Şimdi Ara

Ram overclock hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sunucu olarak kullandığım makinamda ram'lerim yetersiz geliyor bunun için ram'e overclock yapmak istiyorum.

Dfi lanparty jr p45 t2rs anakart
    6gb ddr2 kingston 800mhz ram
    Q8400 işlemci

bana öneriniz nedir?veya nasıl ram'e overclok yapabilirim 800mhz Ram'i kaca cıkartabilirim?forumda tartısılmıs ancak cok noktaya değindigi için cok fazla anlayamadım..

• Başta şunu bil remin mhz'i yüksek olup, zamanlamaları alcak olursa remden performans alabilirsin.

Hız yükselditçe zamanlamalarda artmak zorundadır yoksa rem mhz'i kaldıramaz ama bu zamanlamar en alt seviyede stabil calisacak şekilde olmalıdır.

Voltaj mhz ile birlikte artar.

Örneğin :

Hİ-LEVEL 1600MHZ CL9 vs Team Xtreme 1600MHZ CL7'dir.

Tabiki CL7 olan remler daha performanslıdır. Şimdi bu CL remlerimizi OC yapalım. Rem'in MHZ OC FSB arıtarak olur tabi bunu yaparken CPU hızının artacagını unutma (artmasını istemiyorsan ratio düşür.). Remin zamanlamalarına OC cl değerini düşürerek yapabilirsin yani 9-9-9-30 remin varsa 7-7-7-30 yaparsan OC yapmıs olursun. Tabi her rem kaldırmayabilir.

Şimdi Team Xtreme 1600mhz cl7 remimize oc yapalım. Başta fsb artırarak OC yapıyoruz ve mhz artıyor max mhz buluyoruz 1900mhz mesela sonra prime95+orthos acıp stabilite testi yapıyoruz, stabilse artık remlerini 1900mhz kullanabilirsin, ama unutmadan 1600mhz cl7'de calisan remler 1900mhz'De cl7 ve aynı voltajda asla calismaz bundan dolayı CL ve Voltaj yükselteceksin.

Örneğin piyasada ki en iyi 1600mhz rem Team Xtreme Low Voltage 1.65 1600MHZ CL7 OC ile 1.72v cl8 1940mhz stabil kullanıabiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.