Merhabalar. Daha önce bir overclock deneyimim yok. Sadece ram ime o.c yapmak istiyorum. Nasıl yapmamı önerirsiniz. Sizce yapmalımıyım
Sistemim Asus P5-KSE P35 chipset li anakart E8400 3.0 Ghz işlemci ve 2 tane 1 Gb (toplam 2gb) ddr-2 800 mhz kingston ram im var. Ram leri 1033 seviyesine çıkartmak istiyorum... Çünkü anakartım bu seviyeyi kaldırıyor.
Yardım edebilecek varmı ?
Sadece ram'leri pat diye 1066 yapma şansın yok maalesef,aşağıya çekebilirsin ama yukarıya zor;biosta öyle bi seçeneğin olsa bile ram'ler direkt 1066 kaldırmaz,ara değerlere çıkman lazım(900-950vs.) bunun içinde işlemciyle paralel arttırmak zorundasın.
quote:
Orjinalden alıntı: MR.METAL
Sadece ram'leri pat diye 1066 yapma şansın yok maalesef,aşağıya çekebilirsin ama yukarıya zor;biosta öyle bi seçeneğin olsa bile ram'ler direkt 1066 kaldırmaz,ara değerlere çıkman lazım(900-950vs.) bunun içinde işlemciyle paralel arttırmak zorundasın.
O da biraz riskli sanırım.. pek bilgisi olmayan birisinin denememesi daha mantıklı mı olur sence.. yoksa bu iş kolay birşey.. kim olsa yapar; fazla hız aşırtma uygulamayacağın için sorun teşkil edeceğini pek sanmam dermisin?
mhz olarak arttırıcan bu sefer zamanlamaları düşürücen gözle görülürde pek fark olmuyor sadece sentetik testlerde avunuyorsun işlemci yeterli oc olursa sorun yok
mhz ram ler yanmaz voltajdan yanar voltaj vermezisen islemcini extra degerlere ulastiramazsin bendede kingston ram var su anda 2.2 voltda calisiyo q6600 islemci 1.6 voltda 3.6 da ramlarden sebep reset atiyo 3.6 nin ustune ckarsam yarin ocz 1200 mhz lik ramlarini alicam bakalim ozman sonuc ne olucak tabi sogutmanda cok onemli bende sivi sogutma var