Bildirim
Ram'im neden tokat yedi?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
ram kontrolcüsü işlemcinin içinde bulunur ve yeni nesil intel işlemciler ile aynı ram daha hızlı çalışır sen amd kullanıyorsun bu yüzden. -
Elimde bir tane de intel i5 2400 var.. Bunu kullanmam daha mantıklı olur mu? Oyun anlamında da tabi.? -
bazı oyunlarda evet faydasını görürsün warcraft rome total war ve benzeri tek çekirdeğe yüklenen oyunlarda daha iyi olur ama battlefield gibi oyunlar oynuyorsan bütün çekirdekleri kullanıyor pek fark göremeyebilirsin.denemesi çok zahmetli olmayacaksa oynadığın oyunlarda nasıl oluyor deneyebilirsin.ekran kartına biraz zayıf kalmış 6300 3.5 ghz haliyle onu 4.2 4.3 ghz yap mesela farkı hemen göstermesi lazım. -
Şu anda 4.0 Ghz ile kullanıyorum ama daha artırınca stabil çalışmıyor stok fan var şu an.. Soğutma alıp 4.5Ghz 'e çıkarım diye düşünüyorum. Peki ben 4.5Ghz'e çıkınca ramlarda fark olur mu? Ya da şunu sorayım ramların testte bu şekilde görünmesi ne anlam ifade ediyor yan, bazı şeyler sadece testlerde kalıyor biliyorsun acaba gerçekte ram anlamında farkı hissedilecek şeyler mi bunlar? Takılmalı mıyım bu test sonuçlarına? -
hayır kafaya takmana gerek yok.donanımhaber'in ram incelemesi var bulursam atayım kendin gör adamlar 2666 ile 1600 karşılaştırmış 1-2 fps oynuyor oyunlarda yani anlamı yok testlerde intellere geçilmesinin 1600 ramın varsa sorun yok gözle göremezsin bir fark.
işlemci konusuna gelirsek voltaj vermediğin için mi çıkmıyor yoksa işlemcinin gideri mi o kadar?biliyorsun her işlemci aynı hıza çıkamıyor şanş işi kimi 4.5 yapıyor kimi 4.2 deyip kalıyor anakartın da etkisi var bunda.stok fan da olsa deneme amaçlı ver voltajı gazı çoşkuyu bakalım stabil çıkabiliyor mu?çıkarsa soğutucuyu o zaman alırsın.amd stok fanları gürültülü belki ama sıcaklıktan kapatabilmen için baya uğraşman lazım.
incelemeyi buldum.
http://forum.donanimhaber.com/m_80126648/tm.htm
-
quote:
Orijinalden alıntı: Orhan__yilmazz
Elimde bir tane de intel i5 2400 var.. Bunu kullanmam daha mantıklı olur mu? Oyun anlamında da tabi.?
hocam dalga mı geçiyorsun.tabi ki hemen i5-2400 kullan. bu işlemcinin yanında fx-6300 ün adı bile anılmaz -
Ya voltajla oynayıp 4.2 4.3 değerlerine çıktım sıcaklıklar prime95 testinde 60-65 derece arsında oynuyordu ama her seferinde bilgisayar takıldı 5dk bekleyip reset attım pc'ye.. Bir kaç kez denedim hep aynı sonuç.. Ben de sıcaklıktan olabileceğini düşündüm? Anakartım da imzamda var zaten asus m5a97 r2.0..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan__yilmazz -- 12 Ocak 2015; 22:09:29 > -
Bir de i5 takılı olan pc 2.5 yıldır kullanılıyor biraz da hor kullanıldı. Fx 6300 yeni aldım. Ayrıca anakartı da daha düşük bir model amd işlemcinin takılı olduğu anakarta göre.. Yine de değer mi değiştimeye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan__yilmazz -- 12 Ocak 2015; 22:09:49 > -
quote:
Bir de i5 takılı olan pc 2.5 yıldır kullanılıyor biraz da hor kullanıldı. Fx 6300 yeni aldım. Ayrıca anakartı da daha düşük bir model amd işlemcinin takılı olduğu anakarta göre.. Yine de değer mi değiştimeye?
hocam elindeki ekran kartının hakkını vermez fx-6300 yani oc yapsan da fazla bir fark olmaz sonuçta tek çekirdek gücü zayıf. ama i5-2400, r 280x ile güzel bir ikili olur. -
Ya sistem önerisi istediğim zamanlarda bana bu ikiliyi tavsiye etmişlerdi ama.. -
Pek farkedecigini sanmiyorum ama yinede dene islemciniz iyi fakat intel tek cekirdek te ondedir oynadigin veya yaptigin ise bagli ona gore tavsiye verebilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun bilgisayarı için gerek var mı değiştirmeme? -
Her seyi ultrada mi acmak istiyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boreas_1 -- 13 Ocak 2015; 7:37:26 >
Hangi oyunlari oynuyorsun soylersen yardimci oluyum
Şu an piyasadaki her oyunu ultrada oynuyorum zaten 35 üstü fps rahat alıyorum. Ancak bilgisayarın oyun harici işlemleri çok yavaş geliyor.Herhangi bir program kurmak oyun kurmak internet sayfası açmak vs.. Oyun olarak bf4 max payne 3 advanced warfare rage hitman absolution rome 2 watch dogs shadow of mordor far cry 4 crysis 3 ..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan__yilmazz -- 13 Ocak 2015; 19:57:15 > -
quote:
Şu an piyasadaki her oyunu ultrada oynuyorum zaten 35 üstü fps rahat alıyorum. Ancak bilgisayarın oyun harici işlemleri çok yavaş geliyor.Herhangi bir program kurmak oyun kurmak internet sayfası açmak vs.. Oyun olarak bf4 max payne 3 advanced warfare rage hitman absolution rome 2 watch dogs shadow of mordor far cry 4 crysis 3 ..
Fx 6300 oc yaparsanız pek bir fark olmaz, o yavaşlık işlemciden çok hdd ve gereksiz yazılımlarla ilgilidir, ram konusuna gelince aynı ram İ 3970x é takınca neredeyse %60 daha iyi skor alıyor passmarkta ama onlarda r fark göremedim çok takılmayın ram olayına
İşlemlerde gözle görülecek farklar yaratmıyor mu diyorsunuz yani? Bunlara takılacağına ssd al mı diyorsunuz? -
quote:
İşlemlerde gözle görülecek farklar yaratmıyor mu diyorsunuz yani? Bunlara takılacağına ssd al mı diyorsunuz?
Bence 2400 ü satıp soğutucu +SSD alın
yani sizce fx 6300 ile i5 2400 arasında fark yok mu ya da değiştirmeme gerek yok mu? Birde işlemci fanı ve ssd tavsiyesi verebilir misiniz? Piyasayı biliyorum az çok ama sizin fikriniz nedir?
Benzer içerikler
- ram cl değeri öğrenme
- memory management hatası
- sodımm ram nedir
- corsair garanti sorgulama
- windows 7 hızlandırma
- telefonda ram ne işe yarar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X