Şimdi Ara

RAM Konusunda Bilgili Arkadaşlar Yardım Etsin Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunum şu öncelikle sistemimden bahsedeyim Intel Core 2 Duo E7300 2.66Ghz GTX 550Ti OC 1GB Paylaşımlı Ekran Kartı ve DDR2 2GB Kingston @667 RAM
    Youtube'da ve yabancı forumlarda İşlemciyi 3.2'ye OverClock yapıp aynı ekran kartı ve benden fazla olarak 4GB RAM kullanarak Black Ops 2,BF3,Cs:go gibi oyunları yüksek ayarda akıcı bir şekilde oynadığını gördüm. 2GB ramim olması ve 756 küsürünün Ekran Kartının kullandığını düşünürsek bu oyunlarda kasma olması gayet normal.Benim Sorum şu:
    Gerçekten Ramimi 4GB veya Üstü bir seviyeye taşısam sistemde faydası olur mu ?
    DDR2 Ram lar 800'den fazla hızı yokken DDR3 Lerde 1333 ve 1600 küsür hızlar var bunlar etkili olur mu ?
    Son olarakda DDR3 destekli bir anakart ve DDR3 1600Mhz 4GB ram mi almak daha iyi fps artışı sağlar yoksa direk 4GB DDR2 800Mhz Ram iş görür mü? Şimdiden zaman ayırmış olan değerli arkadaşlarıma teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IronCrowN -- 4 Temmuz 2014; 18:20:01 >

• Hocam overclock işi balığa çıkmaya benzer. Hem zamanın olacak hem paran hemde macerayı seveceksin. Overclock yapmak için öncelikle çok iyi soğutma sistemin olması lazım, ramlerin dahi. E bu soğutma işine ayıracağın parayla zaten istediğin rami alıp sorunu aşarsın. Zamanın olacak çünkü, voltaj yükseltcen hızı yükseltcen kontrol etcen bilgisayar açılcak açılmayacak, windows mavi ekran verecek , bir sürü vakit geçecek kafayı yiycen.Bütün bunlarda herhangi bir hata sonucu rami, PSU yu, anakartı vs. yakma ihtimalin var bu noktada macerayı sevicen. Yok ben balık severim ama tutmakdan hoşlanmam,balıkçıdan alırım diyorsan ki bence en akıllısı bu doğrudan satın alabileceğin ürünleri al ve performansını o şekilde artırmaya git.

Bu arad OC. cu arkadaşlar belki bana kızacak ama OC. yapmak için altyapının ona göre seçilmesi gerektiğini onlarda bilir, sanırım sizin sistem buna uygun değil.

Son olarak RAM oldukça hızlı çalışan bir yapıdır.667 mhz ile 1333 mhz arasında resmen 2 misli fark var ama bizim bunu anlamamız oldukça zor. Birde bütün bunların işlemscisinden ekran kartına kadar uyumlu olması lazımki 2 misli farkı hissedebilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimonster -- 4 Temmuz 2014; 18:42:39 >

• Çok teşekkürler bilgilendirme için tavsiyelerini dikkate alacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.