Şimdi Ara

Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba anakartım asus p5g41t-m lx. 8 gb 1333 mhz (o.c) ddr 3 ram desteği var. Bendeki 2gb 1333mhz ocz gold editon ramleri yenilemeye karar verdim ve 2x4gb 1333mhz Hİ-level ram aldım. Ramleri takmadan önce biostan 1500 mhz e çıkardığım ramleri eski hallerine çevirdikten sonra ramleri taktım düzgünce ancak pc açılmadı. fanlar, ışıklar yanıyor ama pc açılmıyor görüntü gelmiyordu.ramlerin yerlerini vs değiştridim gene sonuç aynı.

2 gb ramimi taktım ve biosu güncelleyip mhz ayarlarını otomatikten 1333 mhz e çektim ve diğer ramleri taktım.pc sorunsuz şekilde 8 gb rami gördü ve açıldı. bugun sabah tekrar aynı şekilde açılmadı. dünkü ayarların hepsi aynı şekilde ama gene de açılmadı.ramlerde sorun olma ihtimali olabilir mi. Kutusundan çıkardım tek tek de denedim ramlerde sorun oldugunu düşünmüyorum ama nedenini çözemedim. Teşekkürler..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bir gariplik var ama biosu resetle bir dene bakıyım bende 300W powerde kullanırken ramlarda sorun yoktu daha sonra 600W bağlayınca ramler hata verdi bios resetle voltaj düşür halletmiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biosu resetleyince ramler 1066mhz'e düşüyorlar. o yüzden gene aynı şekilde açılmıyor ama 2 gb ramde 1066 mhzde hiç sorun çıkartmıyordu. Bunda 1333 mhz e alınca dün çalışmıştı bugun niye açılmadılar anlamadım :)
  • Merhaba tekrar,

Şuan 8 gb ramleri tekrar çalıştırabildim şuan 8 gb takılı. Ama 1333 mhz aldım çalışmadı 1066 yaptım çalışmadı bir tanesini çıkardım bios pilini çıkardım ettim çalışmadı. sonra kafasına göre tekrar sıfırladım 4 gb taktım sadece çalıştı. diğerini taktım çalışmadı.1333 yaptım tekrar diğer 4 ü de taktım. şuan 8 gb 1333 mhzde çalışıyorlar. anlamadığım neden böyle birşey yapıyor. voltajdan mı yoksa hi-level ramlerden mi kaynaklanıyor bir türlü çözemedim muhtemelen yarın tekrar açtığımdada aynısını yapıcak akıl veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
  • Hala sorunu çözmüş değilim söküyorum çıkartıyorum biosu sıfırlıyorum sonra tekrar ayarlıyorum bir çalışıyor bir çalışmıyor her pcyi kapattığımda tekrar çalışmamazlık yapıyor. bios pilinde vs de sorun yok ayarlar korunuyor. ramleri geri iade etmekle vakit kaybı yaşamak istemiyorum. Voltaj değerleri ile alakalı mı nedir sorun? auto'da ve değiştirince 1.2000 ile başlıyor ve kaça getireciğimi bilmiyorum bu konu hakkında bilgili olan arkaadaşlardan yardım istiyorum 2 gün oldu alalı 1 hafta geçmeden tavsiyeleriniz üzeri ya değiştirme yapıcam yada kullanıcam.
  • Ramler eski olsa uçlarını silgiyle sil dicem ama ramleri de yeni almışsın. Anakart slotlarında da bir sorun olabilir.
  • anakart slotlarında da sorun yok çünkü pc açılıyor uzun süre tak çıkar bişeyler yapınca ama aynı şeyi tekrarlayınca açılmıyor kafasına göre davranıyor yani. eski 2 gb ramleri iki slotta denedim sorunsuz çalışıyorlar yani slotlarda ramde ve anakartın uyumunda sorun olduğunu düşünmüyorum.Biraz önce mesaj attım hepsiburada'ya teknik yardım istedim olmazsa değiştiriceğimi söyledim ama pc açılıyor ara sıra yani bir çözümü olmalı. voltajdan şüpheleniyorum ancak hi level ramlerin voltajını öğrenemedim tam olarak.
  • Güncel şuan kapatıp 1 2 saat sonra tekrar açılmamazlık yaptı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.