Merhabalar 2x8 gb ram kullanıyordum. Yaklaşık 10 15 gün önce slotlardan teki çift ram de bilgisayarı başlattıktan sonra mavi ekran (memory gibisinden bir hata yazıyor) hata vermeye başladı. Tek slotta her iki rami denedim sıkıntısız çalışıyor. İkinci slota tek olarak yada çift olarakta taksam bu mavi ekranlar çıkıyor. Sizce sorunu ne olabilir? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Sistem: H55 anakart i5 cpu 760 2.80Ghz işlemci Amd radeon r7 240 ekran kartı 128Gb ssd 500Gb hdd |
Ram sorunu
-
-
İlk slotta tek tek çalıştığına göre ramlerde sorun yok. İkisi aynı anda çalışmasa ramler uyumlu değildir derdim ama ikinci slotta hiç ram çalışmadığı için o slot bozulmuş olabilir. -
Slot tamiri veya alternatif anakart üzerine bir slot montajı mümkün olabilir mi peki
-
H55 chipset ddr3 ram kullanıyor. Herhangi bir ddr3 dimm soketi desteği olan anakartta bellekleri test edebilirsiniz. Sizin anakart üzerinde tamir işlerini yapacak birisini bulmak pek kolay olmaz, yaparım diyen ne kadar iyi işçilik yapar ayrı konu. Ramlerin sorunlu olmadığına emin olduktan sonra çalışan ikinci el p67 anakartı denk getirip almanız daha iyi olur.
-
P67 Sandy ve Ivy bridge neslini destekliyor yalnız. Arkadaş ilk nesil core serisi kullanıyor.
Tamir maliyeti ne çıkar bilemiyorum. 300-400 tl'den fazla tutarsa yaptırmaya değmez. Basit bir H55 anakartı bile ikinci elde 600 TL istiyorlar nette. Tabi bu anakartlarda epey yıllandı, ayrıca nasıl kullanıldığını bilmiyoruz. Almaya kalksanız elinizde patlama riski var.
Benim nacizane tavsiyem artık sistemi komple değiştirmeniz yönünde olacak.
-
Evet Asus p7h57 tarzı isimlendirme yapıyordu.
İ7 2600k ile p67 anakart eşleşmesi kalmış.
Fiyatları fazla yüksek, neredeyse 15 yıllık anakarta verilmez.
-
Verilmez tabi hocam. 15 yıl boyunca bu sistemi kullandıysan zaten çok şanslı sayılırsın. Bunca yıl harcadığın her kuruşun hakkını vererek, doya doya kullanmışsın zaten. Artık bu yaştaki donanımlarda yaşlanmaya bağlı elektronik komponent'lerde bozulmalar yaşanabiliyor.
Eski 2.-3.-4. Nesil i kullanıcılar oluyor. Bunların bir kısmı bütçesi fazla olmadığından sistemi yükseltmek istiyor. Elindeki anakart çalışıyorsa bunlara İ7'ye yükseltmelerini, bellek miktarını 16 GB'ya çıkarmasını söylüyoruz. Bunlara GTX 1060-1650 takarak kullanıyorlar biraz daha. Ekonomik kısıtlamalar malesef çoğu kişiyi bunlara itiyor. Fakat sistem arızalanıyorsa ve bu arıza anakart tarafından da geliyorsa. Artık daha fazla zorlamanın anlamı yok o noktada yeni sisteme geçilmeli.
Bugün en kötü B450 veya A520 anakart ile R5 5500 veya 3600 ile 5000 TL'ye sistem kurarsın.
-
Eski sistemler uefi vBIOS desteklemeyen anakartlarda sorun yaşanması yüksek ihtimal. Bazi gtx1660- gtx1060 ile sistemi boot edebilenler olmuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X