arkadaşlar bu ara ram fiyatları acayip bi şekilde zamlandı neredeyse %50 artış yaşandı 1gb twinmos ram 160 ytl iken şimdi 215 ytl fiyatları düşeceğine yükseliyor bu ara sakın ram falan almayın ha! inşallah geri fiyatlar düşmeye başlar hele ki işlemci ve anakart fiyatları düşerken ram lerin artması garip bir durum.
bir kere daha boyle olmustu tamda ben bilgisayarı toplamadan once. cok dokunmustu bana. bir anda ram fiyatları dedigin gibi %50 artış oldu. uc bes kurus biriktirip pc toplayanlar icin cok kotu oluyor boyle parcaların bir anda acayip pahalanması ve kurun yukselmes
sanki bir çeşit afallama gibi geliyor bana mağazalar işlemcilerden ettikleri zararları belki de ağıx birliğiyle telafi ediyorlar
arkdasalr yaz sezonnda da fiyatlar artıyo ayrıca euro daki artışta etkilemiş olabilir
%50lik bir artış şu durumda dovizden değildir gibime geliyor taiwanda depremde olmadı esasen yurtdışı rakamlarında bi değişiklik yok sanırım türk ithalatcılar biraz fazlaca kaznalım düşünceseindeler şu sıra
10 yıldır pc piyasasını takip ederim. Her zaman aynısı olur yaza doğru düşer kışa doğru artar bu hep böyle olmuştur
quote:
Orjinalden alıntı: morcin
10 yıldır pc piyasasını takip ederim. Her zaman aynısı olur yaza doğru düşer kışa doğru artar bu hep böyle olmuştur
zaman zaman gereksiz sebepler öne sürülerek bu tarz fiyat artışları yaşanır yok uzakdoğuda deprem yok stoklar eridi yok satışlar arttı vs vs ...
bu p4 ler ,amdler falan ellerinde kalmaya yüz tuttu ya , en kolay yolu ram deyip ramlerden çıkartıyolardır acısını diycem ama sonuçta ürünleri distribütörden getiriyolar,distribitor ne derse o , hadi bi firma pahalı satar da hepsi böyleyse sorun distribütorlerdedir . kasım-aralık gibi tekrar mantıklı seviyeye gelir , elinizde ddr varsa bu aralar 2. elde elinizden çıkarabilirsiniz
quote:
Orjinalden alıntı: morcin
ii bir gözlem
ram borsası denen bir kavram var daha once anasayfada haberi olmuştu oradaki siteyi okusaydınız daha bir iki ay once bu olayların beklendigini duyardınız olay genellikle DDR ramle alakalı chip ureticileri uretim bandlarını DDR2ye uretecek şekilde degiştiriyorlar bu sirada da uretim düşüyor ayrıca onlar da uretim processlerini iyileştirmek için hatlarını bakıma alıyorlar aynı otomobil fabrikalarının her ağustos yaptıkları gibi!!!
bencede sorun kaynagı yabancı degil türk kaynaklı 10 tane getirecegime 5 tane getiririm 10 tane parası kazanırımın hesabını yapıyolardır
fiyatlar birden bire acayip arttı umarım kısa zamanda düşer
Ram fiyatlarının artmasının bir sebebide vistanın piyasaya girmesiyle vistanın ram gereksinimimin çok fazla olması da olabilir diye düşünüyorum ,malum şimdi bile xp de 1gb ram standart oldu
biri düşse biri çıkıyor yani olan gene bize oluyor bu gidişle sistemimi yükseltemiyecegim bunada şükür
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme