Şimdi Ara

RAM Sorunsalı - Performans ve Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vengeance® LPX 16GB (1x16GB) DDR4 DRAM 2400MHz C14 (cmk16gx4m1a2400c14) ram'e sahibim. Benchmark testleri yaptığımda en düşük puanı ramlerim alıyor ve oyun oynarken çok küçük takılmalar yaşıyor gibi oluyorum. Bunun yanında Windows'ta kullanıcı girişi yaptıktan sonra mavi ekran hatası alıyorum. Araştırdığımda sebebin ramden kaynaklanabileceğini gördüm. Ram'i 1,5 ay oldu alalı. Şimdi hepsiburada'da indirim gördüm, render aldığım için ve performansı biraz artırmak için ram eklemek istiyorum. Sorularım şöyle;

-Genel benchmark testlerinde gördüğüm kadarıyla ramim çok performanslı görünmüyor, aynı ramden bir daha alsam hata mı yapmış olurum dual yapmak adına?
    -2400 mhz DDR4 C15 ram buldum, Kingston Fury'nin. Alsam performansta artış olur mu? Birlikte çalışırlar mı?
    -Anakartım 4000 mhz'e kadar destekliyor görünüyor fakat işlemcimde maksimum ddr4 2400 mhz destekliyor yazıyor. Ben 2400 mhz üzeri ram alsam da 2400'de mi çalışır (varolan rami çıkaracağımı varsayarsak)?

Sistem bilgilerim;
    i7 7700k
    Asus Strix z270e Gaming
    GTX 1070 G1 Gaming
    Sistemi kuralı 1,5 ay oldu.

Dipnot: Mavi ekran hatalarım şu şekilde:
    *Durdurma kodu: PAGE FAULT IN NONPAGED AREA
    Durdurma kodu: SYSTEM PTE MISUSE
    Durdurma kodu: MEMORY MANAGEMENT
    *Başarısız: IOMap64.sys
    *'lılar en çok aldığım hatalar.

• memtest86 ile bellek testi yap sonuç ne olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

memtest86 ile bellek testi yap sonuç ne olacak

Yaptım bir herhangi bir hata çıkmadı hocam.
  • o zaman yazılımsal bir sorun olabilir mevcut sistem driverlarını güncelle

windows'a geri bildirim yap.

bluescreenview ile hata dosyasının detaylarıyla birlikte microsoft topluluğa bir sor
  • Merhaba,

Bellekleriniz memtst ile test edin hata vermezse sorun yazılımsal veya donanımsal olabilir.

Anakartınızın BIOSunu kontrol edin değilse güncelleyin. Bellek yönetimi konusunda genelde performans ve stabiliteye BIOS güncelleştirmeleri yapılır.

SATA kablolarınızı sabir sücülerinizi kontrol edin ve bütün driverlarınızın güncel olduğuna emin olun.

anakartınızın bellek desteği;
    Memory
    4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3866(O.C.)/3733(O.C.)/3600(O.C.)/3466(O.C.)/3400(O.C.)/3333(O.C.)/3300(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133(O.C.) MHz Non-ECC, Un-buffered Memory
    Dual Channel Memory Architecture
    Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
    ** Refer towww.asus.com for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).
    * Hyper DIMM support is subject to the physical characteristics of individual CPUs.

XMP profili desteklediği sürece yukarıdaki hızlardaki bellekleri anakartınızda kullanabilirsiniz.

https://www.asus.com/us/Motherboards/ROG-STRIX-Z270E-GAMING/HelpDesk_Download/

• 2x8 alsaydınız keşke. Sorun yazılımsal ya da anakartla alakalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.