Şimdi Ara

RAM Hızım Düşük Görünüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Packardbell TJ75 dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. İşim açısından 4 GB Ram yetersiz olduğu için 8 GB ram almayı planlıyorum. Teknik servisle görüştüm en fazla DDR3 1066 Mhz ramleri desteklediğini söyledi anakartımın. Bende elimdeki RAM'leri satıp, 2x4GB 1066 Mhz ram almak istiyorum. Ancak ilginç bir durum var.

Sistemimde takılı olan 2x2GB DDR3 1333 Mhz Kingston Value RAM'lerimi ne kadar performanslı kullanıyorum diye CPU-Z programı aracılığıyla bakmak istedim. İşin garip tarafı, Max Bandwith olarak 667Mhz görünüyor. Ayrıca şu an ki hızları da 532.1 Mhz olarak görünüyor. Biraz zorladım makinemi, RAM hızlarım değişmedi. DDR3 1333 Mhz RAM varken elimde, 1066 Mhz'de kullanabilmesi gerekli değil midir? Ayrıca ben gidip 1066 Mhz RAM alsam onu kaç Mhz'de kullanabilecek bu arkadaş? Meraklar içerisindeyim.

Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.

• İşlemcinin doğal desteği 1333'tür muhtemelen max bandwith dediği odur.

Ayrıca DDR=Double Data Rate'dir gördüğünüz değeri ikiyle çarpmanız tam verimdeki ram hızını verecektir yani 667 iken aslında 1333 çalışıyordur.
  • O zaman resimlerde görülen değerlerde bir sıkıntı yok yani.

• SPD'de 1066 gözüküyor fakat hangi jedec'te çalıştığı belirsiz ramler 1333 doğal. BIOS'tan ayarlamayı ya 1066'ya ya da 1333'e çekmeyi deneyin
  • Kahretsin ki mükemmel BIOS Phoenix'in adamakıllı ayar sekmesi bulunmamakta. F2 ile sisteme BIOS'a girince önümde gereksiz HDD bağlantı ayarları, USB modu falan çıkıyor. O kadar. Ya da ben bilemiyorum şu an başka ayar girişi varsa.

Anladığım kadarıyla RAM'ler 1333 Mhz, anakrt desteği ise 1066 Mhz olduğu için çalıştığı JEDEC belirsiz. Orada bir saçmalıyor. 1066 Mhz RAM'leri taktığımda aynı sıkıntıyı yaşarmıyım sizce? Ya da BIOS'a müdahale edilebilecek ekstra bir nokta bulunabilir mi?

** Bu dizüstü bilgisayarlar overclock edilemiyor mu merak ediyorum.
  • Dizüstü bilgisayar BIOS'ları maalesef yetersiz oluyor dediğiniz gibi. Şu anda SPD'de 1066 gözüktüğü için yanına 1066 geldiğinde sıkıntı olacağını sanmıyorum kullanabilirsiniz.

BIOS'a müdahaleden daha çok üçüncü parti masaüstünden olan yazılımlarla overclock mümkün diye biliyorum fakat bu yazılımları nereden bulursunuz bilemem

Dizüstü bilgisayarlar zaten olduğu haliyle fazlasıyla ısındığı için overclock pek mantıklı bir seçenek değil.
  • Cas latency degerlerinden gorebileceginiz gibi Jedec 3 şu anda. Anakartın max ne desteklediğine göre ramler limitlenir. Ramleriniz 2000mhze kadar bile desteklese, anakartınız max 1066 destekliyorsa; overclocksuz ustune cıkamazsınız.
  • Teşekkürler. Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sinerfru

Cas latency degerlerinden gorebileceginiz gibi Jedec 3 şu anda. Anakartın max ne desteklediğine göre ramler limitlenir. Ramleriniz 2000mhze kadar bile desteklese, anakartınız max 1066 destekliyorsa; overclocksuz ustune cıkamazsınız.

Veriyollarının aktarım hızını artırmak sadece fiziksel olarak mı mümkün? Yazılımsal müdahalae söz konusu olamaz mı?
  • iŞLEMCİNİN FSB Sİ İLE ALAKALI İŞLEMCİ NEDİR
  • Core-i5 m430 2.2 Ghz
  • Aynı tip sorun bende de var benim de tj75 ve işlemci 4.0 performansında çalışıyor.Bir gün aniden düştü ve her türlü çok sorun çıkartıyor.Acaba çözüm yolu önerebilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahri -- 17 Mart 2012; 16:35:24 >
  • Bende Yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.