Şimdi Ara

ram ekran kartı uyumsuzlugu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, 2x1gb 1066mhz ram kullanıyodum ramlerden birini 2gb 800mhz ile degistirdim fakat 2+1 takınca pc ekran kartını gormuyor? pc aciliyor ama ekran kartı gorunmuyor sebebi nedir? sadece 2gblik yeni rami takınca da sorun yok. diger 1gb ram yerine 800mhz ram mi takmam gerek?

• Ekran kartınız yuvaya oturmuyor olabilir mi?

Yada güç kabloları oynuyordur ondan dolayı olabilir.

Ancak mhz değeri yüzünden uyumsuzluğu ilk defa duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemi_user

Ekran kartınız yuvaya oturmuyor olabilir mi?

ekran kartına hic dokunmadan ramleri degistirdim sadece 800mhz takınca veya 1066 takınca sorun yok ama 1066 ve 800mhz yi beraber takınca görmüyor. ramlerin farklı marka olmasıyla ilgisi olabilr mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetclsr

quote:

ekran kartına hic dokunmadan ramleri degistirdim sadece 800mhz takınca veya 1066 takınca sorun yok ama 1066 ve 800mhz yi beraber takınca görmüyor. ramlerin farklı marka olmasıyla ilgisi olabilr mi?

Olabilir hocam çünkü 800 mhz 1066 mhz olana yetişemiyor olabilir.

Aldığınız yere sorsaydınız keşke.
  • quote:

quote:

quote:

Olabilir hocam çünkü 800 mhz 1066 mhz olana yetişemiyor olabilir.

Aldığınız yere sorsaydınız keşke.

internetten siparis verdim aslında aynı karttan 2 tane alıcaktım pcnin hızına bakmak istedim bu islerden de cok anlamam o yuzden buraya bi danisiyim dedim :) eger sorun farklı ram hızlarıysa 800mhz 2gb ramden bi tane daha alıcam

• kesin olarak bilen var mıdır bu problemin cözümünü? sorun ram hızlarının farklı olmasından kaynaklanıyor?
  • en son taktığın ram statik elektrik kapmış ramın garantisi varsa gönder biz hiç bişe yapmadık taktım açılmadı de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    5 ay önce açıldı
    Ekran kartında Dual Bios
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefemre

en son taktığın ram statik elektrik kapmış ramın garantisi varsa gönder biz hiç bişe yapmadık taktım açılmadı de

ama üstad yeni aldıgım rami tek basına taktıgım zaman normal calisiyor. yine de gondereyim mi?
  • kesin olarak nedir sorun bilen yok mudur? yardım edin lutfen
  • Arkadaşlar ne diyorsunuz siz. Markadan dolayı ram ler çakışıyor diye ilk sizden duyuyorum. Ram'ler çakışıyor bunun anakart üzerindeki etkisi ekran kartına yansımış.Çakışan ram'ler ekran kartını kilitliyor. Elektronik olduğu için etkisinin sayamayacağımız kadar ihtimali olabilir. Zaten ram'de sorun yok. Ram çakışmasının çözümü yoktur var da ben bilmiyorsam uyarın beni. 2gb olanı takıp kullanacaksınız yada 2x1 olanı kullanacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MultiCore -- 13 Eylül 2011; 16:57:44 >
  • quote:

kesin olarak nedir sorun bilen yok mudur? yardım edin lutfen

anakartın klavuzunda yazar aslında, çarpraz test edin, 4 yuva varsa 1066'ı en sona, 800'ü en öne (işlemciye yakın yuvaya)takın, muhtemelen birinde çalışacaktır fakat 1066 olan da 800 hızında çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi narcose -- 13 Eylül 2011; 17:19:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: narcose

anakartın klavuzunda yazar aslında, çarpraz test edin, 4 yuva varsa 1066'ı en sona, 800'ü en öne (işlemciye yakın yuvaya)takın, muhtemelen birinde çalışacaktır fakat 1066 olan da 800 hızında çalışır.

2tane soket var ve 2 ihtimali de denedim 800 ile 1066 aynı anda calismiyor tesekkurler tavsiye icin
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih9478

Arkadaşlar ne diyorsunuz siz. Markadan dolayı ram ler çakışıyor diye ilk sizden duyuyorum. Ram'ler çakışıyor bunun anakart üzerindeki etkisi ekran kartına yansımış.Çakışan ram'ler ekran kartını kilitliyor. Elektronik olduğu için etkisinin sayamayacağımız kadar ihtimali olabilir. Zaten ram'de sorun yok. Ram çakışmasının çözümü yoktur var da ben bilmiyorsam uyarın beni. 2gb olanı takıp kullanacaksınız yada 2x1 olanı kullanacaksınız.

üstad 2gb'lik ramden bir tane daha taksam cakisma ihtimali nedir? aynı marka aynı hız?
  • Çalışırlar diye düşünüyorum sorun yaratmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih9478

Çalışırlar diye düşünüyorum sorun yaratmaz.

eyvallah hocam saol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.