Selamlar..Yeni bir bilgisayar topluyordum ve az önce EVGA nın GTX 760 SC Dual Bios modeli gözüme çarptı.Normali 697 TL iken o 770 tl idi.Bu Dual Bios ekran kartında ne işe yarar ? Rica etsem birisi aydınlatabilir mi?
karta sürekli modlu bios atıp oc denemeleri yapacaksanız, ve bios flashlama esnasında olumsuz bir durum olursa onu kurtarmak için kullanılır , bunun dışında dual biosun size perf. olarak hiçbir + sı olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: B.M.W
karta sürekli modlu bios atıp oc denemeleri yapacaksanız, ve bios flashlama esnasında olumsuz bir durum olursa onu kurtarmak için kullanılır , bunun dışında dual biosun size perf. olarak hiçbir + sı olmaz.
Peki.Cevabınız için çok teşekkürler.Hazır yakalamışım bir şey daha sorayım ekran kartıyla pek alakası olmasada.Ben şimdi hayatımda hiç AMD kullanmadım.Ne ekran kartında ne da işlemcide.Yaklaşık 1.500-1700 tl arası bir bütçem olduğu için mecburum amd-nvidia kurmaya.AMD FX 8320 mi yoksa 8350 mi ? Aralarında ne kadar bir fark olur ? Ve Eğer müsaitseniz Sadece 4 parçadan oluşacak ve 1.700 tl yi aşmayacak bir sistem yapma şansınız var mı ?
Anakart Ram İşlemci Ekran kartı
quote:
Orijinalden alıntı: Kabilliyetsiz
quote:
Peki.Cevabınız için çok teşekkürler.Hazır yakalamışım bir şey daha sorayım ekran kartıyla pek alakası olmasada.Ben şimdi hayatımda hiç AMD kullanmadım.Ne ekran kartında ne da işlemcide.Yaklaşık 1.500-1700 tl arası bir bütçem olduğu için mecburum amd-nvidia kurmaya.AMD FX 8320 mi yoksa 8350 mi ? Aralarında ne kadar bir fark olur ? Ve Eğer müsaitseniz Sadece 4 parçadan oluşacak ve 1.700 tl yi aşmayacak bir sistem yapma şansınız var mı ?
Anakart Ram İşlemci Ekran kartı
AMD kesinlikle tavsiye etmem, belirttiğiniz fiyat aralığında şu sistemi önerebilirim :
rami de o 223 liraliktan alsan daha iyi ekran karti alabiliyor musun bi hesaplasana.8320 ile 50 arasinda fark yok 20 olani 50 gibi 4 ghz ayarlayip kullanabilirsin biostan.turbo zaten 4 ghz cikiyor ama turboda 4 cekirdegi cikarir.diger 4 cekirdek icin biostan carpan ayarlaman lazim cok kolay.
B.M.W
kullanıcısına yanıt
amd adam yemiyor hocam
ssd ve soğutucu da bonus oldu hem
Herkese verdiği yanıtlar için çoooook teşekkürler.Ancak hani AMD ye ne bileyim bir güvenim yok diyebilirim :D Ama onuda değerlendirebilirim.Yalnız FX 8320 için çok ısınıyor deniyor? Ayrıca sistemimi saysam onu sattığımda şöyle büyük çözünürlüklü(1920x1080 ama HDMI çıkışlı) bir monitör alabilir miyim acaba ? Anakart:Intel DG31PR İşlemci : Intel Core 2 Quad Q8400 Ram : 2GB 800Mhz Kingston ince ram Ekran kartı : 9800 GT 1gb 256 bit
amd alırken 2 kez düşünmek lazım, çoğu kez pişmanlığa sebebiyet verebiliyor, ama nvidia ve intel alırken düşünmenize gerek yok.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: AhmetY58
amd adam yemiyor hocam
ssd ve soğutucu da bonus oldu hem
amd alırken 2 kez düşünmek lazım, çoğu kez pişmanlığa sebebiyet verebiliyor, ama nvidia ve intel alırken düşünmenize gerek yok.
Ben dediğim gibi Bu bilgisayarımı yaklaşık 700 TL gibi bir rakama toplamıştım.(Milattan önce felan) Yaklaşık 5-6 yıl oluyor.Artık hani masaüstünde bile donmalar oluyor.Anakartım sabit 100 derece felan HD 7850 almayı planlıyordum.Araya birkaç iş girince direkt olarak pc ye ailem de karşı çıkmamaya başladı Aslında 8320 nin yanına WF 760 ı koysak çok bir fark olur mu ayrıca performans açısından Nvidia-AMD sıkıntısı çıkartır mı ?
B.M.W
kullanıcısına yanıt
bir kez düşünürek aldım gayet memnunum
hocam ne kadar amd kullandınız acaba ? ne sorun yaşadınız ? benim çevremde amd kullanıp sorun yaşayan yok
quote:
bir kez düşünürek aldım gayet memnunum
hocam ne kadar amd kullandınız acaba ? ne sorun yaşadınız ? benim çevremde amd kullanıp sorun yaşayan yok
desktop versiyonundan ziyada mobil gpu larını kullandım sürücü konusunda sürekli sıkıntı yaşadım.
B.M.W
kullanıcısına yanıt
amd mobil pazarından alınmaz hocam bir zamanlar ati fena değildi pazar ama amd alınca pazarı boşladı
şimdi yeniden giriş yapıyorlar yavaş yavaş bir kaç sene sonra nvidia ya yaklaşır
ama hala masaüstünde gayet iyi amd alınabilir bence masaüstünde amd kullanma zamanınız gelmiş
quote:
amd mobil pazarından alınmaz hocam bir zamanlar ati fena değildi pazar ama amd alınca pazarı boşladı
şimdi yeniden giriş yapıyorlar yavaş yavaş bir kaç sene sonra nvidia ya yaklaşır
ama hala masaüstünde gayet iyi amd alınabilir bence masaüstünde amd kullanma zamanınız gelmiş
Şunu sorsam.Orada R9 280 yerine GTX 760WF koysak nasıl bir farklılık olur?
%6-7 performans düşüşü yaşarsın watch dogs gta 5 gibi oyunları ultra açamazsın overclock yapsan bile
quote:
%6-7 performans düşüşü yaşarsın watch dogs gta 5 gibi oyunları ultra açamazsın overclock yapsan bile
Peki.600w Power yeterli mi ? Ben Cooler Master K350 kasa almıştım 600w lı onun power ı sıkıntı çıkartır mı peki r9 da ?
12v tan 40 a (480w) verebiliyor mu
Valla onu bilmiyorum maalesef.Cooler Master TR sayfasına mesaj attığımda R9 280x bile açıldı bu power ile diyorlar.
quote:
Bir şey daha soracağım.Şimdi Ekran kartını mesela Nvidia aldık.İşlemci de AMD olsa çeşitli sıkıntılılar olur mu uyumsuzluk vs.
quote:
Orijinalden alıntı: Kabilliyetsiz
quote:
Bir şey daha soracağım.Şimdi Ekran kartını mesela Nvidia aldık.İşlemci de AMD olsa çeşitli sıkıntılılar olur mu uyumsuzluk vs.
hayır olmaz.8320e de önerilmiş 95w'tır ısınma yapmaz stok fanıyla ama stok fan ses yapar insanlar o yüzden özel soğutma alıyor zaten yoksa ısınıyor diye değil.
hiçbir sorun olmaz
açmasına açarsın ama ne kadar iyi olur tartışılır ben tavsiye etmem tek kanal güç veremiyor çift kanalda sıkıntı olabilir