Şimdi Ara

Ram soğutucular ne işe yarar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ram soğutucuların önemi varmı, ne işe yarar?

• Eğer DIMM ramlardan bahsediyorsanız default kullanımda gerek yoktur ama bazı durumlarda daha fazla hız veya stabil düşük latency elde etmek için yüksek voltajlar vermek gerekiyor ve bu voltajlar 4.0V'ları bile bulabiliyor.
    Soğutmak için ram soğutucu şart.

Ayrıca ekran kartları üzerinde bulunan ramlara da Heatsink takıyoruz.Bunun nedeni ne artırdığımız hızın ramları biraz ısıtması,ayrıca ram çiplerinin soğukken daha stabil olmasıdır...

• Ram, ısındığında elektrik iletimi daha zorlaşacaktır.Bunu düşürerek daha stabil bir çalışma söz konusu olabilir.
  • Beyler belli bir yerden sonra sistem overclock edilmiyor cpu ya bakıyorum 49-53 derece arası yani daha gidebilir ama gitmiyor bunun ramlerle alakası olabilir mi onların üstünde soğutucu yok?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Frozenmetal

Ram, ısındığında elektrik iletimi daha zorlaşacaktır.Bunu düşürerek daha stabil bir çalışma söz konusu olabilir.

arkadaşlar kusura bakmayın ama çok biliyorsanız şöyle mantıklı bir açıklama getirseydiniz ya...

o arkadaş ta soğutmaya yaradığını bilir herhalde ki aklında öyle bir şey almak var ve tam nasıl olduğunu öğrenmek istemiş olabilir ama başlık belki ters olmuştur...

terslemenin ne alemi var

yeni katılan arkadaşlardan rica ediyorum biraz daha seviyeli olalım....

teşekkürler..

iyi forumlar..
  • kasanda iyi bir hava akımı yoksa hiçbir işe yaramaz

ram soğutuculara doğru hava gönderen 1-2 fan olursa o zaman gerçek anlamda soğutur ramleri
  • Beyler soruma cevap verebilecekmisiniz sistemin daha ileri gitmeyişi ram ısısıyla ilgili olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: acer5030

Beyler soruma cevap verebilecekmisiniz sistemin daha ileri gitmeyişi ram ısısıyla ilgili olabilir mi?

dostum sistemin ne?anakart, ram, soğutucuların ne 23 derece amd mi çipset kaç biraz açık ve net yaz ki cevap verelim/versinler...
  • p4 3.0 p4p800 1gb ddr400Kingston işemci 49-53 anakart 35 ram sıcaklığını bilmiyorum ama elle tutunca sıcak.
  • ram lerin kingston zaten daha fazla gitmesini bekleme...sıcak elbette stabilite düşmanı dır ancak elindeki ramler de pek gidecek gibi değil...

neyse benden bu kadar conroe fırtanısını izliyorum...sahne 3 çekim 4 ...mötör....
  • p4 3.0 olacaksa o kasanın içi soğuk olacak haa inanmam zaten buna

mutlaka bi yerleri ısınır bu p4 3.0 prescot ların

ramlarının üzerine firebal dan soğutucu alıp takabilirsin en basidi bu

• ısı arttıkca direncde artar dolayısıyla makinan kasılmasa bile ufakta olsa bu yonden kazanc saglar. oc yapıyorsan ztn ramlerin voltajlarıyla oynama oldugundan daha fazla ısınma yapıyor ve burada sogutma gerekiyor.
  • merhaba arkadaşlar cahilliğimden soruyorum yanlış anlamayın beni lütfen ben dizüstü kullanıyorum hiç bir modelde bugüne kadar ramlerin soğutuculu geldiğini görmedim ama kingston ramlerini soğutuculu olarak çıkarıyor bazı modellerde şimdi benim bilgisayarımda 16 gb 8x8 şeklinde ram var soğutucusu da yok ama oyun oynuyorum 3ds max gibi programlarlada rander alıyorum yani pc yi zorluyorum ramleri değiştirmem gerekir mi gerekmez mi bunu bana açıklayabilirmisiniz soğutuculu modellerde rahat sığar mı bilemiyorum

bulduğum bellek ise budur

http://www.bellek.evi.com.tr/urun189-ram-notebook-bellek-8-gb/kingston-hyperx-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-sodimm-perbellegi-kit2x4-khx1600c9s3p1k2-8g.php linkte 2x4 gözüküyor ama 2x8 olan modelleri de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farazicosmos -- 9 Şubat 2014; 16:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: farazicosmos

merhaba arkadaşlar cahilliğimden soruyorum yanlış anlamayın beni lütfen ben dizüstü kullanıyorum hiç bir modelde bugüne kadar ramlerin soğutuculu geldiğini görmedim ama kingston ramlerini soğutuculu olarak çıkarıyor bazı modellerde şimdi benim bilgisayarımda 16 gb 8x8 şeklinde ram var soğutucusu da yok ama oyun oynuyorum 3ds max gibi programlarlada rander alıyorum yani pc yi zorluyorum ramleri değiştirmem gerekir mi gerekmez mi bunu bana açıklayabilirmisiniz soğutuculu modellerde rahat sığar mı bilemiyorum

bulduğum bellek ise budur

http://www.bellek.evi.com.tr/urun189-ram-notebook-bellek-8-gb/kingston-hyperx-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-sodimm-perbellegi-kit2x4-khx1600c9s3p1k2-8g.php linkte 2x4 gözüküyor ama 2x8 olan modelleri de var

OC yapmadığınız için, raminizin aşırı ısındığını söyleyemeyiz.

zaten Ram soğutucularının çoğu pasif soğutucu, haliyle hava akımına ihtiyaç duyuyor. laptoplardaki ram slotları öyle hava akımı olan bir yerde değil

Performansınıza %0.5 bile etki etmez

• ram soğutucusu ram soğutmaya yarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Naykimayki

ram soğutucusu ram soğutmaya yarar

Ooo manyak laaaaf :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.