Şimdi Ara

Ram Frekansı Yükseltince Kaydedilmiyor Acil Yardım Lazım Arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar sorunumdan kısaca bahsedeyim.

öncelikle anakartımın modeli : MSİ Z68A GD55 G3

sorunum şu arkadaşlar. bios ekranına girip dram frakans ayarlarından 1600 mhz hıza çekiyorum ayarı kaydedip çıkıyorum. bilgisayar açılıyor performans kısmında ram hızı 1600 çıktığı gözüküyor. fakat bilgisayarı tamamen kapatıp açınca frekans ayarı tekrardan 1333 mhz düşmekte. bildiğim kadarıyla anakart işlemci şu bu bu hızı desteklemese bilgisayar açılmaz açıldığı için destekliyor hatta 1866 mhz test amaçlı çekip denedim bilgisayar açılmadı yani desteklemediği hıza çekince zaten açılmıyor doğal olarak. 1600 destekliyor yapıyorum dediğim gibi fakat bilgisayarı tamamen kapatınca eski haline dönüyor araştırdım bayağı ama bir çözüme ulaşamadım ramlari kontrol ettim ne olur olmaz diye onlarda 1600 destekliyor zaten dediğim gibi desteklemese biosdan kaydedince bilgisayar açılmaz. yardımlarınızı bekliyorum kaç saattir uraşmaktayım bilen arkadaşlar zamanını ayırıp yardımcı olabilirse gerçekten çok makbule geçer :(

• Anakartınızın bios başlığında ram uyumluluğu ile ilgili bios güncellemeleri mevcut.

Bios güncelleme yapmayı denediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Anakartınızın bios başlığında ram uyumluluğu ile ilgili bios güncellemeleri mevcut.

açıkcası bilgisayarda tek amatör olduğum konu bios güncellemesi. daha doğrusu yaparken bişeyi yanlış yaparımda göçer diye yapmadım. ram ile ilgili güncelleme olduğunu bilmiyordum bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim inceliyeyim hemen
  • quote:

Anakartınızın bios başlığında ram uyumluluğu ile ilgili bios güncellemeleri mevcut.

hocam tekrar merhaba biosum güncelmiş ama yine bir ihtimal düzelir diye güncelledim. ama sorun aynı şekılde devam ediyor dram frekans yerinden 1600 seçip kaydediyorum masaüstü geldiğinde 1600 gözüküyor görev yoneticisinden baktığım zaman. fakat bilgisayarı tamamen kapayıp açınca 1333 mhz geri düşüyor. bios ekranına girip bakıyorum current dram frekansı 1333 oluyor. yani desteklemese açılmaz biosda ayar bilgisayar kapatıp açınca siliyor anladığım bu yani nasıl çözebiliriz bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz. arkadaşlar sorunden üstte bahsettim bilen arkadaşlar var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: exii

hocam tekrar merhaba biosum güncelmiş ama yine bir ihtimal düzelir diye güncelledim. ama sorun aynı şekılde devam ediyor dram frekans yerinden 1600 seçip kaydediyorum masaüstü geldiğinde 1600 gözüküyor görev yoneticisinden baktığım zaman. fakat bilgisayarı tamamen kapayıp açınca 1333 mhz geri düşüyor. bios ekranına girip bakıyorum current dram frekansı 1333 oluyor. yani desteklemese açılmaz biosda ayar bilgisayar kapatıp açınca siliyor anladığım bu yani nasıl çözebiliriz bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz. arkadaşlar sorunden üstte bahsettim bilen arkadaşlar var ise yardımcı olursa çok sevinirim.

Alıntıları Göster
    Bios pili bitmemiştir umarım. Aklıma bir tek bu sorun geliyor. Ya da bios ayarlarını koruyan bir kilit var bilmediğimiz ondan da olabilir. O menuyu biraz kurcalaman lazım.

Bios pilini tak çıkar yapıp tekrar deneyin. Cmos resetlemede yapabilirsiniz. Ondan sonra aynı adımı tekrar yapın olması lazım.

• quote:

Bios pili bitmemiştir umarım. Aklıma bir tek bu sorun geliyor. Ya da bios ayarlarını koruyan bir kilit var bilmediğimiz ondan da olabilir. O menuyu biraz kurcalaman lazım.

Bios pilini tak çıkar yapıp tekrar deneyin. Cmos resetlemede yapabilirsiniz. Ondan sonra aynı adımı tekrar yapın olması lazım.

Alıntıları Göster
    bios pili bitmedi hocam ondan yana sorun yok. pili çıkarıp tekrar takarakda denedim sonuç aynı. anakartta bir sorun var diyecem oda mantıklı gelmiyor test amaçlı anakart üzerindeki overlock tuşuna tıkladım. işlemci 3.50 ghzden 4.20 ghzye çıktı sorunsuz şekilde. hani kabul etmese bunuda etmez bunuda kaydetmez yani ama bu işlem sorunsuz olurken ram frenkans yükseltmesi olmuyor. hatta test amaçlı düşük frekansa çekeyim dedim 1044 mhz hani düşükte çalışır yüksekte çalışmasa yine diyecemki demekki desteklemiyo ama 1044 mhz çekmeyi denedim ram hızlarını düşmede düşmüyor. yine aynı şekıl bilgisayarı tamamen kapayıp açınca 1333 görüyor işin içinden çıkamaz duruma geldim bu nasıl sorun anlamadım vallaha. sizide meşkul ediyorum kusura bakmayın aklına gelen başka çözüm yolu varmıdır?

• Bazı anakartlar ram seçiyor olabilir.

Anakartınızın listelenen memory support kısmına bakıp kullanılan ram markasının olup olmadığına bakmak lazım. Msı genelde ram seçmez diye biliyorum.

O bios sayfasını resim olarak atabilirsen belki fikir oluşturabiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bazı anakartlar ram seçiyor olabilir.

Anakartınızın listelenen memory support kısmına bakıp kullanılan ram markasının olup olmadığına bakmak lazım. Msı genelde ram seçmez diye biliyorum.

O bios sayfasını resim olarak atabilirsen belki fikir oluşturabiliriz.
    şuan resim çekecek bir cihazım yok ama internetten bulduğum bütün ayarların olduğu görseli atıyorum hocam

resim :https://s19.directupload.net/images/191204/b8w9i3hr.png

bu resimdeki dram frequency ayarını autodan 1600 mhz alıp kaydediyorum hocam başka hiç bir ayarı değişmiyorum. yaptığım işlem doğru diye biliyom ama yanılıyorda olabilirim. orda değişmem gereken başka bir ayardamı var acaba belki ondan olmuyordur. vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim vallaha sağolun

• Merhaba;

Aşağıdaki linkte RAM frekansının ve voltajının manuel olarak ayarlanacağı konusunda bir video var ayrıca yine menüde Advanced DRAM Configuration alanı var burayada bakabilirsin.
    OC3D RushKityoutube
    How to manually set your DRAM Memory Frequency Speed & Voltage
    https://www.youtube.com/watch?v=w4sx-GuY3CA

Not: Yapacağın ayarlar anakartın kitlenmesine neden olabilir Clear CMOS butonu haricinde pilin yakınında bulunan JBAT1 pinlerinden 1-2 yi jumper larsan fabrika ayarlarına getirebilirsin.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: exii

şuan resim çekecek bir cihazım yok ama internetten bulduğum bütün ayarların olduğu görseli atıyorum hocam

resim :https://s19.directupload.net/images/191204/b8w9i3hr.png

bu resimdeki dram frequency ayarını autodan 1600 mhz alıp kaydediyorum hocam başka hiç bir ayarı değişmiyorum. yaptığım işlem doğru diye biliyom ama yanılıyorda olabilirim. orda değişmem gereken başka bir ayardamı var acaba belki ondan olmuyordur. vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim vallaha sağolun

Alıntıları Göster
    Oc geniue mode'da bu ayarı yapmayı denemek lazım. Ayrıca eğer ramlerinde x.m.p modunu destekliyorsa o resimdeki xmp modu enable yap. Birde üst mesajda arkadaşın dediği yöntemi de bir kurcala bence.

• cemcakmak öncelikle vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim videoyu izledim 2400 mhz çekiyor arkadaş orda ram hızını ben 1600 çekecem haliyle girilen değerler farklı olacaktır. overlock konusunda bilgili olsam açıkcası videoya bakarak sorun çözülecek gibi duruyor manuel yapılırsa olur sanırım. ama 1600 mhz için hangi değerleri girmem gerektiğini bilmediğimden bişey yapmam doğru olmaz. birçok video izledim benim işlem çok basit ama işte kaydolmadığı için yapamıyorum. dediğim gibi 1600 mhz için girilecek değerleri bilmediğimden ellemek istemedim. eğer derseniz 2400 mhz için girilen değerleri 1600 mhz içinde girersen çalışır videoya bakarak aynısını yap sen o zaman yaparım sizin onayınız ile. tekrar vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. cevabınızı bekliyorum

SerseriGezgin ilk aklıma gelenlerden biride o moda alıp denemek oldu malesef sonuç yine aynı değişmedi. ramleri inceledim xmp desteklediklerine dair bir ibare bulamadım yüksek olasılıkla desteklemiyor hocam. açıkcası çok performans farklı olurmu 1600 çekince onuda bilmiyorum ama gidip tekrar ram almaktansa bir sürede bu şekıl kullanmayı istiyorum maddi imkanlardan dolayı. zaman ayırıp bana yardımcı olmaya çalıştığın için sağol varol ne deyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exii -- 4 Aralık 2019; 23:56:32 >

• Merhaba;

**** Video da dediğiniz gibi 2400 Mhz için ayarlar yapılıyor. Dikkat etmeniz gereken sizin kullandığınız RAM lerde ki değerlere göre bu ayarların yapılması. ****

- Kaç adet RAM miniz var? Birden fazla ise hepsinin aynı özelliklerde olması gerekir. Belkide onun için manuel ayarlar sabit kalmıyor olabilir!

- RAM lerinizi kontrol edin hatta ayrıntılı fotoğrafını gönderebilirseniz daha çok yardımı olur...

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

**** Video da dediğiniz gibi 2400 Mhz için ayarlar yapılıyor. Dikkat etmeniz gereken sizin kullandığınız RAM lerde ki değerlere göre bu ayarların yapılması. ****

- Kaç adet RAM miniz var? Birden fazla ise hepsinin aynı özelliklerde olması gerekir. Belkide onun için manuel ayarlar sabit kalmıyor olabilir!

- RAM lerinizi kontrol edin hatta ayrıntılı fotoğrafını gönderebilirseniz daha çok yardımı olur...

Kolay gelsin.
    merhabalar hocam tekrar. ramler 4 tane 4gb den yani toplam 16 gb 2si kingston marka 2si g.skill farklı ama alırken uyumlu çalışırlarmı diye epey kontrol ettim cl değerleri aynı olarak aldım. kingston marka ramlar 1600 mhz üzerine çıkamıyor ama g.skill olanlar 2133 mhz kadar overlock ile çıkabiliyor. kingston olanlar 1600 mhz geçmediği için bende 1333 mhzden 1600 mhz çekip kullanmak istiyorum. zaten ramler uyumsuz olsa sistemde gözükmez hadi diyelimki gözüktü düzgün çalışmaz oyunda programda vesaire hata alırım öyle bir sorun yok. kontrol etmeniz açısından modellerini buraya yazayım.

G.skill F3-17000CL9-4GBXLD 2 Tane 4 Gb bundan var

Kingston 9905403-439.A00LF 2 Tane 4 Gb'de bundan var

toplamda 16 gb bu şekilde kullanıyorum.

dediğim gibi overlock konusunda bilgili olmadığım için 1600 mhz ramleri çekmek için manuel olarak hangi değerleri girmem gerekiyor bilmiyorum o yüzdende hiç ellemedim. 1600 mhz için hangi değerleri girmemi gerektiğini gösteren video resim vesaire varsa yapabilirim. vakit ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için ayrıca tekrar teşekkür ederim hocam sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exii -- 6 Aralık 2019; 13:59:4 >

• Merhaba;

Sorun farklı RAM grupları sanırım...

G.skill F3-17000CL9-4GBXLD timing 9 - 11 - 9 - 28 1,6v
    Kingston 9905403-439.A00LF timing 9 - 9 - 9 - 27 1,65v

RAM leri 2 şer 2 şer takıp dener misin? Bakalım bir grup 1600 da sabit çalışacak mı?

Eğer çalışırsa bu formdan yada başka platformlardan değişim yoluna gidebilirsin.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemcakmak

Merhaba;

Sorun farklı RAM grupları sanırım...

G.skill F3-17000CL9-4GBXLD timing 9 - 11 - 9 - 28 1,6v
    Kingston 9905403-439.A00LF timing 9 - 9 - 9 - 27 1,65v

RAM leri 2 şer 2 şer takıp dener misin? Bakalım bir grup 1600 da sabit çalışacak mı?

Eğer çalışırsa bu formdan yada başka platformlardan değişim yoluna gidebilirsin.

Kolay gelsin.
    bu dediğinizi denemedim hiç. şuan dışardayım eve geçince dener bilgilendiririm çok teşekkür ederim yardımlarınız için. umarım bu şekilde değildir sorun yoksa değişip 8 gb veya 16 gb ram alacak durumum şuan için yok. tekrar ilgilenip yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim hocam

• Sorunu çözebildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.