Şimdi Ara

Ram konusunda iyi bilgisi olan gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben arkadasimdan kasa satin aldim sadece 3.10ghz islemcisi icin aldim bende kendi kasamdaki 2+1 gb rami 512 mb ekran kartimi ve harddiski duzgunce taktim ve bilgisayari actim ram den diit sesi gelmedi ve bunun icin
    ekran gelmedi yani ekran gelmiyor cok sey denedim bir turlu ram i gormuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• berkayd2 B kullanıcısına yanıt
    Dostum RAM den dııt sesi gelmez.. anakart üzerinde buzzer denen bi eleman vardır ondan gelir ses o da bütün anakatlarda olmaz bazılarında olur sadece ve bazılarında ise sadece buzzer için pin yeri vardır isteğe bağlı kendinde bi elektronikçiden alıp takabilirsin tabi artı eksiyi kontrol ederek... sen pc ye bi format at sorun devam edecek mi? birde ram slot sayısı 2 tane mi yoksa dört mü dört ise aynı renkte olanları kullan yani iki mavi iki sarı varsa sen aynı renkte olanı kullan..
  • oddoTR kullanıcısına yanıt
    ekran gelmiyor diyor format atabileceğini sanmıyorum.
  • ekranda hiç mi yok kardeş kasa çalışır durumdayken ekrana hiç mi sinyal gitmiyor ? ramlerin sadece birini dene bide ? eğer ekran sadece biosa kadar açılıyosa biostan ram ayarlarını kontrol etmeyi dene
  • Format falan atamamki biosada giremem ekran hic gelmiyor cunku

• Merhaba;

Takılı parçaların düzgün şekilde yerine oturup oturmadığını kontrol edebilirsiniz.
    Ekran kartının ekstra güç ihtiyacı var ise takılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Güç kaynağından dolayı bir sıkıntı da çekiyor olabilirsiniz. Aynı şekilde anakart üzerinde güç kaynağından gelen bağlantıların tam ve düzgün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
    Anakart,takılı bellek bilgisi verebilirseniz uyumluluk kontrolünü gerçekleştirebilirim.
    sen bide bütün donanımın güç kablolarını çıkartıp tak.. birde anakarttaki bağlantı kablolarını kontrol et ters bişey yapmış olmayasın...güç kablolarını çıkartıp taktıktan sonra ramleride çıkartıp tak... özellikle hdd nin güç kablosunu çıkart tak mutlaka hatta data kablosunuda çıkartıp tak... saygılar ve sevgiler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ddr2 ddr3 uyuşmazlığı olmasın sakın
  • Yok onceden o ramler bu kasada calisiyordu simdi calismaz oldu ben soketlerde sorun var diye dusunuyorum ama soketlerde tertemiz

• Anakarttaki baglanti kablolarinda sorun olabilir cunku takilmamis kablolar var ama ben hangi kablo nereye takilcak bilmiyorum napicam

• quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

ddr2 ddr3 uyuşmazlığı olmasın sakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DDR uyuşmazlığı olsa zaten slotlar yerine oturmaz. Ram'i takarken önce tam yuvasına oturup oturmadığını kontrol edin , emin olduktan sonra iki mandaldan da ses gelene kadar tepesinden hafifçe baskı uygulayın.Ayrıca Ram slotları bozuk olabilir çalıştıgına emin olduğunuz Ram'i tüm slotlarda deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğit262 -- 13 Şubat 2014; 10:24:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yiğit262

DDR uyuşmazlığı olsa zaten slotlar yerine oturmaz. Ram'i takarken önce tam yuvasına oturup oturmadığını kontrol edin , emin olduktan sonra iki mandaldan da ses gelene kadar tepesinden hafifçe baskı uygulayın.Ayrıca Ram slotları bozuk olabilir çalıştıgına emin olduğunuz Ram'i tüm slotlarda deneyin.

• galiba ram slotlari bozuk nasil halletcm

bence bi yerde yanlış yaptın ama nerde .... sen en iyisi bi tanıdık falan varsa pc den anlayan ona götür yada bir bilgisayarcıya rica et bi bakıversin kurulumda bi problem varmı yokmu diye... yada pc nin içini aç ve tek tek fotoğraflarını çek bi bakalım...
  • foruma foto atmayi bilsem aticam

İLK başta bende bilmiyodum ama sonra uğraştım biraz oldu imageshack diye bi site var gir oraya üye ol ve o siteye fotoğrafı yükle oradan da link olarak kopyala yanlız fotoğrafın boyutunu çokta büyük olarak ayarlama orta halde bişe olsun ki sonra karşımıza monitörü kaplayacak şekilde foto çıkmasın benim başıma geldide bu olay o yüzden söyledim işte linki mesaj kopyaladıktan sonra mesaj bölümünde image yazan butona tıkla ve sonra mesajı gönder hatta önizleme ile bak olmuşmu olmamış diye.. yanlış hatırlamıyosam bu şekildeydi..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayd2

galiba ram slotlari bozuk nasil halletcm

Muhtemelen takamadın abi sen ramleri. Bazıları zor oluyor, Slotun kenarlarındaki pinleri aç, Ram'i düzgünce koy, ve üzerine pinler kendiliğinden çat diye kapanana kadar bastır. Dengeli bir şekilde ve orantılı güç kullanarak bastır ama, cidden kırarsın bir şeyleri yoksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.