Şimdi Ara

ram değişikliğinde sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hp 500b mt kasanın ramini 2gb den 4 gb ye çıkarmak istiyorum

kasadaki mevcut ram : samsung 10600u pc3 2 gb

ilk olarak eski rami çıkarıp yerine 2 gb 1333 ddr3 ram taktım 2 adet

ancak biiip biip diye ram yokmuş gibi ötmeye başladı

bir arkadaşım bazen markaların uyumsuzluk yaptığını söyledi bende kingston ları

hi-level 2 gb 1333 ddr3 ramle değiştirdim ancak yine aynı ses çıktı ve bilgisayar açılmadı

ramleri tektek - eski ram yeni ram - 2 yeni ram olarak hertürlü kombinasyonda denedim

sorunu nasıl çözeceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum

• Artık ram uyumsuzluğu pek görülmüyor. Böyle olduğunu sanmıyorum.
    Bence zamanlama ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

Eski 1066 Mhz (PC-10600) ramlarınız 5.5.5.15 veya 6.6.6.18 ise yeni 1333 ramlar bu zamanlamayı desteklemiyor olabilir büyük ihtimalle. 1333 ramlar en çok 9.9.9.27 zamanlamalı olur. Bazen 7.7.7.21 veya 24 de görülebilir. 6.6.6.18 olanlar oldukça azdır.

BIOs ayarlarını sıfırlarsınız (CMOS jumper vb) ram ayarları otomatik tanınacak hale gelir ve büyük ihtimalle çalışır.
    Yeni aldıığınız ram marka ve modelini yazarsanız daha net cevap verebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Artık ram uyumsuzluğu pek görülmüyor. Böyle olduğunu sanmıyorum.
    Bence zamanlama ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

Eski 1066 Mhz (PC-10600) ramlarınız 5.5.5.15 veya 6.6.6.18 ise yeni 1333 ramlar bu zamanlamayı desteklemiyor olabilir büyük ihtimalle. 1333 ramlar en çok 9.9.9.27 zamanlamalı olur. Bazen 7.7.7.21 veya 24 de görülebilir. 6.6.6.18 olanlar oldukça azdır.

BIOs ayarlarını sıfırlarsınız (CMOS jumper vb) ram ayarları otomatik tanınacak hale gelir ve büyük ihtimalle çalışır.
    Yeni aldıığınız ram marka ve modelini yazarsanız daha net cevap verebiliriz.

biosu sıfırladım ama olmadı

yeni aldığım ram hi-level 2 gb 1333 ddr3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzpyrz -- 9 Ocak 2013; 14:30:57 >
  • ram yerine oturmamıs otuyorsa 1 dk içinde çıkarmazsan oterken yanar zaten eline alınca sıcaklıgı anlarsın

yada ram bozuk 2 ihtimal
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.