celeron 466 64geforce 7,2hdd....bilgsayarımı hızlandırmaK için ram almak istiyorum ama anakartımı değiştiriptemi alsam karar veremedim(anakartımın ne olduğunu bilimiyorum ve fazla param yok:))hangi ram'i almalıyım sizce...yada ram alsam bukonf.. da işe yararmı
muhtemelen PC100 ramleri destekleyen bir board sahibisin. ve bios update etmezsen de 128 üzerini görememe gibi bir sorun yaşayabilirsin... Ram her konfigürasyonda işe yarar. Windodws ne kadar verirsen o kadar ister. Aslında mantıklı olan da bu....
Ram herzaman yararlıdır. Pc100Mhz Ram destekler.256Ram i görür diye hatırlıyorum
bence de pc100 128-256
256'dan fazlasının yararını görmezsin.
peki bios update ne işe yarar ve nasıl yapılır...bu bilgiler için daha kapsamlı kaynaklar varmı...ilginize teşekkürler..
bios anakartında bir çiptir. update ederek güncel işlemci, driver, vs. de kullanabilirsin. firmalar mevcut sorunları gidermek için ya da mesela yeni çıkmış bir işlemciyi de desteklesin diye bios'ları arasıra güncelleştiriyorlar. anakartının websitesine girip modelini arattırırsan bios'unu update edebileceğin dosyayı bulabilirsin. bu dosya küçük bier programcıktır. orada nasıl kullanacağın yazar. ancak yanlış yaptığın takdirde anakartına veda dahi edebilirsin. dikkatli olman gerek.