Şimdi Ara

Ram frekansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar benim aldığım ram frekansı 1333'tü ama şuan cpu-z'te bakıyorum ve 667 görünüyor bu normal mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: WeThAsOuR

merhabalar benim aldığım ram frekansı 1333'tü ama şuan cpu-z'te bakıyorum ve 667 görünüyor bu normal mi?

Ordaki yazan değeri 2 ile çarpmanız gerekiyor. Yani ram 1333 mhz frekansta çalışmaktadır.
  • peki bunun sebebi ne arkadaşım?
  • Bir başka arkadaşın mesajını aktarayım.

quote:

Belleklerim 1600MHz. Bios ta da öyle görünüyor zaten.

Ama burada da görüldüğü üzere. 800MHz görünür. Zaten orada da DDR Ram Frekansı değil DRam frekansı yazar.

Sadece bu böyledir yazmak ta olmaz.

Basitçe açıklayalım.

Frekans belirli bir dalganın 1 saniye içindeki tekrarlanma sayısıdır. Birimi Hertz ( Hz ) dir.

bilgisayar bilindiği gibi 1 ve 0 ile işler. Yani 0 ve 1.

Kısaca. Gerilim yoktur, sonra gerilim verilir. Gereilim kesilene kadar atomik ölçekte bile olsa bir zaman geçer ve tekrar sıfıra inilir.

Yani karşımıza şöyle bir resim çıkar.

Ram frekansı

SD ramlerde 0 dan 1 e geçerken ram tetiklenir yani kısacası sadece 0 dan 1 e geçerken ( Yükselen Kenar ) ram veri aktarımı yapardı. Zaten S de orada Single ın kısaltması.

DDR larda ise farklı bir yaklaşım sergilendi; " Biz bunu 1 yaptık. E zaten tekrar 0 dan 1 geçiş için önce 0 yapmamız lazım. Bu hareketi niye değerlendirmeyelim? Niye boşa vakit harcayalım?" dediler. Ve ram iç yapısında değişikliğe giderek ram in 1 den 0 geçiş ( düşen kenar ) yaparken de veri aktarması sağlandı. DDR daki ilk D harfide Double dır.

Frekans neydi? 1 Saniyede tekrar edilen dalga sayısı. Buradaki bu dalga şeklinin açıkça kare olduğu belli. Yani 800MHz de 800Milyon tane kare vardır. Ama Ram her karede 2 defa çalışır. Bu da onun frekansını 800MHz*2 yapar.

• teşekkürler ilginiz için...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.