Şimdi Ara

Ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim sorunum anakartım msı z170 gamıng m5 anakartın normalde 2 tane ram takılıcaksa dım 2 ve dım 4 e takılıyor anakarttada gösteriyor ama anakart öyle takınca açılmıyor dım3 ve dım4 takınca 2 ramıde görüyor ve çalışıyor daha sonra ramleri arttırayım dedim 2 adet daha ynı kit ramden aldım corsair vengeance led 3000mhz fakat 4 ramide takınca pc çalışıyor ram ledleri yanıyor fakat ekran gelmiyor neden dolayı olabilir yardımcı olursanız sevinirim tşkler

• biostan ramlerin mhzlerini düşür. bios üstünde ilgili slotların ayarları bozulmuş olabilir. yada kapatılmış olabilir. x.m.p gibi bir şey varsa devre dışı bırak. otomatik o.c modunda olmasın anakartın.
  • Dim 3 ve dim 4 e taktiginizda ramler dual calismaz. Anakartin kitapciginda gosterdigi gibi dim2 ye ve dim 4 e takmaniz lazim fakat oyle takinca calismiyor diyorsunuz. Anakart veya ramlerde sikinti olabilir. Belliki dim2 yuvasinda sikinti var gibi gozukuyor. O yuvaya ram takmadan 3 ramide takip acmayi deneyin.acilabilir buyuk ihtimal sonra sadece dimm2 yuvasina ram takip tek ramle acmayi deneyin. Oyuvada farkli farkli ramleri deneyin belki yuvada degilde ramlerden birinde sikinti olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 18 Temmuz 2017; 12:41:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • can-can-can kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi xpm den çıkarttım ayarlarıda default yaptım sistem açıldı fakat 4 ramide takınca xpm olmuyor xpm seçince sistem yeniden başlayıp f1 run f2 default geliyor sürekli ramler 3000mhz de çalışmıyor 2133mhz de çalışıyor manuel 3000 mhzye alsamda f1run f2 default geliyor neden dolayı xpm olmuyor 2 ram takılı iken xpm oluyor 4 ramde xpm olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalsanal

dediğiniz gibi xpm den çıkarttım ayarlarıda default yaptım sistem açıldı fakat 4 ramide takınca xpm olmuyor xpm seçince sistem yeniden başlayıp f1 run f2 default geliyor sürekli ramler 3000mhz de çalışmıyor 2133mhz de çalışıyor manuel 3000 mhzye alsamda f1run f2 default geliyor neden dolayı xpm olmuyor 2 ram takılı iken xpm oluyor 4 ramde xpm olmuyor

xpm kapalı olsun sen ai tweakera gir ramleri manuel olarak o.c le 3000 mhz de o.c olamdan calısmaz ama rahatlıkla o.c eder. ram 1 ram2 ddr 4 3000 e cek olur. bence sen beceremiyon herhangi bir problem yok sisteminde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PUBG Ram Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Ram Sorunum
    13 yıl önce açıldı
    4 slot ram sorunu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.