor ve halen sıfır olarak satılıyor. Diğerinin sıfırı bulunmuyor şu an
    İkiside 1333 mhz 4gb ddr3

RAM boyutları uyumluluk konusunda sorun yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kormac -- 28 Mart 2018; 1:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende böyle bir şey olmuştu ddr 2 kingston ram di 800mhz aynen dediğin gibi toplamda dört ram var 2 si kısa boy 2 si uzun hepsi pc uyumlu yani notebook da değil ama boylar farklı frekanslar v.s
    herşey aynı yalnız ilginç olan hepsini aynı anda takınca 800mhz yerine 677 frekansda çalışıyorlar bende bios dan elle 800 e çıkarıyordum nedenini hiç bilmiyorum ama böyle bir durum olmuştu.

verdiğin şemada ki gibiydi boyutları benim ram'lerin
  • boyutla ilgili bir problem olmaz. hiz, volt, gecikme süreleri ayni olsun. chipleri arasinda da cok fark olacagini düsünmüyorum. dediklerim ayni ise problem yasama ihtimalin cok düsük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

boyutla ilgili bir problem olmaz. hiz, volt, gecikme süreleri ayni olsun. chipleri arasinda da cok fark olacagini düsünmüyorum. dediklerim ayni ise problem yasama ihtimalin cok düsük.

Ram'i taktım kullanıyorum bir sorun olmadı ama garip birşey oldu 4 slotun ikisi mavi ikisi beyaz mavi olanlara 4 lükleri taktım beyazlara 2 gb lıkları taktım sistem başlatma hatası verdi,yükleme ekranını görmedim

Değiştirdim 4 gb olanları beyaza takıp diğerlerini maviye taktım sorunsuz açıldı. Burda nasıl bir sorım oldu anlamadım, slot bölümleri de mi uyumluluk için fark ediyor?

• Ayrıca belirteyim son aldığım 2.el 4 gb ram Amd özel üretimmiş İntel işlemcileri açmıyormuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.