Şimdi Ara

Ram seçenekleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni alacağım PC 'de DDR2 kullanmaya karar verdim. incelediğim benchmarklarda ddr3 ile pek performans farkı göremedeğim için.
    DDR3 konusunda fikirleriniz var isede beyan edebilirsiniz.

Neyse asıl sorun hangi DDR2, Kapasite - Hız - Zamanlama nasıl seçmeliyim? seçeneklerim:

4GB

1. pqi TURBO 4GB(2 x 2GB) DDR2 533 (PC2 4200)

3-3-3-8

2. OCZ ReaperX HPC 4GB(2 x 2GB) DDR2 800 (PC2 6400)

EPP 4-4-3-15
    2.1V

3. GeIL Evo One 4GB(2 x 2GB) DDR2 1066 (PC2 8500)
    5-5-5-15
    2.1V - 2.3V

2GB

4. Patriot Viper 2GB (2 x 1GB) DDR2 800 (PC2 6400)

3-4-3-8
    2.3V

5. CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) DDR2 800 (PC2 6400)
    3-4-3-9
    2.2V

6. CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) DDR2 1066 (PC2 8500)
    5-5-5-15
    2.1V

7. OCZ FlexXLC Edition 2GB (2 x 1GB) DDR2 1200 (PC2 9600)
    5-5-5-18
    2.35V

8. Team Xtreem 2GB (2 x 1GB) DDR2 1200 (PC2 9600)
    5-5-5-15
    2.35V - 2.45V

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porster -- 22 Ocak 2008; 11:14:19 >

• Arkadaşım önemli olan senin ne amaçla kullanacağın.

Core mimarili işlemcim var, çarpanı 9 ve üzeri, OC yapacağım dersen zaten 1200MHz lere girmene gerek yok.

675MHz lik Corsairler bile 1GHz yapabiliyor.

Bunun dışında 2GB lık modüller için erken olduğunu düşünüyorum. (Tek slotta 2GB yani.) Bu sebeple tek modül 1GB daha uygun olur. 2 tane alırsın 2GB olur.

Yanisi amacın ne onu belirt ve bütçeni de. Çünki ramlere çok aşırı meblalar vermek kullanamayacak isen çok anlamsız.
  • Ben 3D tasarımla uğraşıyorum, ve tabi bol bol oyunda oynuyorum. Ram konusunda bütçe sorun değil. (Ancak tabi durduk yere fazladan 300$ 400$ fazladan bir ram'e vermekte istemem)
    Kapasitenin fazla olmasını istemem, ben sürekli upgrade yapan birisi değilim(3-4 senede bir PC'yi değişirim ) ve Vista + programlar bir hayli ram kaplayabiliyor, ek olarak pc 7x24 açık ve tabi yeni oyunlar.
    bu nedenlerden 4GB istiyorum.

OC mutlaka yapmayı planlıyorum hatta PC 'yi aldıktan belli bir süre sonra sıvı soğutma kullanmayı düşünüyorum.

Performans olarak farklar olduğunu gördüğüm için 2GB 'da olabilir diyerek listemi yeniledim. Yoksa ilk başta 2 numaralı rami alacaktım.

Tek slotta 2GB ramin erken olmasınıda anlamadım, yani sorunlumu?
    Ve beğendiğiniz ram hangisi sizin, bu listede olmayabilir yine yazarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Porster -- 22 Ocak 2008; 12:34:57 >
  • Madem oyle al 2*1 Gb Crucial Ballistix Tracer PC8500. Bu ram her işini görür.Kapasite yatmez dersen 2 Gb lık modulleri veya 4*1gb al...
  • @eagle58

önerdiğiniz rami inceledim, olası 6. seçeneğim ile teknik özellikleri arasında tek fark voltaj 2.2V sizin öneriniz yalnış incelemediysem.

Hızın zamanlamadan daha büyük rol oynadığınımı düşünüyorsunuz yani performans açısından. pek açıklama yapmamışsınızda.

Doğru düzgün DDR2 benchmarklarıda bulamadığım veeya bulmayı beceremediğim için tam bir karşışaltırma yapamadım.
    Ne zaman yeni birşey alacak olsam hep böyle oluyor zaten bir türlü karar veremiyorum. hiç sevmiyorum yeniye muhtaç olma durumunu :).
  • Yalış bilmiyorsam 6. seçeneğindeki CORSAIR de 2.2V da çalışıyor.Bu ram de guzel fakat v2.1 alırsan chipleri infineon.Crucial lar micron chip kullanıyor.En kaliteli chipler bunlar.
    Ayrıca zamanlama da önemli frekansta.Crucialı ın timinglerini daha da düşürebilirsin voltaj vererek.
    Doğru düzgün ram benchmark bulamıyorum diyorsun.Pek aramadın herhalde.İmzama bakarsan orada birçok ram in performans sonuçları görürsün...
  • OCZ-Flex veya OCZ-Repear tercihimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve işlemci
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • açıkçası toms ve anandtek sitelerinde gezindim genel olarak ve güncel istediğim şeyleri bulamadım. @eagle58 Bahsettiğin başlığı inceledim fakat sonradan karışmış ortalık pek karşılaştırma olanağı çıkaramadım ama yinede faydalı oldu.
    OC stabiliteside çok önemli tabi ki ramin. crucial ramler in böyle olması iyi fakat benim ve @Ce5uR arkadışımızında beğendiği OCZ de OC yönünde başarılı sanıyorum.
    Hatta ilgili bir site buldum:
    http://www.akortek.com/product_info.php?products_id=242
  • Ocz ve Kingston f / p yönünden cok idealdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.