Şimdi Ara

ram saçmaladı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kolay gelsin geçen hafta sistemimi upgrade ettim. Aldığım ram G.Skill RipJaws 2x8 GB 1600 MHz CL9. Aldığım anakart ise ASUS Sabertooth 990FX R2.0 1866 Mhz destekli. Anakartın üzerinde kahverengi-gri-kahverengi-gri dizilişe sahip ram slotu var. Parça kurulumunda ramler kaverengi ve gri slota takıldığı için single channel 1333 Mhz olarak gördü ramleri. Ben biraz önce gri deki rami çıkartıp kahverengiye taktım. Okuduğu değer:

ram saçmaladı mı?

Bu nasıl bir frekans anlamadım. Anakart 1866 ya kadar destekli, ram 1600 lük, çıkan sonuca bak. Herhangi bir yerde çarpan falanda görmedim ki onu düzelteyim. Lütfen yardım edin bu nasıl 1600 olur veya seçenekler niye birden böle saçmaladı.

Ayrıca işlemci hızım 4 Ghz den 4.4 e fırladı neden acaba? Ve voltaj neden oynuyo bu kadar?

ram saçmaladı mı? ram saçmaladı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atakanbasturk -- 3 Haziran 2014; 12:24:16 >

• işlemciye oc yaptığın için ram hızına da yapmış. saçmalayan ram değil anakart.
    eski intel anakartlarda böyleydi, ram ile işlemci beraber oc oluyordu. yenilerde ayrı olabiliyor genelde. amd anakartlarda aynı demek ki ya da seçenek vardır bağımsız oc için belki.

seçmen gereken bir üstteki hız, 1728 yazan. ve işlemci hızını normale çektiğinde o hız da 1600mhz olur zaten muhtemelen. işlemciyi normal hızına al ya da biosu defaul ayarlara alıp baştan düzenle; hızları değiştirme, ssd varsa ahci açmayı unutma yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 3 Haziran 2014; 16:00:11 >
  • Şöyle ki ben oc yapmadım ayarlarla oynamadım daha doğrusu tek yaptığım rami aynı renge takmak oldu oc yapmam için ayarlarla oynamak gerekmez mi? Kendi kendine nasıl oc oldu işlemci???
  • olmaması lazım tabi ama
    bazı anakartlarda oc tuşu oluyor. varsa öyle bir tuş, rami takarken elin çarptıysa falan olabilir.

default ayarlara al öyle dene o zaman. default yaptıktan sonra reset atmadan önce diğer ayarlarını yap unutmadan, AHCI ayarı gibi, eğer anakart otomatik yapmıyorsa tabi ssd ye göre.
  • Sıfırladım 1600 Mhz e çektim. AHCI ayarı zaten otomatik kendisi seçmişti. Tek bir sorum kaldı: Core Voltage neden bu kadar çok oynuyor? Yukardaki resmdeki gibi anlık 5-6 defa değişiyo voltage.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakanbasturk

Sıfırladım 1600 Mhz e çektim. AHCI ayarı zaten otomatik kendisi seçmişti. Tek bir sorum kaldı: Core Voltage neden bu kadar çok oynuyor? Yukardaki resmdeki gibi anlık 5-6 defa değişiyo voltage.

Power saving açıksa yüke göre voltaj verip azaltıyordur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.