Şimdi Ara

RAM calısmıyor lütfen yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun Kingston KVR400X64C3A/512 (512 MB PC3200 CL3 184-Pin DIMM) Ram aldım..
    Anakartımın bilgileri ise söyle;

Biostar 865GV Micro 775 / I865G-M7 / P4TSG Pro / P4TSV / iDEQ 200T / iDEQ 220T

Diğer Everest Bilgileri ise;

[ Kuzey Köprüsü: Intel Springdale-G i865G ]

Kuzey Köprüsü Özellikleri:
    Kuzey Köprüsü Intel Springdale-G i865G
    Desteklene FSB Hızları FSB400, FSB533, FSB800
    Desteklenen Bellek Türleri DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
    Maximum Memory Amount 4 GB
    Uyarlama / Stepping 02 / A2
    Paket Türü 932 Pin FC-BGA
    Paket Boyutu 3.75 cm x 3.75 cm
    Çekirdek Voltajı 1.5 V
    In-Order Queue Depth 12

Bellek Denetleyici:
    Tür Dual Channel (128 Bit)
    Aktif mod Single Channel (64 Bit)
    PAT Etkin

Bellek Zamanlamaları:
    CAS Latency (CL) 2.5T
    RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
    RAS Precharge (tRP) 3T
    RAS Active Time (tRAS) 5T
    Refresh Period (tREF) 15.6 us

Hata Düzeltme:
    ECC Desteklemiyor
    ChipKill ECC Desteklemiyor
    RAID Desteklemiyor
    ECC Scrubbing Desteklemiyor

Bellek Yuvaları:
    DRAM Yuvaları #1 128 MB (PC2100 DDR SDRAM)

Tümleşik Görüntü Denetleyicisi:
    Görüntü Denetleyicisi Türü Intel Extreme Graphics 2
    Görüntü Denetleyicisi Durumu Etkin
    Grafik Arabellek Boyutu 8 MB

[ Güney Köprüsü: [ TRIAL VERSION ] ]

Güney Köprüsü Özellikleri:
    Güney Köprüsü [ TRIAL VERSION ]
    Uyarlama / Stepping C2 / A2/A3
    Paket Türü 460 Pin mBGA
    Paket Boyutu 3.1 cm x 3.1 cm
    Çekirdek Voltajı 1.5 V

Sorun ise; Yeni Ram i tek basına takıp pc yi actıgımda sadece bip sesleri geliyor..Eski Ram ile yanyana taktıgımda bozuk görüntüler cıkıyor rengarenk.Desteklenen Bellek türlerinde yazan DDR-400 SDRAM deki 400 Mhz destekledigini söylemiyormu..Benim aldıgım Ram in üstünde ise yazıyo "512 Mb 400 Mhz Kingston DDR"

Ben su PC3200 kısmını anlayamadım benim eski Ram icin ise yukardada yazdıgı gibi
    Bellek Yuvaları:
    DRAM Yuvaları #1 128 MB (PC2100 DDR SDRAM)

Yani Pc3200 deilde Pc2100 mü olmalıydı sadece bunumu destekliyo benim ana kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanonur -- 25 Nisan 2009; 23:23:08 >

• yenı aldıgınız ram anakartınıza uygundur tek olarak baska ram slotuna takın ( yanına eskı ramı takmayın) genede calısmıyorsa aldıgınız ram sorunludur
  • Çok teşekkürler.Izmir Karşıyakadan aldım ben bu ürünü.Yani demek istedigim değişiminde sorun cıkarmı bunun.?Bilinen bir mağzada.Bozuk oldugunu falan nasıl kanıtlıcam sen bozdun derlerse ya bana..Yolu yordamı nedir hocam bu işlerin.
  • sen bozuk deyınce zaten onlar test edıceklerdır saglam derlerse ozaman benım anakartım ıle uyumsuz gormuyor de baska marka ıle degıstırırler
  • Hani uyumluydu?
  • ram uyumlu sen oyle dıceksın ram bozuk cıkarsa kullanıcı hatası sız takarken bozdunuz demesınler dıye cok nadırende olsa uyum sorunu olur ama once sen dedıgım gıbı obur ram slotunda bır dene bakalım
  • Anladım çok saol..Bakalım kim kimi kazıklıyomus göstercem ben yarın onlara..Ayıp ya..

Bu arada en az 30 kere denemişimdir iki slotada tek tek..Calışmıo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanonur -- 25 Nisan 2009; 23:43:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım anakartında ddr ve ddr 2 desteği var doğru slota takıyorsun değilmi yanlış takarsan ram zaten yuvaya oturmaz da yinede hatırlatayım dedim
  • Hocam 2 tane ram slotu var pc de eski ramı 1.ye taktıgımda DRam#1,2.ye taktıgımda DRam#3 yani 1-3 isimli 2 adet slot var.
    Eski Ram ikisindede calısıyo..Yenisi ikisindede calısmıo..Bazen eski ram i taktıgımda tam oturmuyomu nedir oda calısmıo ama az oynatıp tekrar takınca falan calısıo.Ama yeni Ram e ne yaptıysam yapim calıstıramadım..Bu Everest programı yanlıs gösteriyo olmasın benim Pc nin bilgilerini.
    Bide bana Rami Plastik acılmamıs altı siyah üstü seffaf kutusunda verdiler ama orjinal büyük kutu icinde falan vermediler..Hani cep telefonu sorarken Camlı masanın icinde olur ya tanıtım ürünüleri..Onun gibi ordan cıkardı verdi..
  • resımdekı kutuda aldı ısen zaten orjınal kutusu onemlı olan ortadakı emnıyet bandını sen mı yırtıp ram kutusunu actın acıksa kullanılmıs ram olabılır

• Aynen resimdeki gibi..Ben yırtıp actım evet.Resim için uğraşmıssınız zahmet oldu..Ya su bip seslerinden bıkmasam kapatıp Pc yi biraz daha denicem ama bozuk değilde uyumsuzsaki uyumlu diyosunuz sağlam seyi boş yere bozmaktan korkuyorum..Ama bendeki adi ram bozulmadı bunca yıldır tak cıkar tak cıkar bugun gene calısıo..Kingston gibi kalite neden bozlsun ki..Bu kesin uyumlu ya bunun kesin cvb ı lazım aslında yanlıs anlamada.Bide sunu farkettim eski Ram ile boyutları o altın cizgilerin sayısı falan TAMAMEN aynı ama bu yenisi eskisi gibi tamm oturmuyo yuvaya diğerinin o altın dişleri görünmüyo taktıgımda ama bunun orta kısmına dogru görünüyüo biraz takınca..Yani acaba oturtamıyomuyum ama zorladım ancak okadar giriyo bu yenisi..
  • uyumsuzluk nadırende olsa olur ama kıngston ıyı bır ram markasıdır ve genelde uyum sorunu cıkarmaz o yuzden bozuk olabılr dedım ama sız actı ısenız kutuyu ve 2 bellek slotundada calısmıyorsa uyum sorunu var
  • En iyisi yarın bi gitmek oraya..Ama PC3200 400 Mhz zaten eski bir ürün PC2100 bulmak cook daha zor olcak bide o magzada olcakmı bakalım..
  • sen tam oturtmuyor olabılırmısın ramı yuvaya ? resımde ramın ortasında dıkkat edersen bır centık var anakarttada onun karsılıgı var ıkısını ust uste gerırıp ustten anakarta dogru bastır tam oturdugunda ramın ıkı yanıdakı kulakcıklar resımdekı gıbı kapanmalı

• Yok sımsıkı geciyo o kulakcıklrda kapanıyo..ama altına dogru bakınca o sarı dişler görünüyo hafiften.Eski ram de ise görünmüyo..Hocam ya ben aradım bulamadım sen bi bakarmısın bu DDR-400 SDRAM destekleyn anakartları bütün 400 Mhz larımı destekliyor..Yoksa bu PC3200 PC2100 gibi değerlerin bir önemi varmı..
  • Desteklenen Bellek Türleri DDR-266 SDRAM, DDR-333 SDRAM, DDR-400 SDRAM
    everestte zaten soylemıs destekler dıye pc3200de zaten ddr400 demektır ıntel 865 chıpsetıde zaten ddr266 ddr33 ddr400 belleklerı tam destekler sana bındebır olucak uyumsuzluk denk geldı dıye dusunuyorum
  • Aynısı ilemi değiştirim ben yarın ozaman yoksa benim eski Ram in sadece Mb ı yuksek olanımı sorayım? Ida cok eski ya PC2100 bulunurmukı.Bulunsa bile pahalıdır o kesın az bulunuyo dıye..Aman neyse..Parasında deilim.Ablamın Pc yavas bi hediye alım dedim elime yüzüme bulaştırdım.Cok sagol kardeş emek verdin sende..Iyı geceler..
  • bulabılırsen ddr333 olanını ve twınmos almanı tavsıte ederım kıngston gene aynı sorunu yapabılır 512de olabılır 1gb de kolay gelsın ıyı geceler ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegasus1881

bulabılırsen ddr333 olanını ve twınmos almanı tavsıte ederım kıngston gene aynı sorunu yapabılır 512de olabılır 1gb de kolay gelsın ıyı geceler ..

bence git kontrol ettir.. normalde kingston uyum problemi çıkartmaz twınmos kingston a göre biraz ucuz ama onda uyum problemi olabiliyor...
    benim başıma da buna benzer bir olay gelmişti 2*gb kigston ram almıştım 2si de orjinal kutudaydı ve bantlarını ben yırttım ramleri taktığımda dediğin gibi bip bip sesleri yıktı ortalığı tek tek deyerek bozuk olanı buldum ertesi gün hemen götürdüm aldığım yere dedim bu çalışmıyor heme orda denediler ve yenisini verdiler... yani ram 0 da olsa bozuk olabiliyor bir kontrol ettir eğer sağlam is ondan sonra twınmos al bence...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.