Şimdi Ara

ram sorunu acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar iyi geceler. Ben bugun bilgisayarima 4 gb 1333 mhz ram alip taktim. Diger 4 gb lik modul 1066 Mhz ddr3 yanina ekledigim ram 1333 mhz ddr3 du.

Anakartim ecs h61h2-mv ben 4 gb 1333 u pc ye taktim ve hic sorunsuz tek seferde sistemi acti. hatta 7 8 saat oyun oynadim hic problem yoktu 8 gb gorunuyordu sonra pc yi kapattim yarim saat sonra actigimda pc acilmadi

eski rami cikartip yeni rami tek modul halinde taktim sistem yine acilmadi diger slotta denedim yine acilmadi

eski rami takinca aciliyordu yeniyi takinca acilmiyordu

yeni rami tek basina ya da digeriyle birlikte takinca sistem habire reset cekiyordu ve ekrana goruntu vermiyordu sonra pc ye hic elektirik gelmemeye basladi arada psu mu gumledi bilmiyorum zaten dandik biseydi neyse

simdi elektirik yok psu yok sistem oylece kaldi

ram bir anda ariza vermis olabilir mi sebep ne olabilir?
    nicin ilk denemede sorunsuz calisan ram sonradan bu hale geldi o 7 8 saat icinde ram bozulmus olabilir mi

psu ya ne oldugunu da anlamadim herhalde sistem kendi kendine reset atarken konudan bagimsiz sekilde gumlemis olabilir diye dusunuyorum

ramlerin mhzleri farkli oldugu icin uyumsuzluk yapmis olsa ikisi birlikte hic calismazdi ya da tek modul takinca calisirdi diye dusunuyorum

sizce ne olmus olabilir yarin yeni psu alacagim ama ram sorununu nasil cozebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South of Heaven -- 21 Mayıs 2019; 0:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• uyumsuz ramlar illa açıldı diye uyumlu demek doğru değil, bir süre sorunsuz gibi gözükse de mavi ekran v.s düşebilir. gelelim açılmama sorununa ramden o şekilde bir sorun oalcağını sanmıyorum tabiki ram arızalanıp anakartı bozmadıysa, dandik power demişsin onlarda sık görünen sorun zayıf topraklama da statik yüklemeleridir, böyle bir durumda sistem hiç açılmaz geçici çözüm powerdan güç kablosu çıkarıldıktan sonra bir tornavida yardımıyla powerın 3 ucunu birbirine değdir(Dikkat: kablonun uçları değil sistemde elektrik yokken yapılacak) daha sonra kabloyu tak bilgisayarı aç açılması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serocan37

uyumsuz ramlar illa açıldı diye uyumlu demek doğru değil, bir süre sorunsuz gibi gözükse de mavi ekran v.s düşebilir. gelelim açılmama sorununa ramden o şekilde bir sorun oalcağını sanmıyorum tabiki ram arızalanıp anakartı bozmadıysa, dandik power demişsin onlarda sık görünen sorun zayıf topraklama da statik yüklemeleridir, böyle bir durumda sistem hiç açılmaz geçici çözüm powerdan güç kablosu çıkarıldıktan sonra bir tornavida yardımıyla powerın 3 ucunu birbirine değdir(Dikkat: kablonun uçları değil sistemde elektrik yokken yapılacak) daha sonra kabloyu tak bilgisayarı aç açılması lazım.
    hocam yanit icin tesekkur ederim. evet soylediginiz gibi sonradan mavi ekran filan da verebilir tabii ama bildigim kadariyla 1333 olani anakart 1066 ya indirebilirse ve ram o saat hizinda calisabilirse acmasi lazim zaten de acmisti bir surede kullandim ikisini ama sonra ben tek 4 gb modul olarak 1333 u taktigim halde siyah ekranda reset atmaya basladi o arada psu gitti zaten bence psu resete dayanamadi psu kolay anakart da gumlemediyse onu degistiririm de 1066 mhz ram bulamiyorum iki tane 1333 stick parasi vermek istemiyorum ram onemli ayrica 6 7 saat sonra calisan ram nasil calismaz hale geldi onu anlamiyorum gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi South of Heaven -- 21 Mayıs 2019; 1:44:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bazı bioslar da ramlerin ayarı var timingleri ve frekensı sabitleyebilirsin. powerı da dediğimi yap girişteki 3 ucu kısa devre yap tornavida ile falan sonra açmayı dene açılmazsa başka powerla denersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wireless Sorunu. (Acil)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.