ram konusunda şöyle sorularım var cevaplarsanız çok sevinirim,sevinmekle kalmam belki sizide sevindiririm. --dual channel ramle çalışan bi anakarta tek ram taksam çalışırmı? --çift ram takmak(dual özelliğinden faydalanmak) için illa dual ram mi yani ikili olarakmı ram almam gerekir yoksa frekansı ve markası aynı iki ram alsam olurmu? --dual ramlerde yazan 400 mhz değeri ramleriri ayrı ayrımı yoksa ttoplamdaki frekansımı? --dd2 ramler sadece dual modda mı çalışıyor yoksa anakart alırken ddr2 özelliğinin yanında dual özelliğinide aramalımıyım? --ramlerin yanında cl2 cl3 gibi değerler var ve bu ramler diğerlerinden daha pahalı,lütfen cl.. olayını açıklarmısınız. --sizce kingston mu yoksa cross airmi daha iyidir(oyun ve render için) bu soruların cevaplarını forumlarda aradım fakat bulamadım,bulamadığım biyerlerde yazıyosa tekrar neden soruyosun diye kızmayın bana lütfen.
1)ewt 2)frekans marka hatta üretim tarihleri aynı olursa per. artar. 3)her ramin frekansı kendine 4)tam emin değilim ama ddr2 yanında dual özellikte olmalı gibime geliyo 5)cl si küçük olan ram her zamn daha ii ...cl kısaca ramin tepki süresi.. ne kadar az olursa o kadar daha hızlı olur... 6)önemli olan marka değil ramin üzerindeki çipler ve özellikleridir... genelleme yapmak yanlış olur...
--dual ramlerde yazan 400 mhz değeri ramleriri ayrı ayrımı yoksa toplamdaki frekansımı?
Dual ram diye ayriyetten bir ram cinsi yok (yazıdan öyle anlıyormuşsun gibi geldi) iki tane rami takınca yan yana dual moda geçer. 400 tek ramin frekansıdır, ama bu demek değilki iki ram takınca 800mhz olacak, o yine 400 kalacak kapasitesi artacak sadece.
quote:
--dd2 ramler sadece dual modda mı çalışıyor yoksa anakart alırken ddr2 özelliğinin yanında dual özelliğinide aramalımıyım?
DDR2'yi tek takarsan single, iki tane takarsan dual çalışır. 2 senedir bütün anakartlarda dual channel özelliği vardır dert etme.
quote:
--ramlerin yanında cl2 cl3 gibi değerler var ve bu ramler diğerlerinden daha pahalı,lütfen cl.. olayını açıklarmısınız.
Her ramin cl değeri vardır yani gecikme değeri. Ama bazı siteler ramin özelliklerine yazmaz. Cl düşük olan ram daha iyidir performans açsından.
quote:
--sizce kingston mu yoksa cross airmi daha iyidir(oyun ve render için)
Elbette Corsair iyidir, çünkü daha düşük cl'de ve daha yüksek mhz'de kullanabilirsin.
Ayrıca bu dual'ı çok takmışsın kafana, olay çok basit iki tane ram takarsan dual olarak, tek takarsan single olarak çalışır, bu özelliği aramana gerek yok çünkü bütün ramlerde ve anakartlarda olur bu.
cevaplariçin teşekkür ederim, sitelerde ram fiyatlarına bakarken çoğu zaman frekans ve kapasiteleri aynı olmasına rağmen iki kata kadar fark olabiliyo aralarında(heralde cl olayı yüzünden) çok tuaf geldi bu olay bana o yüzden marka konusunda danıştım size. şimdi ben dual channel özelliği olan ramler alayım,ama twin almıyım di mi?bu özelliğin anakartta olması yeterli,frekanslarının aynı olmasına dikkat edeyim sadece.bide i875 chipsetli anakart bulamıyorum esk.de izmir yada eskişehirde satan yer biliyosanız yardımcı olurmusunuz.