Şimdi Ara

RAM'i max ne kadar yükseltebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptopun ram ini yükseltmek istiyorum ve bir sorum olacak. Kullandığım laptop HP 6735b; AMD Turion X2, 2.00 GB ram. En fazla kaç ram e kadar yükseltebilirm, yani laptop en fazla ne kadar kaldırır. Bir de alırken hangi modele bakmalıyım DDR olayı galiba.
    Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: spade35

Arkadaşlar merhaba.
    Laptopun ram ini yükseltmek istiyorum ve bir sorum olacak. Kullandığım laptop HP 6735b; AMD Turion X2, 2.00 GB ram. En fazla kaç ram e kadar yükseltebilirm, yani laptop en fazla ne kadar kaldırır. Bir de alırken hangi modele bakmalıyım DDR olayı galiba.
    Şimdiden teşekkürler.

laptopunuzun hangi ram sınıfından olduğunu öğrenmek için Everest veya CpuZ türünde programlar var.

max ne kadar ram takılabiliceği ise laptopunuzun ram kapasitesi(kaç slot takılabileceği) ve Hangi Windows sürümüne sahip olduğunuza bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oranqe

quote:

Arkadaşlar merhaba.
    Şimdiden teşekkürler.

laptopunuzun hangi ram sınıfından olduğunu öğrenmek için Everest veya CpuZ türünde programlar var.

max ne kadar ram takılabiliceği ise laptopunuzun ram kapasitesi(kaç slot takılabileceği) ve Hangi Windows sürümüne sahip olduğunuza bağlı

maximum ram miktarını slot sayısı belirlemez,işletim sistemi ise maximum kullanılabilir ram miktarını belirler.

maximum ram miktarını anakart belirler,laptopunuzun marka modelini verin,ne kadar ram takabilirsiniz öğrenin

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.
    Şimdiden teşekkürler.

maximum ram miktarını slot sayısı belirlemez,işletim sistemi ise maximum kullanılabilir ram miktarını belirler.

maximum ram miktarını anakart belirler,laptopunuzun marka modelini verin,ne kadar ram takabilirsiniz öğrenin

Laptopun markası HP modeli 6735b dir. Ayrıca ddr ve mhz ile ilgili de bir bilgim yok yani kısaca bana şu kadar ram şu ddr şu mhz diye öneri verebilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler

• quote:

Arkadaşlar merhaba.
    Şimdiden teşekkürler.

http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/13055_na/13055_na.PDF
    Up to 8 GB of 800 MHz DDR2 SDRAM supported, dual-channel memory support

800 MHz DDR2 SDRAM; two slots supporting dual-channel memory
    1024 MB, 2048 MB, or 4096 MB
    Upgradeable to 8192 MB with 4096 MB SODIMMs in slots 1 and 2
    Maximized dual-channel performance requires SODIMMs of the same size
    and speed in both memory slots.

Açıklamalarda yazdığı gibi 1-2 veya 4 GB'lık DDR2 800 Mhz alıp takabiliyorsunuz.
    800 yerine 667 de olur farketmez.
    Notebook RAM'leriyle masaüstü olanlar farklıdır, alırken yazılara dikkat edin.

Şu an içinde kaç tane varsa, ne kadarlık varsa ona göre 1 veya 2 tane alırsınız.
    Şu programla RAM kapağını açmadan da ne olduğu görülür:
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    SPD bölümünde Slot#1 Slot #2 diye hangi marka ve kaçlık takılı anlaşılır.

Not: Çift Kanal (Dual Channel) bozulmasın diye yine 2 tane aynı boy takmanız hızlı olması açısından iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 25 Aralık 2011; 20:05:06 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba.
    Şimdiden teşekkürler.

Laptopun markası HP modeli 6735b dir. Ayrıca ddr ve mhz ile ilgili de bir bilgim yok yani kısaca bana şu kadar ram şu ddr şu mhz diye öneri verebilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler

laptopunuzda şu anda 2 gb 800 mhz ddr2 sdram mevcut..

anakartınız maximum 8 gb ddr2 800 mhz ram desteği veriyor.

edit:ramler sdram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xtracer -- 24 Aralık 2011; 20:12:45 >

• cevaplarınız için çok teşekkür ederim sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

quote:

Arkadaşlar merhaba.
    Şimdiden teşekkürler.

http://h18000.www1.hp.com/products/quickspecs/13055_na/13055_na.PDF
    Up to 8 GB of 800 MHz DDR2 SDRAM supported, dual-channel memory support

800 MHz DDR2 SDRAM; two slots supporting dual-channel memory
    1024 MB, 2048 MB, or 4096 MB
    Upgradeable to 8192 MB with 4096 MB SODIMMs in slots 1 and 2
    Maximized dual-channel performance requires SODIMMs of the same size
    and speed in both memory slots.

Açıklamalarda yazdığı gibi 1-2 veya 4 GB'lık DDR2 800 Mhz alıp takabiliyorsunuz.
    800 yerine 667 de olur farketmez.
    Notebook RAM'leriyle masaüstü olanlar farklıdır, alırken yazılara dikkat edin.

Şu an içinde kaç tane varsa, ne kadarlık varsa ona göre 1 veya 2 tane alırsınız.
    Şu programla RAM kapağını açmadan da ne olduğu görülür:
    http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html
    SPD bölümünde Slot#1 Slot #2 diye hangi marka ve kaçlık takılı anlaşılır.

Not: Çift Kanal (Dual Channel) bozulmasın diye yine 2 tane aynı boy takmanız hızlı olması açısından iyi olur.

Dediğiniz programı indirdim, bir sorum olacak. yeni ram alırken laptopta takılı olan markadan mı almalıyım yoksa gb ve mhz aynı olsa farklı marka olsa sorun olmaz mı?

• Genelde sorun olmaz, ama tam uyum için bulursanız aynı marka bakın, bulamazsınız sorun değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mselcuks

Genelde sorun olmaz, ama tam uyum için bulursanız aynı marka bakın, bulamazsınız sorun değil.

Peki bu mhz ne kadar etki ediyo performansta? o programda baktım 400mhz miş takılı olan. eğer bu düşükse 2x2gb 800mhz alsam daha mantıklı olmaz mı?
  • DDR olduğundan (açılımı Double Data Rate) 400 gördüğünüz 800 Mhz hızındadır.
    Üzerindeki 800 ise yine 800 alın, çok meraklı olup hız aşırtma gibi seçenekler kullanmadığınız sürece 667-800 arasındaki farkı hissetmezsiniz.
  • yalnız o markadan bulamıyorum:( takılı olan micron, ben şundan bir tane alsam uyumsuzluk olmaz dimi:
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kingston-2-gb-800-mhz-ddr2-notebook-ram-cl6-44184673
  • quote:

yalnız o markadan bulamıyorum:( takılı olan micron, ben şundan bir tane alsam uyumsuzluk olmaz dimi:
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/kingston-2-gb-800-mhz-ddr2-notebook-ram-cl6-44184673

Olmaz ama mselcuks'un dediği gibi aynı kanala aynı ramleri takın.
    Aynı renkli olan slotlara aynı marka RAM takın yani.
    Ayrıca CL6'da gecikme süresi.
    İkinci El bölümünde 10 TL'ye 1 GB DDR2 Notebook RAM satılıyordu bir aralar. Bakmanızı öneririm.

• quote:

yalnız o markadan bulamıyorum:( takılı olan micron, ben şundan bir tane alsam uyumsuzluk olmaz dimi:

Evet micron diye bir markayı Türkiye'de bulamazsınız.
    Yine de Google'dan bakınca forumda Haziran ayından şu ilanı gördüm:
    http://forum.donanimhaber.com/m_48212003/tm.htm
    Eğer satılmadıysa o kişiye özel mesaj atıp bir sorun.

Diğer türlü o Kingston ya da başka bir markadan alabilirsiniz.
    Yalnız sıfır alacaksanız bilgisayarcılardan (mağaza/internet farketmez) alırsanız gerektiğinde iade/arıza için daha iyi olur.

• ne kadar teşekkür etsem azdır çok sağolun verdiğiniz linkteki satıcıyla irtibata geçicem olmazsa dediğiniz gibi mağazadan alıcam. çok sağolun değerli bilgileriniz için.
  • Rica ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.