Bilgisayarım da 3 gb ram var . Biri 2 gb biri de 1 gb olmak üzere . 1 ay öncesine kadar 3 gb kullanabiliyordum hiçbir sorun da yoktu . Fakat bir anda 3 gb olan ram'im 2 gb'ye düştü . Önce 1 gb olanın bozulduğunu düşündüm ve ikisini de ayrı ayrı denedim . İkisi de çalıştı . Everest programın da da baktım acaba pc görmuyor mu diye ikisini birden ama ikisini de görüyor . Fakat 2 gb olarak gözüküyor . Kısaca 3 gb ram var . Pc ikisini de algılıyor ama ccleaner ve bilgisayar özelliklerin de 2 gb olarak gözüküyor .
Bilgisayarım da 3 gb ram var . Biri 2 gb biri de 1 gb olmak üzere . 1 ay öncesine kadar 3 gb kullanabiliyordum hiçbir sorun da yoktu . Fakat bir anda 3 gb olan ram'im 2 gb'ye düştü . Önce 1 gb olanın bozulduğunu düşündüm ve ikisini de ayrı ayrı denedim . İkisi de çalıştı . Everest programın da da baktım acaba pc görmuyor mu diye ikisini birden ama ikisini de görüyor . Fakat 2 gb olarak gözüküyor . Kısaca 3 gb ram var . Pc ikisini de algılıyor ama ccleaner ve bilgisayar özelliklerin de 2 gb olarak gözüküyor .
ikisinide aynı slotta denedin mi ram slotunda sorun olmasın
Sana saçma gelebilir ama silgiyle ramı silersen elektirğini alacaktır, umarım işe yarar.
Ya da Hiren's Boot CD indirerek ram testi de yapabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: jajack
1gb modül sağlam ise 2gb modülde tam olarak 2gb görüyosa tek tek bağladığında
ramler arası uyuşmazlık olabilirde sana tavsiyem 64 bit işletim sistemi kurup bir denesene pc de
1 ay öncesine sistem geri yükleme yap çözülmesi lazım olmazsa biosu resetle oda olmadı manetik alektrklenme olmuştur üstteki arkadaşında dediği gibi silgiyle sil