Şimdi Ara

ram sorunu lüütfen bakın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iş donanım olunca fazlaca kafa karışıyor, bu işin kitabı da yok, sağdan soldan edinilen bilgide bir yere kadar, sürekli sistem değişip kullanmak lazımki ancak öğrenebilelim...
    Hatta ram olunca daha da kötüye gidiyor, bilgiler vs. karman çorman oluyor kafada..

Şimdi arkadaşlar hayatta bu soruyu soracağım aklımın ucundan geçmezdi, ancak donanım konusunda çok iyi bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim... Çünkü aradığım kesin cevabı henüz bulabilmiş değilim...

İmzamda yazan sistem üzerine ayrıca 2 adet daha ram eklemek istiyorum, Ama anakart oc yapılırsa 1066 mhz lik ddr2 ram desteği sunuyor, ama oc yoksa 800 mhz lik üst sınır uyguluyor...Ben OC suz kullanma taraftarıyım (şimdilik) yani ddr3 bile desteklemeyen dandik bir anakartım var... ramler kingston dual channel hyper-X , diğer 2 adet boş slota yine dual channel 800mhz hyperX mi koymak şart, yoksa farklı marka dual channel hyperX OLMAYAN ram takılabilir mi? Bunların dışında 2x2gb olarak dual channel hyperX olmayan 1066mhz ram koysam diğer çalışan 800mhz lik ramleri tanıyıp onların üst sınırına göre mi hızında düşme olur, yoksa hiç mi çalışmaz.... yani 1066mhz lik ramleri 800 e düşürerek çalışır mı????

Yanıt bulursam çok memnun olucam, mümkünse üşenmezseniz ayrıntılı cevap verirseniz sevinirim...

• farklı marka dual channel hyperX OLMAYAN ram takılabilir
    taktıgın ramler 800 mhz olursa 1066mhz lik ramlerni 800 e düşürerek çalışır
    yanı taktıgın en dusuk ramın hızında calısır sıstemın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasus1881

farklı marka dual channel hyperX OLMAYAN ram takılabilir
    taktıgın ramler 800 mhz olursa 1066mhz lik ramlerni 800 e düşürerek çalışır
    yanı taktıgın en dusuk ramın hızında calısır sıstemın

cevap için çok tşkler... ama bende zaten 800 mhz lik ram var, ben bunlara 2 adet dual kit olarak 1066mhz lik ram eklersem, bu eklenen ramler 800 mhz leri destekleyerek çalışır mı? yani 800'e düşer mi, yoksa 1066 oldugundan takılı olanlar için zorunlu OC yolu mu gözükür....
  • sıstemde takılı olan ramlerın otomatık olarak en yavasın hızında yanı 800 mhz de calısır
  • tekrar çok tşk ediyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.