Merhaba arkadaşlar, i7147000K işlemcim ve Cougar 360mm sıvı soğutmam var. Sistem daha önce boştayken 30-35 dereceydi. Fakat şuan bir problem var. Sistem 60-70 derecelerde boştayken. Sıvı soğutma ile ilgili bir problem olduğunu düşünüyorum. Ayrıca boştayken CPU Frekansı anlık olarak maksimum çıkıyor vs kafasına göre farklı tepkiler veriyor. Bunun sıvı soğutma arızası ile ilgili bir ilgisi olabilir mi? Konu ile ilgili videoyu ekledim. Problem ne olabilir? Sıvı soğutma arızalı olabilir mi? Bu arada bilgisayarı formatladım. Cpu frekansı ile ilgili durum formattan sonra da devam ettiği için eklediğim videoda mevcut. Sıvı soğutmanın borularının biri sıcak biri soğuk bu arada. Sistem bilgilerim şu şekilde; ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efege -- 15 Şubat 2025; 11:38:42 > |
İşlemci frekansı problemi

-
-
Hocam pc boşta demişiniz gpu kullanımı 40 fln arkaplanda ne çalışıyor olabilir msi anakart kullanıyorsunuz msi center kullanıyorsunuz ben de kullanıyorum o biraz sisteme yükleniyor ama 40 50 değil yani.Bilgisayarın arkaplanında mining virüsü fln çalıştığını düşünüyorum.Temiz bir format tavsiye ederim.İntel ısınan bir işlemci ama boşta 40ı geçmemesi lazım kesinlikle problem var.Pc bileşenleride garip yani o ekran kartı pcye göre alt seviyeder ve 40 kullanımda fan açmamış kısacası gpu kullnımına takıldım vew boşta cpu kullanımına da bakmak lazım.
Önce format atılsın kullanımlar bir düşsün normale gelsin.
Sonra sıvı soğutucu plaka tam oturuyor mu herhangi bir sorun var mı termal macun doğru yayılmış mı fazla mı az mı plaka tam basıyor mu kontrol edilsin daha sonrasında gerekliyse şu tarz bir ürün alınabilir.
gaming.gen.tr
Thermalright Intel LGA 1700 soketli işlemciler için Güçlendirme Kiti (TF7 Termal Macun Dahildir) (LGA 17XX-BCF-BLACK)https://www.gaming.gen.tr/urun/445524/thermalright-lga-1700-siyah-guclendirme-kiti-tf7-termal-macun-dahildir-lga-17xx-bcf-black/Tabi önce incelensin sonra braket alınabilir.
En son hava akışına bakmak lazım kasa içi sıcaklık yüksek olabilir kurulum pozitif basınç şeklinde fan yönlerini değiştirerek negatif basınç yapılmalı kasa daha hızlı tozlanır ama sıcak hava tahliyesi önemli ölçüde iyileşir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X