Şimdi Ara

Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 adet Adata 4gb ram aldım, kağıt üzerinde ramlar 3000mhz. ancak CPU-Z'de bakınca 912 civarı ram frequency görünüyor, ikiyle çarpınca da 1800 civarı eder ki üstünde yazana göre oldukça düşük.

BIOS'tan yükselteyim dedim, 3000 yapınca açılmadı, anakartı resetlemek zorunda kaldım. Anakartın programı olan AI Suite programı ise maximum bandwith olarak 2677mhz gösteriyor.

Sizce ne yapmam gerekli? Ram hızını yavaş yavaş deneyerek mi artırayım, yoksa 2677mhz de direk çalışır mı?

Bir de madem 3000 mhz de çalışmayacak, bu firma bu kartları nasıl böyle satabiliyor?

Teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• win+r tuşu çalışr -> cmd enter> wmic MemoryChip get BankLabel, Capacity, MemoryType, TypeDetail, Speed

Bu komutlardan yalnız "speed" yazarsanız gerçek değeri gösterecektir windows diğer komutlar ile diğer bilgilere de bakabilirsiniz.

Ankartın uyum listesinde elinizde olan 2x4 3000mhz rami desteklediği mevcut mudur? Ramin part numarası ile birebir uyuşması gerekmektedir. Bazı anakart üreticileri bu tarz sorunları bios güncellemeleri ile çözmüşlerdir. Her anakart her rami 3000mhz olarak çalıştıramaz.

• fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim,

Dediğiniz şekilde bakınca ramlarin 1866'da çalıştığını gördüm ve maalesef anakartın uyum listesinde birebir uymuyor benim ramlar.
    Bilgisayarı alırken çok önemli bir ayrıntıyı atlamışım demek ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.