Şimdi Ara

Ram çeltik sorunu acil yardıma ihtiyaç var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. Şimdi elimde Lenovo y530 p8400 2.26 işlemcili laptop var. Bugün gidip Golddan 2x2 4 gb ddr3 1333 ram aldım. Forumda bi kaç konu içerisinde lenovo y530-ların bütün serileri ddr3 ram destekliyor diye yazılar geçiyordu. Zaten aldığım zamanda internetten edindiğim bilgiler bu yöndeydi ddr3 destekliyor. Fakat çözemediğim büyük bi sıkıntı çıktı. Bugün aldığım kingston ramlerin çeltik kısmı benimkisine uymadı :S Acep yanlış mı aldım ram-i yoksa bu pc ddr3 desteklemiyormu. Yoksa sadece belli markalarınki mi oluyor ? oluyorsa hangi marka ? resimler de şunlar.

• Eski raminiz pc2-6400 müş yani ddr2 800MHZ yeni aldığınız ddr3 olduğu için laptobunuza uyum sağlamaz.

Aldığınız ram i iade edip ddr2 lik ram alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 9 Ocak 2011; 22:55:59 >
  • yani bu pc kesinlikle ddr 3 desteklemez öyle mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4ever

yani bu pc kesinlikle ddr 3 desteklemez öyle mi ?

Anakartını değiştirmediğiniz sürece desteklemez.
  • ama baksana şu resimdeki ram ddr3 1333 mhz çeltikleri aynı yani üşenmedim zoomladı saydım :D

http://www.mormani.com/urun/60bd919f6b4d516c8ffaf612c17ebe12/KINGSTON-2GB-1333Mhz-DDR3-Notebook-Ram-%28KVR1333D3S9-2G%29

budamı olmaz. ??
  • quote:

ama baksana şu resimdeki ram ddr3 1333 mhz çeltikleri aynı yani üşenmedim zoomladı saydım :D

http://www.mormani.com/urun/60bd919f6b4d516c8ffaf612c17ebe12/KINGSTON-2GB-1333Mhz-DDR3-Notebook-Ram-%28KVR1333D3S9-2G%29

budamı olmaz. ??

resmi yanlış koymuşlardır.. ddr2 yuvaya ddr3 takılmaz
    neden almadan önce cpu-z ile bakmadınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 9 Ocak 2011; 23:27:04 >

• ühühühüh . ben gider bu mediamarkete dağıtmam mı şimdi oraları. bana alırken ddr3 destekliyor abi şöyle abi böyle abi diye bi ton ıvır zıvır anlatmışlardı. öf abi ya uyuz oldum resmen. bu nasıl sahtekarlık . 90 liraya aldım diyede seviniyodum he :D
  • cpu-z de görüntü böyle

• çeltik = kabuğu ayıklanmamış pirinç

çentik = bir şeyin kenarından kesilerek veya kırılarak açılan küçük kertik, tırtık

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

çeltik = kabuğu ayıklanmamış pirinç

çentik = bir şeyin kenarından kesilerek veya kırılarak açılan küçük kertik, tırtık

yardım istediğim konu TÜRKÇE değil arkadaşım. Komik olduğunu falan mı sandın bilmiyorum.
  • Olmuyorsa zorlama. Kutusuna koy, faturasini al iade et. Biraz da bozuk at
  • Yardim istediginiz konunun cevabi yukarida oldukca aciklayici bir bicimde verilmis zaten, onun uzerine soylenecek bir sey yok. Komik oldugunu sanmiyorum, bir duzeltme yapmak istedim sadece, nacizane...
  • aslında bu 1066 mhz lik olanların celtikleri aynı gibi sanki :D 1066 mı alıp denesem :D
  • quote:

Yardim istediginiz konunun cevabi yukarida oldukca aciklayici bir bicimde verilmis zaten, onun uzerine soylenecek bir sey yok. Komik oldugunu sanmiyorum, bir duzeltme yapmak istedim sadece, nacizane...

canım sıkkın hocam kusura bakma uyuz oldum bi yalanı 2 sene sonra öğrenince sende öyle pıtırdatınca patlar gibi oldum
  • quote:

quote:

Yardim istediginiz konunun cevabi yukarida oldukca aciklayici bir bicimde verilmis zaten, onun uzerine soylenecek bir sey yok. Komik oldugunu sanmiyorum, bir duzeltme yapmak istedim sadece, nacizane...

canım sıkkın hocam kusura bakma uyuz oldum bi yalanı 2 sene sonra öğrenince sende öyle pıtırdatınca patlar gibi oldum

Sorun degil, anlayabiliyorum durumunuzu... Urunu iade edip DDR2 ram alabirsiniz, aslinda en temizi laptop'u goturup orda denemek, uygun ozelliklerdeki RAM'ler bile bazen sorun cikartabiliyor...

• 1066Mhz olanlarda ddr3 tür yani sizin laptopunuza uyum sağlamaz.

DDR2-800Mhz alacaksınız, aşağıdaki ürün olabilir mesela:

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_32180_MACH_XTREME__MXD2N8002GS___2_GB_SoDIMM_DDR2-800MHz__Bellek.html
  • quote:

Bunu yazmak için girmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

quote:

Bunu yazmak için girmiştim

Bunu alintilamak icin gelmistim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.