Şimdi Ara

ram problemi windows başlatılamadı hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar acer aspire 5737z marka model laptop kullanıyorrum 32 bit win 7 ultimate işletim sistemi mevcut. 2+2 ddr3 ram var. tram yatağında 2 slot var. ramleri tek tek kontrol ettim çalışır vaziyette. fakat ramlerin 2 sini aynı anda taktığımda aşağıdaki hatayı alıyorum.
    ramlerin yine 2sini takıp yerlerini değiştirdiğimde bilgisayar çalışıyor fakat ekran gelmiyor.

windows başlatılamadı. Yeni yapılan bir donanım vaya yazılım değişikliği bunun nedeni olabilir.

Windows dosyaları hasar gördüyse veya yanlış yapılandırıldıysa, Başlangıç Onarma sorunu tanılamanıza ve gidermenize yardımcı olabilir. Başlangıç sırasında güç kesildiyse, Windows'u Normal olarak Başlat'ı seçin.
    (Seçiminizi vurgulamak için ok tuşlarınızı kullanın.)

Başlangıç Onarma'yı Başlat (Önerilen)
    Windows'u Normal olarak Başlat

windowsu onar dediğimde mavi ekrana düşüyorum
    normal olarak başlat dediğimde bilgisayar reset alıyor.

f8 ile gelen ekranda güvenli mod veya farklı başlangıç şekilleriyle bilgisayarı başlatmak istediğimde yine reset alıyo bilgisayar veya mavi ekran veriyor.

win 7 cd ile onarım yapmaya çalıştığımda yine mavi ekran hatası alıyorum.

windowsun kendi sitesinde aldığım mavi ekran hatasıyla ilgili makale mevcut fakat uzun ve farklı işlemlerden bahsetmiş. daha önce aynı sorunu yaşayanlar veya mavi ekran hatasıyla hakkında bilgi sahibi arkadaşlar cevap yazabilirse sevinirim.

ram problemi windows başlatılamadı hatası

• Hocam RAM'leri tek tek taktığınızda bu sorunlar ortadan kayboluyorsa o RAM'i çıkarın, kullanmayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

Hocam RAM'leri tek tek taktığınızda bu sorunlar ortadan kayboluyorsa o RAM'i çıkarın, kullanmayın..

beyin bedava diyosun :) tek ramde sorun yok zaten. ama benim 2 rami de kullanmam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssma

quote:

Hocam RAM'leri tek tek taktığınızda bu sorunlar ortadan kayboluyorsa o RAM'i çıkarın, kullanmayın..

beyin bedava diyosun :) tek ramde sorun yok zaten. ama benim 2 rami de kullanmam lazım.

Hocam o zaman işte bozuktur RAM'in biri. Başkaçare yok kullanmayacaksın
  • quote:

quote:

quote:

Hocam o zaman işte bozuktur RAM'in biri. Başkaçare yok kullanmayacaksın

ramler sağlam hocam ram yataklarında sorun var sanırım. bu ram yatağını değiştirmek mümkün mü? veya elimdeki ramleri satıp tek ram alacağım.

tuhaftır ki sorunlu olduğunu düşündüğüm slotta tek ram takılı şu an onarma ekranındayım ve mavi ekrana düşmedi bilgisayar. tuhaf bir durum

• quote:

ramler sağlam hocam ram yataklarında sorun var sanırım. bu ram yatağını değiştirmek mümkün mü? veya elimdeki ramleri satıp tek ram alacağım.

tuhaftır ki sorunlu olduğunu düşündüğüm slotta tek ram takılı şu an onarma ekranındayım ve mavi ekrana düşmedi bilgisayar. tuhaf bir durum

Slotun bozulduğundan emin olun. Garantisi yoktur herhalde, serviste değiştirilir belki ama astarı yüzünü geçebilir Satıp yenisini alabilirsiniz dediğiniz gibi ama anakartın bir slotunun en fazla kaç GB ram desteklediğine de bakın..
  • hatalı olduğunu düşündüğüm slotta tek ram takılıyken onarma ekranına girebildim. onarma ekranında hata algılamadı. yeniden başlattım bilgisayar sorunsuz açıldı. slotlarda sorun görünmüyor bu durumda. sorun 2 ram takınca bilgisayarın sıkıntı vermesi. virus kaynaklı bir sorun olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hatalı olduğunu düşündüğüm slotta tek ram takılıyken onarma ekranına girebildim. onarma ekranında hata algılamadı. yeniden başlattım bilgisayar sorunsuz açıldı. slotlarda sorun görünmüyor bu durumda. sorun 2 ram takınca bilgisayarın sıkıntı vermesi. virus kaynaklı bir sorun olabilir mi?

Virüs problemi olamaz.Ramlerin frekansları uyuşuyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dblackx

quote:

hatalı olduğunu düşündüğüm slotta tek ram takılıyken onarma ekranına girebildim. onarma ekranında hata algılamadı. yeniden başlattım bilgisayar sorunsuz açıldı. slotlarda sorun görünmüyor bu durumda. sorun 2 ram takınca bilgisayarın sıkıntı vermesi. virus kaynaklı bir sorun olabilir mi?

Virüs problemi olamaz.Ramlerin frekansları uyuşuyormu?

frekanslarına bakmadım bakıp yazarım. ama daha önce 2 ramle çalışıyordu. bahsettiğim sorunlar daha sonra ortaya çıktı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.