< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Laptop tek slot 8 GB Ram' in yanına 8 gb mi eklenmeli 16 gb da olur mu ?
-
-
8+8 yapmanı tavsiye ederim dual channel her zaman daha iyidir.16 takarsan sorun yaşayabilirsin
-
toplamda 16 gb ramin yetmeyeceği bir iş yapıyorsan 16 tak onun dışında 8+8 olması daha iyi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayir ekstra bir durum yok.
Arada oyun oynarim dar bogaz yapmasin diye dusundum ama 8+8 de uyum daha iyi oluyor diye okudum hep
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aynısından al 8+8 çift kanal olsun daha verimli.
-
Ben 8GB'a ek olarak 16GB taktım. 8+8 dual channel; ek olan 8'de single channel çalışıyormuş. Adı "ram flex mode" olarak geçiyor. DDR5'te dual channel üstünde önemli bir performans farkı olmuyor zaten hocam. F/P göre alın takın. DDR4 ve altı ise bilemem ama.
-
Ddr 4 hocam benim ram
Trendyol'daki laptop'u mu aldınız? İçindeki RAM bilgileri sabit mi acaba?
Kingston DDR4 8GB 3200MHZ CL22?...
Evet.
Yorumlarda 2 kişi belirttigi icin oyle aldim.
Ram geldi hala takmadim ben hafta sonu takacagim
İçindeki RAM bilgileri sabit mi acaba? Buna güvenmeyin ,CPU Z de baktığınız değerler tek başına yeterli değildir.
Bazı laptop modellerinde gizlenen tek kademeli Ram x16 RAM kitlerine dikkat edin! 1Rx16 ranklı modülleri, 1Rx8 ranklı varyantlarına kıyasla önemli ölçüde daha düşük bant genişliğine sahiptir.
Üreticilerde maliyetten kısmak için son 2 senedir PC içerisine 1RX16 ranklı Ramler koymaktadır. CPU Z de SPD sekmesinde Rankı single yada Dual görsenizde Genede PC içini açıp Üzerindeki Ramın üzerindeki rankı da görün..
Geçtiğimiz sene düşük bantlı Ram kullanılma olayı Dünyada ve Ülkemizde Lenovo Legion 5 alan kullanıcılar la gündeme gelmişti..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman_E26 -- 9 Haziran 2023; 18:13:41 > -
Önerim size İLK ÖNCE PC nizin üzerindeki Ramin Rankınıda kontrol edin Daha sonra Satın aldığınız gelen RAMinde üzerindeki Rankı kontrol edin.
Mevcut ve satın aldığınız Ramlerin Fotosunu buraya ekleyebilirseniz daha iyi olur..
-
Acer Nitro 5 ile Kingston DDR4 3200MHZ CL22 ACR32D4S2S1MF-8 RAM geldi.
1Rx16 ne yazık ki...
Herhalde bunu satıp ikili bir kit alacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 10 Haziran 2023; 20:54:46 >
Evet .Kit alman daha mantıklı. Ramleri Almadan önce Bilgisyarın anakartının desteklediği Maximum Rami MSDOS Promt ile öğren..
Komutu;
wmic memphysical get MaxCapacityEx, MemoryDevices
Byte cinsinden olduğundan GB çevirmen gerekir.. Nasıl hesaplandığını kendi konumda yazmıştım tekrar buraya yazmayayım.
Araştırırken Dikkatedeceğin bir konu TR deki satıcılar ve çoğu kullanıcı Rank olayını bilmiyor.. (1Rx16 ranklı modüller dışında , 1Rx8 ranklı mı yoksa 2RX8 ranklımı hangisinin alınmalı olduğunu)
Ram Tavsiyesi istermisin?
-
Kingston Fury Impact DDR4 3200MHz CL20 1Rx8 8GB RAM'den iki tane sipariş verdim.
Gerçi laptop'ta XMP kullanamayacağım ama en azından 1Rx8 iyi bir RAM aldım diye düşünüyorum.
Tavsiyeniz neydi?
Ürünlerinizi iyi günlerde kullanın,
Ram Tavsiyem şuydu;
Timetec 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz PC4-25600 ECC Olmayan Tamponsuz 1.2V CL22 2Rx8 Dual Rank 260-pin SODIMM for AMD ve Intel Gaming Dizüstü Dizüstü Bilgisayar Dizüstü Bilgisayar Bellek RAM Bellek Modülü Yükseltmesi Kitiydi...
Belki konuyu okuyup Almak isyen olursa diyede Linkinide bırakayım;
12.06.2023 tarihi itibarıyla :1686TL ye geliyor (1361TL +257,20 TL Gümrük V+67,86TL Kargo) 5-7ila gün içinde adreste oluyor
amazonTimetec 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz PC4-25600 ECC Olmayan Tamponsuz 1.2V CL22 2Rx8 Dual Rank 260-pin SODIMM for AMD ve Intel Gaming Dizüstü Dizüstü Bilgisayar Dizüstü Bilgisayar Bellek RAM Bellek Modülü Yükseltmesihttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B098TYN671/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
-
Kingston Fury Impact 3200MHz'de CL20 olarak çalışıyor.
Acer Nitro 5'in kapağı kolayca çıkıyor. RAM'lerin konumu da çok kolay yerde.
Pilin hemen sol köşesinde metal koruyucunun içinde. Koruyucunun tek vidasını sökerek RAM'lere ulaşabilirsiniz.
İçindeki RAM'i çıkarıp ikili kit takmanızı öneririm.
Eski RAM'i satarsınız.
Son durum bu hocam
bu 1600 mhz olayı nedir bir başka konuda arkadaş sorun olduğunu belirtmiş. Ama görev yonetıcısınde 3200 yazıyor
Daha yeni fırsatım oldu takabildim geçen hafta almıştım ram 'i amazondan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeen -- 17 Haziran 2023; 17:32:10 >
-
-
Merhaba ,
DDR=Dual Data Rate'dir yani 2 ile çarpacaksın anlamında 1600mhzx2=3200mhz,
Piyadasada Sahte Kingstone ürünleri olduğundan muhtemel öyle bir ürün alınmıştır.
Slot-1 deki ramin yukarıda bahsettiğim konuyla aynı yani;
ACR32D4S2S1MF-8 8GB 1RX16 PC4 Düşük bant-hızlı ram..Bunu Değiştirmeni öneririm.
Bakarsan JEDEC standart gecikme DDR4-3200 zamanlamaları aynı değil..İleride kullandığın programlarda performans kaybıyla kaşılaşırsın.
TEAMGROUP-SD4-3200 de sorun yok gözüküyor.... alabiliyorsan aynısını al..
ALINTILAR:
""""Bilgisayarlar için büyük önem taşıyan RAM’in çalışma performansı MHZ ile ifade edilen saat hızına ve CAS hızına (CL) bağlıdır
CAS kavramı dilimize gecikme süresi olarak çevrilmektedir. Birçok kullanıcının dikkat etmediği bu kavramlar temelde RAM seçimini etkileyen detaylar arasında yer alır.
Cihazınız için RAM seçerken MHZ değeri kadar CL gecikme süresini de hesaba katarak tercih yapmanız gerekir. Çoğu zaman bilgisayar kullanıcıları hız konusundan şikayetçi olur ve farklı yöntemlerle hızı geri kazanmaya çalışır.
Birçok bilgisayar kullanıcısı mevcut sistemdeki hız problemini yeni bir donanım almadan çözmeyi düşünür.""""
""""1Rx8 ve 1Rx16 tam olarak ne anlama geliyor? Basitçe söylemek gerekirse, bellek 64 bitlik sıralara (yukarıda belirtilen karakter dizisindeki R) bölünmüştür. 1Rx8, bir bellek çubuğunda 8 yonga(DRAM) elde etmek için 64 bitin 8'e bölünmesi anlamına gelir.
Sırasıyla 1Rx16, ramde 4 yonga-cip (DRAM)aldığınız anlamına gelir. Daha yüksek çip sayısı, bazı durumlarda (muhtemelen oyun oynamak gibi),
CPU'nuzdaki bellek denetleyicisinin RAM'inizdeki veri parçalarını daha hızlı bir şekilde doğru bir şekilde alma şansının daha yüksek olduğu anlamına gelir.
Ayrıca, teknolojinin ilerlemesi nedeniyle, bu durumda daha yüksek yoğunluklu bellek (1Rx16) yapmak artık daha ucuz, bu nedenle birçok üretici bunu kullanmayı tercih ediyor.""""
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman_E26 -- 18 Haziran 2023; 10:57:21 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X