merhaba 3 tane twinmos 512mb 667 mhz ddr2 rama sahibim.sistemde ramlar 300 mhz olarak görünüyor.normalde 333 mhz olarak görünmesi gerekmiyormu?
oc varsa ram hizlari degisir normaldir ama oc yoksa anakart o sekilde goruyordur yani anakarttandir dert etme.bende 400 gorunmesi gereken ramler 320 gorunuyordu default iken.
aynı sorun bende de war arkadaşlar. 2 gb OCZ vista upgrade ram kullanıyorum fakat CPU-Z de frequency de 400mhz olarak görmesi gerekirken 375 die görüo :S bunu nasıl düzeltebilirm yardımcı olur musnz lütfen...?
hmm bu olay amd anakartlarda oluyor demek ki.cpu-z de 400 yazmasini kendine gorev edinecek kadar azimli bir arkadas vardi burada hi-level kullaniyordu 375 diyordu.demek ki ram markasi ile alakasi yok ocz diyorsun bak.neyse o arkadasta 400 olacak sekilde hafif bir oc cozumu konusmustuk halletti galiba sorunu. madem 300 lu deger gosteriyor hafiften siz de oc yapin.bende 320 gosteren ramler oc sonrasi 463 gosteriyor simdi.ramin yapamadigindan degil yani hizi anakart o kadar musade ediyor demek ki.sizin bu kadara gerek yok tabi.oc beni bozar derseniz ki deadline nin oc ye zaten ihtiyaci ve oc araligi yok, solay 33 mhz icin senin ugrastigina degmez anlamazsin bile aradaki farki ama oc icin sahane sistemin var emin misin oc yapmadigindan ya da yapmak istemediginden?zaten yapiyorum dersen oc de ram ayarlari karisir islemciyi daha fazla yukseltmek icin 533 e filan alirlar o zaman normalden yavas hizda kalabilir.deadline sen biostan fsb yi 3-4 rakam arttirsan yeterli olur sanki.
zaten oc li kullanıyorum ama bir kaç zamandır ramlarla başım dertte.
bilgisayar devamlı reset atıyordu.twinmos kalitelidir diye sorunu ram yerine başka yerlerde arıyordum ama en sonunda problemi buldum.
ramlardan biri arızalı çıktı ve sanırım oc yüzünden oldu.
arızalı çıkınca bu 300 mhz olayını kafaya taktım acaba benim ramların hepsinde bir problem varmı diye ama demek anakarttanmış bilgi için sağol...
sey aslinda amd sistemlerde anakartin ramler uzerinde hicbir fonksiyonu yoktur ram kontolcu islemciye entegredir.sorunun hep amd sistemlerde oldugunu gorunce sasirmis amd anakartlarda demisim.462 754 939 islemci kullandim ama hic hatirlamiyorum boyle bir sorun ama o islemcilerde ddr kontorulcusu vardi.sanki diyorum olay ddr2 kontrolcusu kullanan am2 sistemler ile basladi ama genelde bu islemcilere oc cekildigi icin cogu kullanicinin haberi bile yoktur benim gibi.ben de o azmeden arkadas sayesinde farketmistim 3oo kusur calistigini ama hep am2 lerde olduguna ben de bu baslikta uyandim.olay ramlerden markasindan filan degil yani.amd.. ddr2 kontrolcunu de al git..
AMD'de RAM hızı işlemciye göre ayarlanır bölen (Bölen sadece tam sayı olabilir) yardımıyla, anakart ne olursa olsun. 4200+ (2.2) ile 667 olan ram 630 oluyor. Yani 2200/7=314. Ama 2.8 Ghz lik bir işlemci, 800Mhz ramleri tam kullanabiliyor. 2800/7=400. 667 olursa 2800/9=311, yani DDR2 622. Böyle...
tamam arkadaşlar anladım gibi teşekkürler bende ram lerde mi bi sorun war diodum neyseki öle değilmiş, AMD sistemlerde işlemciyle alakalı bi durum yani. oc den anlamıyorum zaten risk de almayı gözüm yemio açıkçası zaten fazla bi performans kaybı da yoktur heralde 375 le 400 arasında. neyse ilerde phenom a geçince 400 olur inş
quote:
Orjinalden alıntı: Alx
AMD'de RAM hızı işlemciye göre ayarlanır bölen (Bölen sadece tam sayı olabilir) yardımıyla, anakart ne olursa olsun. 4200+ (2.2) ile 667 olan ram 630 oluyor. Yani 2200/7=314. Ama 2.8 Ghz lik bir işlemci, 800Mhz ramleri tam kullanabiliyor. 2800/7=400. 667 olursa 2800/9=311, yani DDR2 622. Böyle...
katılıyorum. amd nin buçuklu çarpan kullanması nedeniyle ramler düşük gözüküyor.
slm benim ram 200 mhz görünüyor 512 +256 ram var neden acaba yardımcı olurmusunuz
quote:
katılıyorum. amd nin buçuklu çarpan kullanması nedeniyle ramler düşük gözüküyor.
neyine katiliyorsun yav adam bucuklu carpan yuzunden demiyor ki 2.8 ghz islemci anca kullanir ddr2 800 u diyor.
birincisi bende bucuksuz carpan kullanan am2 sempron var sorun onda da var mesele bucuklu carpan degil.
ikincisi x2 6000 de sorun yasiyorum diyor adam ve bu aletin default hizi 3.0 ghz dir e hani 2.8 islemci tam kullanirdi 2800/7 idi noldu?illa 7 carpan olacak diye bisi yok ki 5 6 7 8 hepsini gordum ben.yavas islemcilerde rami iyi kontrol edemez yuksek islemcilerde eder diye bisi de yok bendeki sempron 1.6 deadline deki islemci 3.0 ghz.
evet var mi baska yorum yapan?
sayın bilgisayar kurdu dostlarım cpuz programıyla sistemimin görünen özellikleri şekildeki gibi benim problemim ram'le alakalı RAM'in 512 DDR 400 mhz olması gerekiyor ancak sizinde gördüğünüz gibi 200 mhz görünüyor ufak bir fark olsa sorun yapmıycam ama yarı yarıya yahuu
bilgisayar teknik bilgisi yönünden sizlerin yanında sıfıra yakınım acilen yardımınıza ihtiyacım var bunu nasıl ve ne şekilde düzeltebilirim şimdiden teşekkürler.
buyrun bunlarda beni ağlatan kısmı
birde everestten bu görünteler var bu görüntülere göre bir kaç sorum daha var :
1- RAM'im DDR mı yoksa SD mi? 2- desteklenen RAM'ler bölümünde DDR2 533 SDRAM diyor yani ddr2 ram destekliyormu? 3- niçin iki tane bellek zamanı var bende bir tane RAM var? 4- RAM'imin çalışma zamanları nasıl değiştirmemimi tavsiye edermisiniz?
saygılar...
buda ikinci resim
iyi de guzel kardesim biz burada amd sistemlerde ddr2 800 ler niye 400*2=800 gorunmuyor da 375*2=750 gorunuyor diye konusuyoruz.senin sistem intel ve ramlerin de 3200 diyo bak ddr400.cpu-z yarisini gosterir hizin double data rate oldugu icin ramler yani sende 200 gorunmesi normal 400 gorunmesi icin ddr2 800 olmasi lazim problemin yok yani.katletmissin yalniz basligi var ya.amd nin ddr2 ram kontrolculeri uzerinde kaldi olay cozemedik.
zahmet verdik sana .45 ACP kardeşim eline sağlık kusurumuza bakma artık ben AMD detayını kaçırmışım başlık uygun diye yeni konu açmak istemedim.
senin bildiğin intel sistemi için takılabileceğim bi link verirmisin ben bulamadım da bu arada diğer arkadaşlardan da özür diliyorum...
yok canim bu baslik amd nin tapulu bolumu degil yalniz niye boyle oluyor merak etmistim harbiden.burdan devam et sen ramle ilgili sorularina ama husnukuruntu yapiyorsun bence sen bisi yok raminde ama baska sorularin da varmis gormemisim.su sekilde..
1- RAM'im DDR mı yoksa SD mi? 2- desteklenen RAM'ler bölümünde DDR2 533 SDRAM diyor yani ddr2 ram destekliyormu? 3- niçin iki tane bellek zamanı var bende bir tane RAM var? 4- RAM'imin çalışma zamanları nasıl değiştirmemimi tavsiye edermisiniz?
1-ramin ddr ama ddr sdram diye gecer sonucta herkes buna ddr ram der. 2-evet destekliyor gibi gorunuyor ama bu sadece anakart cipinin destegi olabilir anakart ureticisi ddr2 yuvalari koymamis olabilir.elindeki ramleri takamadigin bosta slotlar varsa ddr2 533 takabilirsin ancak hem ddr hem ddr2 ayni anda kullanamazsin. 3-iki tane cunku biri ddr333 digeri ddr400 de boyle olur demek istiyor. 4-ddr ramlerde zamanlamalar zaten dusuktur degistirmeye gerek yoktur.
sıcak takibin ve yardımın için sağol hocam emeğine sağlık saygılar....
yalnız bişi daha sorucam bosta slotlar varsa ddr2 533 takabilirsin demişsin bende iki slot var birinde zaten şu an kullandığım var ve biliyoruz ki bu ddr. diğer slotun ddr2 olma olasılığı var galiba. ddr 2 ramler le ddr ramlerin çentik yuvaları farlı yerlerde bildiğim kadarıyla (yanlışsam düzelt beni hocam) yani diğer slot ddr 2 olsa bile sanırım şu anki kullandığım slota ddr2 uymaz dimi??? (dual ram yapmak için soruyorum)
malesef dual yapamazsin 2 slot varsa kullandigin ddr cunku olmaz o slota.madem bu cip hem ddr hem ddr2 destekliyordu niye fazla slot yapmadiniz ikisi icin de 2 ser tane?dedigim gibi anakart ureticisi destek olsa dahi koymamis ddr2 destegi.tahminim oteki slot da ddr olabilir.cikar rami ikisinin de centik yeri ayni hizadaysa ikisi de ddr dir.ddr400 al dual olsun maksat 1 gb olsun cok farkeder 512 ile ama ddr400 ddr2 533 cok farketmez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme